Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

finansal muhasebe ve maliyet muhasebesinde temelim pek yok. temelimi sağlamlaştırıp son 2 ay kala zor örneklere geçmek istıyorum. bildiğiniz kitap kaynaklar var mı? teşekkür ederim

flower29 ' Alıntı:
finansal muhasebe ve maliyet muhasebesinde temelim pek yok. temelimi sağlamlaştırıp son 2 ay kala zor örneklere geçmek istıyorum. bildiğiniz kitap kaynaklar var mı? teşekkür ederim

maliyet muhasebesi : yurdakul çaldağ / maliyet yönetim muhasebesi uygulamaları die bir kitap en basit örnekten zora doğru anlatıyor birçok arkadaşım da bu kitaptan çalıştı sonuçlar pozitif

finansal muhasebe : o zamana kadar yusuf sürmen komisyondan ayrılmış olacak aralık 2011 son sınavı olcak yanılmıoyorsam yada mart 2012 son sınavı olur en geç
bu durumda bu ders için kaynak gereksiz bu zamana kadar herkes 80-90 alıyordu o gün gelsin sizde o notlardan alırsınız hiç bilmiorum derseniz muhasebeyi - ki öyle olduğunu düşünmüorum illaki okuldan ve staj başlatma hazırlığından bilginiz vardır pratikte olmasa bile - muhasebe giriş kitaplarından herhangi birini alın işinizi görür

merhaba finansal muhasebede herkes 80-90 alıyor demişsiniz . bu kadar millet hangi notlardan çalışıp 80-90 aldılar.80-90 aldıkları finansal muhasebe notlarını nerden bulabilirim? ayrıca 2012 temmuz yeterlilik sınavına maliyet muhasebesi hocası olan yurdakul çaldağ hala komisyonda olur mu?
çok teşekkür ederim ceveevezvea!

saygılarımla

merhaba ceveevezvea arkadaşım komisyon üyelerinin kimler olduğunu veya 2012 temuzda kimlerin komisyonda olacağini nerden öğrenebilirim.teşekkür ederim.

saygılarımla

Merhaba arkadaşlar.. martta sınavı için maliyetten tavsiyeleriniz ne olabilir.. geçmiş dönem sorularına çalışmak yeterli olurmu.. sonuçta geçmiş dönemde birçok şeyi sormuşlar.. ayrıca elinde maliyet muhasebesi,hukuk ve meslek hukuku notları olan varsa gönderirse çok memnun olurum.. sınava girecek olan herkese şimdiden başarılar

mail adresim : [email protected]

7 de 7 yapmadım yani henüz belli değil tabi ama o ihtimali görebiliyorum kendimde söyleyebileceğim en büyük tavsiye asla ders elemeyin 7 dersin 7 sine birden çalışın zaten bir iki ders gümletebiliyo sizi 7/5 iyi bir başarı olabiliyo

bence bölün 2 ye böldüm hiiiççç rahatsız olmadan yüksek yüksek notlar alarak amacıma ulaştım en düşük notum 70 tek hatam var denetim hep 80 bekliyorum hep 35/40 alıyorum. nerede hata yapıyorum sorular kolayda geliyo anlamadım. 3. kez denetimden sınava girdim inşallah olucak bu sefer

alev34 ' Alıntı:
7 de 7 yapmadım yani henüz belli değil tabi ama o ihtimali görebiliyorum kendimde söyleyebileceğim en büyük tavsiye asla ders elemeyin 7 dersin 7 sine birden çalışın zaten bir iki ders gümletebiliyo sizi 7/5 iyi bir başarı olabiliyo

evet yanılmadın 7/5 iyi bir başarı :)

Arkadaslar herkese merhaba forumun yeni üyesi sayılırım. İlk kez girdiğim 2010 Aralık bitirmeden 7'de 5 yaptım? muhasebe ve meslek hukuku kaldı. 80-90 beklediğim meslek hukukundan 30 aldım. Sizce itiraz etsem bir değişiklik olur mu?

seyhan0001 ' Alıntı:
Arkadaslar herkese merhaba forumun yeni üyesi sayılırım. İlk kez girdiğim 2010 Aralık bitirmeden 7'de 5 yaptım? muhasebe ve meslek hukuku kaldı. 80-90 beklediğim meslek hukukundan 30 aldım. Sizce itiraz etsem bir değişiklik olur mu?

