Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

sevilayy ' Alıntı:
arkadaşlar 4 dersim kaldı.2 dersten girsem şimdi temmuzda da kalan 2 dersten girsem bir sıkıntı olmaz değilmi?yada mantıklımı sizce.işlerim çok yoğun ders çalışmaya çok vaktim kalmıyo..böyle daha rahat çalışabilirim gibi geliyo sanki..sizlerin düşüncesi ne bu konuda?nasıl çalışıyosunuz belirli bir programınız varmı?

Herkesin programı kendine göredir. Siz size en uygunu hangisiyse onu yapın. 2 derse çok iyi hazırlanıp verebilirsiniz. Zaten çalışamayacaksanız, boşu boşuna sınav haklarınız da yanmamış olur.

arkadaşlar ben sınavlarımı bitirdim şimdi smmmyim.Allah a şükür...darısı herkesin başına... kitaplarımı satıyorum vergi hukuku önemli yerleri çizilmiş olarak kursta.muhasebe denetimi ve tesmer çıkmış sorular kitabı üç kitap 50 tl diğer iki kitabımda çizik yok.almak isteyenler özelden mesaj atsın

Ne güzel Smmm olmuşsun... Tebrik ederim... Bence kitapları satmak yerine ihtiyacı olan durumu kötü olan birine hediye etmelisiniz...

Ve bu sizin ne kadar yardımsever biri olduğunuzu gösterir öyle değil mi?

yeterlilik sınavını girecek arkadaşlar nasıl hazırlanıyorsunuz acaba ? kaç ay önceden yada kursa gidecekmisiniz bunları paylaşırmısınız benim sınava girmeme 1 sene kaldı ben 3 ay sonra asmmmo kursuna gitmeyi düşünüyorum tüm derslerden düşünceleriniz nelerdir.

yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

Özellikle sınavı vermiş arkadaşlarımızdan öneriler bekliyoruz. Siz başardınız sıra bizde, tavsiyelerinize ihtiyacımız var.
Saygılar.

Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle tüm derslere çalışmanızı tavsiye ediyorum. Ben çalışmaya 3-4 ay öncesinden başladım. Hafta içi 2 saat hafta sonu ise 4-5 saat kadar çalıştım. Son 2 hafta da çıkmış sorulara baktım.

Ders çalışırken tek yapmanız gereken ciddiyeti elden bırakmamanız gerekiyor. Akşamları eve gidince tv ve pc den ödün vermeniz gerekecektir. Tüm gün iş yerinde yoğun olarak çalışıp birde eve gelip ders çalışmak kadar zor bir şey yok. Ancak kendinizi sadece 3-4 ay kadar sıkıp iyi bir çalışma neticesinde başarıya ulaşmanız zor olmayacaktır. Herkese başarılar.

Teşekkürler.

arkadaşlar temmuzda ilk girişim olacak yeterlilik için.maliyetten başladım yurdakul çaldağın kitabından ama çoğu rakamsal açıklamalar yok kitapta anlamakta zorlanıyorum.soğudum derslerden nasıl çalışmam lazım maliyete anlamıyorum.çıkmış sorulara bakmam yeterlimi

mrb arkadaşlar ben 2012 mart ayında sınava yeterlilik sınavına giricem kısaltırsam aralıkta ama ismmmo kursları iyimi haklarımı kaybederim diye korkuyorum.tesmeri aradığımda vergi ve finansal muhasebe hocaları değiştiğini söyledi komisyondaki hocaları isimlerini bilen varmı yada öğrenebileceğim yer varmı onların kitaplarını alayım diyorum.tavsiyelerinizi bekliyorum.

