Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

islam çankaya kitabını hiç kimseye tavsiye etmiyorum arkadaşlar. ama yinde kaynak kaynaktır diyorsanız alın tabiki. gerçi almanıza gerek yok. bi kaç baskı öncesini varsa arkadaşınızda alın sonra kitapçıaya gibip son 15 20 sayfayı fotokopi çektirin yeterli :)

arkadaşlar maliyetten neye çalışmamızı tavsiye edersiniz acaba komisyonda kim var bir öğrenebilsekte onu kitabına çalışsak. bilgisi olan varsa ve bilgilendirirse çok sevinirin.

Herkesin Dikkatine Önemle Duyurulur.......
Muhakkak en az günde 3 saat sürekli çalışın....
En az 1,2 kitaptan sürekli olarak tekrar yapın....
Bu saatten sonra çıkmış sorulara bakmanız fazla önemli değil; Çünkü Kitabın her yerinden çıkabileceği gibi Derse hakim olacaksın ki Yorum da yapabilesin.....
Ben 7/7 yaptım... Nasıl oldu; Evlendim 1 yıl önce ama eşimle fazla bir araya gelip gezemedik: Sosyal aktivite sıfırdı...
1 yıl boyunca hafta sonu fulll hafta içi en 3 saat gecele 1 lere kadar çalıştım... Olmaz demeyin oldu ve 7/7 de oldu
Anlayacağın Çalışmazsan Dosya bile yakarsın...
Bu saatten sonra çok zor sınav... Ben sınavda tüm derslerden şoke oldum....
Özellikle Vergiden Kesin 40 lık kağıttı.... Ama geçeceğime yazdığım bilgilerin boş olmadığı alakalı olduğu ve de çalıştığımı hissettirdim karşı tarafa,,,,,
ÇALIŞMALISININ BEN BELKİ 10 SEFER AYNI ŞEYLERİ OKUDUM....

Teşekkür ederim dostum. Güzel bir link. Bir şiiride ben koydum..Sevgiyle...
Bu formda böyle duyarlı insanları görmek gerçekten güzelll...
Tekrar sevgiler...
Başımız sağolsun...

arkadaşlar bu denetim sınavına nasıl çalışılacak bileniniz var mı bu ders resmen ezber içinden çıkamıyorum vergi hukuku bana daha kolay geldi en azından konulara aşinayız ben ilk kez gireceğim sınava

bekirtolga ' Alıntı:
arkadaşlar bu denetim sınavına nasıl çalışılacak bileniniz var mı bu ders resmen ezber içinden çıkamıyorum vergi hukuku bana daha kolay geldi en azından konulara aşinayız ben ilk kez gireceğim sınava

denetim dersinden bir kerede kurtulmak istiyorsanız
sadece ve sadece ömer dumanın kitabına çalışın
ben ona çalıştım 60 alıp kurtuldum
o kitap çok güzel
başarılar ;)

-Denetim sınavına Ersin Güredin Hocanın ve Ömer Dumanın kitaplarından çalışın ben ilk girişimde 65 aldım
-Finansal muhasebeden bol bol monografi çözün
-Maliyet Muhasebesinden ben en az 80 lik kağıt verdim 65 aldım çok tehlikeli bir ders ben yanlızca bol bol soru çözdüm. Konunun özünü çok iyi anlamaya çalışın. Kaynak olarak ben size Yurdakul hocanın soru cevap kitabını önericem ama bende 80 beklerken 65 aldığım için size bırakıyorum.
-Meslek Hukukunda ben hiç çalışmadan girdim 65 aldım enteresan bir ders. Kaynak olarak İSMMMO nun çıkardığı kitabı tavsiye ederim.
-Hukuk sınavında önceki yıllarda hep Arif Kocamanın kitabından direk sorular çıkıyordu. Fakat Temmuz döneminden itibaren bence artık bu değişti. Buradada size yine Arif Kocamanın kitabı ile birlikte kaynak çeşitliliği tavsiye ederim. Sadece Arif Kocaman yeterli olmayabilir

