Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

yeterlilik sınavına başarı için ne kadar süre önce başlanmalı

ELİF2511 ' Alıntı:
Arkadaşım bence bunun bir standardı yoktur. Önemli olan ne kadar verimli çalıştığındır. 4-5 ay önce çalışmaya başlayıp günde 1-2 saat çalışmaktansa şuan 2,5 ay vaktin var ve dolu dolu çalışırsan sana yetecektir. Özellikle son 1 ayını ve son haftaları çok iyi değerlendirmen gerekir. Kolay gelsin

arkadaşlar merhaba..
yaklaşık 2 aydır kitap araştırması yapıyorum kafam çook karışmış durumda..islam çankayanın muhasebecilerin el kitabı ile çalışmak istiyordum ama yeni baskısı yok. dehanın eğitim seti üzerinde duruyorum birde tesmerin vcd seti var tavsiye edermisiniz.burda gördüğüm kadarıyla genelde ders bazında kitap önerileri böylesi daha mı iyi olur?? yardımcı olursanız sewinirim..

ugur6666 ' Alıntı:
arkadaşlar hukuk arif kocaman ın son kitabında son değişiklikler varmı.. ayrıca kitabı eskişehirdeki kitapçılarda bulamadım internetten almak gerekiyor..

iş hukuku, sosyal güvenlik hukuku ve ttk'yı ilgili kanunlardan çalışmanı tavsiye ederim. geri kalan için arif kocaman'ı okuman yeterli.

ELİF2511 ' Alıntı:

amaç 7/7 ise takriben 8 ay önceden başlayıp, düzenli/efektif bir şekilde günde 4-5 saat çalışmak lazım.

the accountant ' Alıntı:
ELİF2511 ' Alıntı:

amaç 7/7 ise takriben 8 ay önceden başlayıp, düzenli/efektif bir şekilde günde 4-5 saat çalışmak lazım.

Bence alakası yok 8 ay çok uzun bi zaman düzenli olarak 3 ay çalışma çok yeterli bence...

arkadaşlar eylül 2008 de stajım başladı, staj sınavına haızrlanırkende odanıon kursuna gittiğim için 3 ayı ordan sayıyorlar ben şimdi haziranda mı sınava giricem ? nasıl çalışmalıyım karıştım,staj sınavına tek bi kitaptan hazırlanmıştım, şimdi nasıl bi yol çizsem. tek tek kitaplardan çalışmanın beni çok dağıtacağına inanıyorum, tavsiyesi olan varmı ? ya da hangi kitapları edinsem ?

arkadaşlar ben sınava hiç çalışmadım son bir ay var şuan günde 3,5 saat çalışıcam 105 saat yapar konuların mantığını kavrayarak sınavı geçeceğimi düşünüyorum. Staja başlama sınavında sadece dört gün çalışmıştım ama yine de tek seferde geçtim. Arkadaşlar gözünüzde büyütmeyin o kadar da zor değil sadece ne yaptığınızı bilin. Panik yapmayın. Bol bol soru çözün başka yapacak bişey yok. Hepinize başarılar dilerim inşallah sınavdan sonra hepimiz sınavı başarmış olarak buraya döneriz ve yine yazarız. İyi çalışmalar...

fatihs55 ' Alıntı:
arkadaşlar ben sınava hiç çalışmadım son bir ay var şuan günde 3,5 saat çalışıcam 105 saat yapar konuların mantığını kavrayarak sınavı geçeceğimi düşünüyorum. Staja başlama sınavında sadece dört gün çalışmıştım ama yine de tek seferde geçtim. Arkadaşlar gözünüzde büyütmeyin o kadar da zor değil sadece ne yaptığınızı bilin. Panik yapmayın. Bol bol soru çözün başka yapacak bişey yok. Hepinize başarılar dilerim inşallah sınavdan sonra hepimiz sınavı başarmış olarak buraya döneriz ve yine yazarız. İyi çalışmalar...

Kaç dersiniz var?

arkadaşlar merhaba,
yeterlilik sınavı hakkında detaylı bir bilgiye ihtiyacım var örneğin başarısız olunan dersler sonradan nasıl oluyor sınava kaç kez girme hakkımız var. bilgilendirirseniz sevinirim.