Arkadaşlar , aralık yeterlilik sınavında ilk girişimde 7 de 7 yaptım ve smmm oldum . kurs olarak deha ya gitmiştim . kurslar sınavdan 3,5 ay öncesinde başlıyorlar . sizlere tavsiyem 3,5 ayınızı feda edip çok sıkı çalışmanızdır . kursu düzgün takip edip evde de derslere tekrar ederseniz başarılı olursunuz . bu arada maliyet muhasebesi dersinin üstünde özellikle durun . bazı dönemlerde zor soruyorlar . cumartesi günü 4 ders sözel derslerden , pazar günü 3 ders rakamsal derslerden sınav var . finansal muhasebe hariç diğer derslerin sınav süresi 1,5 saattir . finansal muhasebe dersi sınavı 3 saattir . her sınav arası 1,5 saat boşluk var . o boşlukta bile gözden geçirme imkanı oluyo . kursa gitmenizi özellikle tavsiye ederim . hem düzenli ders çalışma hemde kitaplarda gereksiz kısımları eleme imkanı oluyor . smmm olma mutluluğu inşallah hepinize nasip olur .

melis07 ' Alıntı:
arkadaşlar temmuzda ilk girişim olacak yeterlilik için.maliyetten başladım yurdakul çaldağın kitabından ama çoğu rakamsal açıklamalar yok kitapta anlamakta zorlanıyorum.soğudum derslerden nasıl çalışmam lazım maliyete anlamıyorum.çıkmış sorulara bakmam yeterlimi

maliyet dersinden gerçekten çok fazla soru çözmek gerekiyor ve kesinlikle ezber yapmayın konunun mantığını anlamaya çalışın

Arkadaşlar bişe sorucam bi yerden duydum doğrumudur bilmiyorum. Yeterlilikte finansal muhasebe sınavında tekdüzen hesap planı sınavda veriliyor mu?? sınavda ihtiyacım olmaz herhalde ama merak ettim::

slimshady ' Alıntı:
Arkadaşlar bişe sorucam bi yerden duydum doğrumudur bilmiyorum. Yeterlilikte finansal muhasebe sınavında tekdüzen hesap planı sınavda veriliyor mu?? sınavda ihtiyacım olmaz herhalde ama merak ettim::

Evet veriliyor

finansal muhasebe cevap kağıdı kitapçık gibi veriliyor . eski yevmiye defteri gibi düzeni var . içerisinde t şeklinde boş defteri kebir hesaplarının yazılacağı yerler var . boş bilanço kısmı ve gelir tablosu kısmı var . en arkasında da tekdüzen hesap planı var .

ARKADAŞLAR VERGİ MEVZUATI ÇALIŞMAK İÇİBN SINAVA YÖNELİK EN İYİ KAYNAK KİTAP HANGİSİ... DEHA YAYINLARININ KİTAPLARI NASIL? 2011 ARALIKTA SINAVA GİRECEĞİM.......

Mesaj içeriğinde büyük harf kullanmayınız.

Arkadaşlar özellikle vergi mevzuatı ile ilgili kitap öneriniz varmı Deha yayonları nasıl?

Arkadaşlar,ben smmm sınavına ilk 2009/2.dönem 4-5 temmuzda girdim.2yıl sürecinde bitirme gerektiğine göre son hakkım önümüzdeki temmuz girişinde mi bitmekte yani 2-3 temmuz 2011/2.dönem sınava girebilmektemiyim bana bu konuda bilgi verebilecek arkadal varsa lütfen cevabınızı beklemekteyim..

Er_Eray ' Alıntı:
Arkadaşlar özellikle vergi mevzuatı ile ilgili kitap öneriniz varmı Deha yayonları nasıl?

dehanın vergi kitabı güzel değil kanunu copy paste yapmışlar ona 40 lira vereceğine minik cep kanunu kitabı al daha iyi ,
haa kimin vergi kitabını alayım diye sorarsan bende almadım daha ama eray mercanın kitabı iyi diyorlar.

TAMPA ' Alıntı:
Arkadaşlar,ben smmm sınavına ilk 2009/2.dönem 4-5 temmuzda girdim.2yıl sürecinde bitirme gerektiğine göre son hakkım önümüzdeki temmuz girişinde mi bitmekte yani 2-3 temmuz 2011/2.dönem sınava girebilmektemiyim bana bu konuda bilgi verebilecek arkadal varsa lütfen cevabınızı beklemekteyim..

2 yıllık sürenin Temmuz 2011 sınavı, evet 5 hakkınızı da kullanmadıysanız temmuz sınavına girebilirsiniz.

Tesmeri de arayıp sorun, aynı bilgiyi onlarda veriyorlar.