yeniden değerleme

sultan

Katkı Sunan Üye
Üyelik
6 Haz 2005
Mesajlar
127
merhaba,

elimizde bulunan demirbaşlara (1 yılı aşmış olanlara) yeniden değerlendiriyoruz değilmi??? yeniden değerlendirme oranını göremedim de geçici veregi dönemi için ,yardımcı olursanız sevinirim
 
yeniden değerleme kalkmıştır. enf.düzeltmesi koşulları varsa enf. düzeltmesi yapılır.
 
nane' Alıntı:
yeniden değerleme kalkmıştır. enf.düzeltmesi koşulları varsa enf. düzeltmesi yapılır.

sayın naneye katılıyorum..bu konuda da yanlış anlama var..hala yeniden degerleme yapanlar var..yeniden degerleme müessesi kalkmıştır şuan varolan yeniden degerleme oranıdır ve bu ikisi farklı şeylerdir..
 
yukarıda sayın naneye katılıyorum dedim ama sonradan aklıma geldi..gib in hazırladığı"ticari kazançalrın vergilendirilmesi rehberi basit usul gerçek usul" adlı rehberin 10.4 bölümünü aşaıgıdaki gibidir.

http://www.gib.gov.tr/index.php?id=648

"Amortismana tabi iktisadi kıymetler yeniden değerlemeye tabi tutulabilirler ve yeniden değerlenmiş bedeller üzerinden amortisman ayrılır. İstenilen dönem başlanabilir, ancak hesap dönemi sonuna kadar değişmez."

acaba bilanco usulune defter tutanlar yeniden degerleme yapamaz işletme ve sm yeniden degerleme yapabilirler gibi bir sonuc mu cikiyor..
 
5024 sayılı kanun ile değişen mükerrer 298. maddede yeniden değerleme uygulaması yer almamaktadır. Maddede sadece yeniden değerleme oranı kısmı vardır ve bu oran, yeniden değerlemenin devam ettiğini gösterir. YDO.ları Enflasyon düzeltmesi şartları oluşmadığı dönemlerde ve geçici vergi dönemleri itibariyle yapılacak değerlemelerde esas alınmalıdır.
Diğer taraftan, yeniden değerleme oranı, çeşitli vergiler, harçlar ve cezaların enflasyona uyarlanmasında kullanılmaktadır.
------------------------------------------------------------
 
sabit kıymet ve amortismanların yeniden değerlemesinin nasıl yapılacağı eski mük md 298 (1.1.2004 tarihinde yürürlükten kalktı) açıklanmaktadır.
sy OSMAN EROL yeniden değerlemeyi hangi mükelleflerde uygulayacaksınız? nasıl uygulayacaksınız?
 
Üst