hazerfan

tespitlerin çok doğru bence.
Sana sorum ben şu an çalışmıyorum ve eylül başından beri bu dersleri çalışıyorum kasımda ilk defa gireceğim.Bu işsizlik dönemimi iyi değerlendirmeye çalışıyorum.Fakat ezberlemek çok zor kitabın sonuna gelince başı unutuluyor.Mantıkla çalışma desen saatler alıyor.
Bahsettiğin kaynaklardan gidiyorum.Çalıştıkça daha stres oluyorum.Bence en zor ve tehlikeli ders meslek mevzuatı hem kanun değişti birçok da yönetmelik 1 yıllık yani çok yeni.
Tavsiyen nedir?Bu 39 günü nasıl değerlendireyim

Arkadaşım sana tavsiyem şu olabilir

Sürekli aynı dersi çalışma o dersten sıkıldıysan başka bir derse geç. Böylesi daha verimli oluyor. Süre olarak iyi bir zamanda ders çalışmaya başlamışsın. Daha önümüzde 1 aydan fazla zaman var. Ben bu kadar uzun süre ders çalışma fırsatı bulamadım. Temmuzda 5 tanesini verdim. Meslek hukuku dersinde aslında herşey 3568 sayılı kanun çerçevesinde oluşuyor. Ben staj başlatma sınavında bu kanuna çok iyi çalışmıştım. Ve bir kaç tane çok önemli ve çok sık soru çıkan yönetmelik var bunları çok iyi öğrenip diğer yönetmelikleride en az iki kere okuma fırsatı bulursan ( ezberleme değil sadece okuma ) yeterli olacağı kanaatindeyim. Aslında ezber yapmak hepimizin sıkıntısı. Ezber yapmaktan daha ziyade konunun özünü anlayarak gidersek ezberlememiz veya akılda tutmamız daha kolay olur.

MESLEK HUKUKU YENİ HALİYLE NE ÇIKABİLİR

meslek kanunu değişti ve son hakkım
ne yapacağımı şaşırdım
birde şimdi yorum sorarlarsa mesela kanun değişikliği ile ne kazanılmıştır diye
al sana soru
amaç şu
mesleğe en az kişi almak
almamak için ellerinden geleni yapıyorlar
şimdiki meslek mensubuna sorsam bu soruları acaba kaçı doğru cevap vere bilir
uygulama ağırlıklı soru sorulsa
ama olmaz

peki değerli arkadaşlar

tesmer temmuz 08 soru ve cevapları halen yayımlamadı,www........... da üye olurken hata veriyor.Halen temmuz çıkmış soruları bilmiyorum.Bilen var mı?

Ynt: MESLEK HUKUKU YENİ HALİYLE NE ÇIKABİLİR

hhidos ' Alıntı:
meslek kanunu değişti ve son hakkım
ne yapacağımı şaşırdım
birde şimdi yorum sorarlarsa mesela kanun değişikliği ile ne kazanılmıştır diye
al sana soru
amaç şu
mesleğe en az kişi almak
almamak için ellerinden geleni yapıyorlar
şimdiki meslek mensubuna sorsam bu soruları acaba kaçı doğru cevap vere bilir
uygulama ağırlıklı soru sorulsa
ama olmaz

Kardeş çok dikkatli ol ??? en fazla tersledikleri ders ve son hakkın... 2007 den itibaren Vergi zorluyordu meslek averajdı. Şimdi mesleği zorluyorlar vergi averaj oldu ???

alman72 ' Alıntı:
peki değerli arkadaşlar

tesmer temmuz 08 soru ve cevapları halen yayımlamadı,www............. da üye olurken hata veriyor.Halen temmuz çıkmış soruları bilmiyorum.Bilen var mı?
www.ismmmo.org adresinde var arkadasım

hhidos

ismmmo'da genel tebliğ 2008/7 ve 2008/6 'lara bakın faydalı.
bence haksız rekabet ve reklam yasağın amacını ve unsurlarına aynı şekilde etik ilkelere de sıkı göz atmalısınız.

