fonradar

Yeni TTK'ya Smmm Çalıştırma Zorunluluğu Eklenmeli

Üyelik
15 Mar 2009
Mesajlar
65
Bildiğiniz üzere yeni TTK'da "denetçi" kısmında (md 400) denetçi olacaklar sayılıyor. Bu yine YMM'lerin işine gelecek. Zaten şirketin mevcut YMM'si denetçisi olacak şirketin.

Odalar gerekli yerlere bastırarak, şirketlere büyüklüklerine göre en az 1 ve 2 SMMM "bordrolarında" buludurma zorunluluğu getirtmeli. Bu bir nev'i büro açmayıp kariyerine "mesleki itibarıyla" şirketlerde devam etmek isteyen meslektaşlarımızın önünü açacaktır.

Bu kişiler zaten "çalışan" olacakları için denetçi seçilemeyecekler (400,1,b)
 
Ynt: Yeni TTK'ya Smmm Çalıştırma Zorunluluğu Eklenmeli

ben anlamış değilim zaten bir şirkette avukat tutma zorunluluğu oluyor,hatta avukatlar kendi beyannamelerini gönderme hakkı oluyor ancak bizlerin hiçbir hakkı yok.Hakları arayacak,savunacaklarda yok ortalıkta...Daha ne denebilir ki.sözüm ona zorunlu olacak deniyordu ama değişien birşey de yok
 
Ynt: Yeni TTK'ya Smmm Çalıştırma Zorunluluğu Eklenmeli

o kadar çok söylendi dile getirildi ama hala odalar ve türmob'tan hiç ses yok smmm'lerin uzmanlaşması ve bunların belli bir düzen dahilinde oluşturulması gerekmekte sonra başka kurumlar bu işlere el atınca şöyleydi böyleydi onun yerine şimdiden mevzuatı oluşturulsa daha iyi olur bana göre yakın zamanda karşılaştığımız ve daha çok karşılaşacağımız yeni ünvanlar sosyal güvenlik müşavirliği,kamu denetçiliği,iç denetçilik,bağımsız dış denetçi(spk harici) vb. bunlar ile ilgili bir çok görüş yazı yayınlanmalı seminerler düzenlenmeli konuya taraf olan kişi ve kurumlarla görüşmeler dile getirimeli ve belli aralıklarla(örneğin üç ayda bir kamuoyu bilgilendirilmeli) ve yine kamuoyunda denetimin neden gerekli olduğu ve bu denetimin kimler tarafından ne şekilde yerine getirilmesi gerektiği vb anlatılmalı ve tabi bir de mesleğimizin diğer ülkeler nezdinde akreditasyonu sağlanmalı özellikle bir çok yabancı yatırımcının geldiği ülkemizde ne yazık ki bu işlerin çoğunu belli tekelleşmiş grup ve kişiler almakta bu yüzden sadece şirketler değil 100 ve üzeri müşterisi olan büroların ve denetim firmalarının tümü ile meslek mensubu çalıştırmaları zorunluluğu getirilmeli .... ::)
 
Üst