Tesmer sitesinde 7 Ekim tarihli bir duyuru var. İlk defa sınava gireceklerin katılmadığı dersler için sınav hakları saklı kalacaktır diye bir ifade var . Okudunuz mu ?

asliyz ' Alıntı:
Tesmer sitesinde 7 Ekim tarihli bir duyuru var. İlk defa sınava gireceklerin katılmadığı dersler için sınav hakları saklı kalacaktır diye bir ifade var . Okudunuz mu ?

GENELGE 2009/4

Y.M.M VE S.M.M.M ODASI BAŞKANLIKLARI?NA

TÜRMOB Yönetim Kurulu?nun 7 Ekim 2009 tarihli toplantısında; aşağıdaki kararlar alınmış ve bu kararların uygulanması için Genelge olarak Oda, TESMER Şubeleri ve internet yolu ile ilgililere duyurulması uygun bulunmuştur.

1) Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavlarında; ilk defa sınava katılacaklardan sınav konularının bir kısmına katılıp, bir kısmına katılmayanların; bütün derslerden sınav süresi başlatılarak, katılmadığı dersler için sınav hakları saklı kalacaktır.

2) SMMM ve YMM sınavlarına başvuru yapan adayların; raporlu olduğu süre içerisinde her hangi bir dersten sınava katılmaları halinde; rapor süresi içerisinde sınava katılmadığı diğer derslerden raporuna istinaden ek sınav süresi verilmeyecektir.

3) 01.10.2009 tarihinden sonra yapılacak;

· A-B Grubu Staj Ara Dönem ve C Grubu Staj Bitirme Değerlendirmeleri,

· Yeminli Mali Müşavirlik Sınavları,

· Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavlarına;

Başvuru yapan adaylardan sağlık mazereti nedeniyle sınavlara katılmayanlar; mazeretlerinin bitiminden itibaren 15 gün içerisinde sağlık kurulu raporu ile Başkanlığımıza başvurmaları halinde Yönetim Kurulu tarafından yapılacak inceleme sonucunda; raporları uygun bulunanlar için söz konusu sınavdan en az bir ay sonra mazeret sınavı yapılacaktır. Bu sınav tek merkezli olarak Ankara?da gerçekleştirilecek olup, Bu süre içerisinde başvurmayanlar sınav haklarını kullanmış sayılacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederiz.

Saygılarımızla,

Bu genelgeye göre sınav haklarının saklı kalması bu sınav dönemi itibariyle mi sözkonusu olacaktır?

Temel Hukuk için nereden çalışıyorsunuz ? Deha nın Soru-Cevap Temel Hukuk kitabı çıkmış. Nasıldır ilgisi olan var mı ? Ondan çalışmak yeterli olur mu ? Daha çalışacak bir sürü sözel ders var ayrıca ..

asliyz ' Alıntı:
Temel Hukuk için nereden çalışıyorsunuz ? Deha nın Soru-Cevap Temel Hukuk kitabı çıkmış. Nasıldır ilgisi olan var mı ? Ondan çalışmak yeterli olur mu ? Daha çalışacak bir sürü sözel ders var ayrıca ..

Arif Kocaman'ın kitabı sular seller gibi çalışılacak yanında Sosyal Güvenlik Mevzattına çalışılacak bonus olarakda güncel olaylar takip edilecek.

Ben stajyerim yakın zamanda odanın kursuna gitmeyi düşünüyorum. Kursun haricinde ek bi kaynak kullanmak bence kafa karıştırır. Yanlış mı düşünüyorum ??

Yanlış mı doğru mu bilmem ama odanın kursları çok yetersiz. Gidince zaten göreceksiniz. Mutlaka başka kaynaklardaki sorularıda çözmelisiniz.

Para tuzağı demek biraz insafsızlık olur. Yetersiz diyelim.

Minik ' Alıntı:
Yanlış mı doğru mu bilmem ama odanın kursları çok yetersiz. Gidince zaten göreceksiniz. Mutlaka başka kaynaklardaki sorularıda çözmelisiniz.

Hangi odanın kursuna gidiyorsunuz bilmiyorum ancak, ben İSMMMO'nun kursuna gidiyorum ve yetersizlik konusunda düşüncenize KESİNLİKLE katılmıyorum.