Yeni TTK 'ya Göre Şube Açılışı

Üyelik
9 Şub 2014
Mesajlar
1
Konum
İstanbul
Arkadaşlar,
şube açılışıyla ilgili forumlarda daha önceki yazılar var ama hiçbiri güncel bilgileri içermiyor.

Merkezi Büyükçekmecede olan bir turizm ltd şti. nin gene aynı mahallede restoran şube açılışını yapacağım,


1-Ticaret sicilinden aldığım bilgiye göre ana faaliyet konusunda gıda yoksa faaliyet konularına ekletmelisiniz dediler ama yeni ttk ya göre kanUnla yasaklanmamış her iş yapılabilir anasözleşmede bulunmasına gerek yoktur diye biliyorum, FAALİYET KONUSU olarak anasözleşmeye GIDA ekletmeli miyim?

2-yine ticaret sicilden faaliyet konusuna ekleyeceksiniz ama unvana eklemeye gerek yok dediler, daha önceden eğer faaliyet konusunda gıda varsa ünvana da ekletilmeli diye geçerliydi, ünvana GIDA ekletmem zorunlumu ?

3- Yeni ttk da şubenin UNVANININ ..... ltd şti. .............. şubesi diye belirtilmesi gereklidir deniyor. Ancak ikisi de aynı mahallede şubenin unvanını ne diye yazabilirim. Mesela .......ltd.şti. Büyükçekmece şubesi diye mi yazacağım , yoksa Restaurant işletmeciliği şubesi diye mi yazacağım ?

4-Şubenin yetkilisi olarak , ana şirketin imza yetkilisi ( müdür) seçmem mümkün olabilir mi ?, çünkü hemen hemen aynı cadde aynı sokakta, ve yerleri çok yakın, iki tarafta da imza yetkilisi olması mümkün bir durum,, ama kanunda şubenin yetkilisinin farklı biri olması gerekli mi ?

Yakın zamanda şube açılışı yapmış arkadaşlardan bilgi vermelerini rica ediyorum .
 
Üst