alman72 ' Alıntı:
hhidos

ismmmo'da genel tebliğ 2008/7 ve 2008/6 'lara bakın faydalı.
bence haksız rekabet ve reklam yasağın amacını ve unsurlarına aynı şekilde etik ilkelere de sıkı göz atmalısınız.

ismmmo'da genel tebliğ 2008/7, /6 dedikleriniz hangileri:

web sayfasındaki ilgili bölümde tebliğler babında "Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğleri" ve "SM, SMMM, YMM Kanunu Genel Tebliğleri" var, bunlar da zaten yıllar önce çıkan tebliğler. 2008 olanlar nerde?

Dikkat ediyorum, 3568 sayılı kanunda bu yıl içinde yapılan değişiklikler Genel Hükümler'de (Yani ana kanun metninde) güncellendi ama ilgili Yönetmelikler halen eski hali ile duruyor.

örneğin, ilk aklıma gelenler;

Staj Süresi 3 yıla çıkartıldı. SMMM olabilmenin özel şartlarında Madde 5'te bu değişiklik yazıldı ama ilgili Staj Yönetmeliğinin 8. maddesinde halen stajın 2 yıl olduğu yazıyor.

Yine Staj süresinden sayılan sürelerde, yeni değişikliklere göre Lisansüstü yapanların 1 yıl, doktora yapmış olanların da 1,5 yıl stajdan saydırdıkları bu süreler yeni kanunda kaldırılmış gözükmesine rağmen, Staj Yönetmeliğinde halen gözüküyor.

Bu tip durumlar sadece bu yönetmelikte değil, diğerlerinde de var.

Mesela yine aklıma şu an geldi, yeni düzenlemeye göre en az 250 meslek mensubunun bulunduğu illerde oda açılabilirken, ilgili Oda Yönetmeliğine göre bu rakam halen en az 25 olarak görülüyor.

yine aynı şekilde;

SERBEST MUHASEBECİLER, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER SINAV KOMİSYONLARININ ÇALIŞMA USULLERİ; SINAV ESASLARI VE SINAV KONULARI HAKKINDA YÖNETMELİĞi'nde 15. Madde'ye baktığımızda;

"SINAV KONULARI
Madde 15- Sınavlar; Meslek gruplarına göre değişen sınav konularında yapılır. Buna göre;

a) Serbest muhasebeci mali müşavirlik;
1) Muhasebe ve İstatistik, (Ticari Muhasebe ve Bilanço, Banka ve Sigorta Muhasebesi, Maliyet Muhasebesi, Şirketler Muhasebesi, Mali Tablolar Analizi, Genel İstatistik)
2) Genel Hukuk, (Borçlar Kanunu, Ticaret Kanunu, İcra-İflas Kanunu, Bankalar Kanunu)
3) Vergi Hukuku, (Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma De¬ğer Vergisi, Vergi Usul Kanunu, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun)
4) Dış Ticaret ve Kambiyo Mevzuatı,
5) Sosyal Güvenlik Hukuku, (Sosyal Sigortalar Kanunu, Bağ¬-Kur Kanunu, Emekli Sandığı Kanunu)
6) Denetim ve Raporlama,

konularında sınav yapılır." Şeklinde yazıyor. Bu yönetmelikler niye güncellenmiyor? Şu an 7 sınav var, oysa yukarda 6 sınav ismi var ve ayrıca Dış Ticaret ve Kambiyo Mevzuatı sınavı ve İstatistik yok yukarda yazdığı gibi.

bunların sebebini bilen var mı?

???bunları birliğe mail atmalıyız

mevzuat değişikliğini asmmmo'nun sitesinde güzel ben oaradan yararlanıyorum.

Bir de arkadaşlar başlık tavsiye olduğundan;

mesela ben pratik olsun diye osa ve birliğin genel bilgilerini,genel kurul,yönetim,disiplin ve denetleme kurulunun görevlerini vs bir A4'ün soluna oda sağına birlik ile aynı konudaki bilgileri yazıp karşılaştırıyorum inanın konu daha iyi anlaşılıyor.