Cevaplarınızdan eminseniz, kesin 80-90 lık kağıt verdim diyorsanız; bence mutlaka itiraz edin.

Sonra neden itiraz etmedim diye pişman olursunuz. Forumda da okuyacağınız gibi, geçmiş dönemlerde itiraz ederek notu değişen bir çok kişi var.

baklaım ya ben maliyet muhasebesinde en az 50 bekliyordum (30 geldi!!) ki teyitde ettim yaptığım işlemi.

itrazda ettim 3 dersten bakalım ne olacak inşallah incelemeseler bile en azından toplama hatası varsa onu düzeltirler.

şimdiden herkese kolay gelsin.

Arkadaşlar merhaba.. Ben de yeterlilik sınavlarına ilk girenlerdenim. İlk kez girmeme ve pek çalışmamama rağmen 3 tane dersten kurtulmuşum. Finansal muhasebe dersine bu dönem çok azmettim hatta Yusuf Sürmenin kitaplarını yuttum diyebilirim ancak duyduğuma göre mart döneminden itibaren sınav komisyon üyeleri değişmiş. Tabi kesin midir bilmiyorum.. Yeni komisyon üyelerini öğrenmeye çalışıyorum ama türmobdan bi cevap alamadım maalesef. Umarım bu konu hakkında bişeyler duyan arkadaşlar vardır ve bunu paylaşırlar. Herkese başarılar diliyorum..

Arkadaşalr herkese selam,

aralık döenminde giridğim sınavdan hukuk ve maliyeti beklerken bi de duydum:

çekilişte şanslı talihli olarak o derslerin yanında bana finansal ve vergiden tekrar girme hakkı tanımışlar. bi sevindim bi sevindim sormayın.. =) kim demiş sorular zordu die kalmak için çok kolay sorulardı onlar. lütfen bide bu açıdan bakın =))

hukuk için tesmerin Prof Dr. Arif Kocaman'a ait kitabından çalışmalarını tavsiye ederim. ben kamu hukukuna çalışmayım ne gerek var sormazlar dedim 2 soru çıktı. zaten şansım olsa.......... kağıdım 2/5 olarak 60 üzerinden değerlendirilince bende kalayım dedim. yani 5 sorunun hepsinin yanıtı mevcut.

temel vergi hukukuda aynı şekilde tesmerin Eray Mercan ve Mustafa Dünar yazarları olan kitabı var. tüm soruların yanıtları bu kitapta mevcut.

elelim kalan maliyet ve finansal dersleri için. bu iki dersten her türlü tavsiye ve notlara açığım ([email protected]) en ksa zamnda yanıtınızı bekliyorum.

arkadaşlar bi sorum olacak. biliyorsunuz yeni türk ticaret kanunu ve borçlar kanunu meclisten geçerek yasalaştı ancak 1 temmuz 2012 de yürürlüğe girecekler yani neredeyse 1,5 sene sonra. acaba mart sınavında biz bu kanunların eski metinlerindenmi yoksa yeni metinlerinden mi sorumlu olacaz? bilgisi olan veya bu bilgiye nereden ulaşabileceğimizi bilen var mı?

arkadaşlar 4 dersim kaldı.2 dersten girsem şimdi temmuzda da kalan 2 dersten girsem bir sıkıntı olmaz değilmi?yada mantıklımı sizce.işlerim çok yoğun ders çalışmaya çok vaktim kalmıyo..böyle daha rahat çalışabilirim gibi geliyo sanki..sizlerin düşüncesi ne bu konuda?nasıl çalışıyosunuz belirli bir programınız varmı?

Arkadaşlar sorumu maruz görün ama sınava 1 girişte en az kaç ders vermek gerekiyor?tek tek verilebiliyor mu?

1economist ' Alıntı:
Arkadaşlar sorumu maruz görün ama sınava 1 girişte en az kaç ders vermek gerekiyor?tek tek verilebiliyor mu?

Dikkat etmeniz gereken konu; her ders için 5 sınav hakkınız var. Bu hakları da ilk sınavın açıklanma tarihinden sonra ki 2 yıl içinde kullanabilirsiniz.

İsterseniz girdiğiniz sınav döneminde hiç ders veremeyin. Fark etmez.