Yeniden Değerleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan saliha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

saliha

Katkı Sunan Üye
merhabalar bana yeni bir işletme geldi ve ben kayıtlara bakarken demirbaşlara yeniden değerleme yapıldığını gördüm.benim bildiğim kadarıyla yen.değr.1.1.2004den itibaren kalktı sadece 2004den önce elde olan ve devam eden demirbaşlara yen.değr.uygulanabilirdi.ancak burda tüm demirbaşlara yen.değr.uygulanmış.acaba bu hatayı nasıl düzeltsem.kolay gelsin

Ynt: yeniden değerleme

enf düzeltmesi ile beraber yeniden değerleme tüm demirbaşlar için kalktı. sadece koşul yerine geliyor ise enf düzeltmesi yapılabilir.

syn nane tümü için kalktı derken 1.1.2004den önce alınan ve amr.ayırma süresi dolmayanlar için devam ediyor.1.1.2004den sonra alınanlar için öyle bi uygulama yok.bu şahıs 2004 içinde yeniden değr.hesaplamış ve tabiki amr.da yen.değr.tutar üzerinden ayırmış.yani fazla gider beyan edilmiş.ama 2005 yılında allahtan aynı hataya düşmemiş.bende şimdi 2004 demirbaşları için ya devam edip yanlışa devam deyip yen.değr.devam edecem yada ???????

kesinlikle ayrım yok. tamamında yeniden değerleme yapamazsınız. oran açıklanmaya devam edilmesi sizi yanıltmasın. değişik kanunlarda bu orana atıf yapıldığı için yeniden değerleme oranları açıklanmaya devam ediyor.