personel maaş programı

yeni sosyal sigortalar kanunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan veysel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar yeni sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanun taslağını inceleyen varmı?varsa aşağıdaki soruyu cevaplarsa sevinirim.
1-Şu anda bağkurlu olupta ilerde tekrar 3,5 yıl hizmet akdine bağlı olarak ssk ya prim ödeyen şahıs mevcut ssk kanununa göremi olacak yoksa kanun yürürlüğe girdiği tarihte bağkurlu olduğu için bağkur kanununa göremi emekli olacak.Yeni kanunun geçici 2.maddesinde sanki şu anki durum korunuyor gibi yani son 3,5 yılı nı ssk ya bağlı olarak geçiren sanki 506 sayılı kanun hükümlerine göre emekli olacak gibi bir şey anladım.Acaba doğrumu,bu konuda görüşlerinizi bekliyorum.
Cevat Tiryakim

Veysel Bey,

Bende sizin gibi biliyorum yani; son yedi yılın yarısı hangi sosyal güvenlik kurulusuna bağlı geçmişse o kurumdan emekli olunur.

Saygılar

Merhaba,
Önemli bir konu..
Okumak isteyenler; kanun taslağına nasıl ulaşabilir?
Saygılarımla,

NUR ARSLAN' Alıntı:
Merhaba,
Önemli bir konu..
Okumak isteyenler; kanun taslağına nasıl ulaşabilir?
Saygılarımla,

Kemal' Alıntı:
Sayın Arslan,

Yeni SSK.Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısına şağıdaki linkten ulaşabirsiniz.

www.alomaliye.com/genel_saglik.htm

Merhaba,

Sanırım "Sosyal Güvenlik Yasa" tasarısını sorulmuş. Kemal Bey'in verdiği linkteki "Genel Sağlık Sigortası Yasa" tasarısının genel başlıkları. Yeni oluşacak durumdaki yasaları bir paket olarak düşünürseniz. Kemal Bey'in verdiği linktekide genel başlıklarda "Genel Sağlık Sigortasının" bir açıklaması olmak üzere;

Aşağıdaki linkten "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası" yasa tasarına ulaşabilirsiniz.
SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU TASARISI

Aşağıdaki linkten "Sosyal Güvenlik Kurum Yasa" tasarısına ulaşabilirsiniz. (Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve Sosyal Sigortalar Kurumunun kapatılarak "Sosyal Güvenlik Kurumunun "kurulması hakkında)

Sosyal Güvenlik Kurum Kanunu Tasarı Taslağı

Aşağıdaki linkten "Primsiz Ödemeler" yasa tasarısına ulaşabilirsiiniz.

Primsiz Ödemeler Kanunu Tasarı Taslağı

önemli

Arkadaşlar yeni sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunun görüşülmesi muhtemelen yeni yasama dönemine kaldı,o zamana kadar taslağın hepimiz tarafından incelenerek eksik gördüğümüz veya aleyhimize olan hususlarun tesbit edilerek kanun çıkmadan bunların milletvekillerinin e-mail adreslerine bildirilmesi uygun olur sanırım,yoksa yapılacak bir hata emeklilik sürelerimizin uzamasına neden olacaktır.Halen yürürlükte olan hizmetlerin birleştirilmesi kanunu ,kanun çıktığı zaman sistemde olanların emekliliklerinde uygulanmalıdır.Arkadaşların bu konuda hassasiyet göstereceklerini umuyorum.Hepinize saygılar sunar ve başarılar dilerim.