Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

4+1 sınav hakkı var deniyor , ilk sınbav mecburi diğer 4 tanesi tercihli diye mi acaba ?
ve 4+1 keisn mi

nurbanu05 ' Alıntı:
4+1 sınav hakkı var deniyor , ilk sınbav mecburi diğer 4 tanesi tercihli diye mi acaba ?
ve 4+1 keisn mi

ilk girdiğiniz sınavda sınav harçlarını tümünden yatırmanız mecburi ancak tüm derslerden girmek zorunda değilsiniz girmediğiniz dersler için hakkınız yanmaz

merhaba arkadaşlar,
temmuz sınavı için maliyet muhasebesi, finansal analiz,meslek hukuku derslerine hazırlanacağım.
kitap tavsiyesiyelerinizi ve
ayrıca elinde notu olanlar varsa [email protected] adresine gönderirlerse sevinirim.
şimdiden teşekkürler...

maliyet muhasebesine yurdakul çaldağ ve kamil büyükmirzanın kitaplarını harmanlayarak çalışırsan faydalı olur ben sadece yurdakul çaldağ ın kitabına çalışarak mart 2011 sınavından geçtim ancak gerçekten zordu kamil büyükmirzayı da çalışırsan tamamlayıcı olur diye düşünüyorum, mali analize gelince onda formülleri ezberlemelisin ayrıca tanımlardan da temel kavramları, standartları ezberlersen geçeceğini düşünüyorum forumdaki mali analiz notları yeterli olacaktır, en az çalıştığım ders mali analizdi, meslek hukukunda yapabileceğin çok fazla seçenek yok bana kalırsa kanundan ezberleyeceksin ezberlemeden olmaz zaten çoğuna staj başlatma sınavından aşinasındır iyi çalışmalar sınavda başarılar

Merhaba arkadaşlar,finansal muhasebeden sınavda nasıl bir işlem sıralaması yapmalıyız.Yani herbir yevmiye maddesinden hemen sonra defteri kebire ayrı ayrı mı kaydetmek daha doğru yoksa tümü bittikten sonra mı defteri kebire almalıyız.Komik gelecek ama ben kağıt düzeni ve sıralama konusunda müzdaribim bu dersten.O koca sayfalı kağıdın bir ön bir arka sayfasıyla boğuşuyorum resmen sınavda.Sayfa çevirmekten sınava enerjim kalmıyor yahu :) Neyse bu konuda arkadaşlarımızın önerilerine acil ihtiyacım var.Şimdiden teşekkürler.

finanasal muhasebe ye çalışmak için monografi örneklerini nereden bulabilirim.
ben en az 10-15 monografi yi süreli çözerek elimi hzıalndırıp ,şekil şartına uyarsam sınavı geçerim diye düşünüyorum m.
tabi normal standartlarda bir sınav olursa.:))))) sağ gösterip sol vurmazlar ise:)))
allahım ya süre çok kısıtlı .
sadece kurslara katılanlar mı geçiyor. iş yine paraya mı bakıyor offfffffffffff

kardeş , yevmiye kayıtını yaptıktan sonra hemen defteri kebire geçirirsen daha iyi olur . yevmiyeler bittikten sonra kebir de hazır oluyo .

nurbanu kardeş , kursa gitmenin sistemli çalışmak açısından önemi var . hem ders sonu örnek çözümler ile hem de gerçek sınava benzeyen sınav kağıtları ile deneme sınavı yapılıyo . masraflı oluyo sonuçta ama geçiyosun elinde alışıyo soru çözmeye .

hedef1 ' Alıntı:
Er_Eray ' Alıntı:
Arkadaşlar özellikle vergi mevzuatı ile ilgili kitap öneriniz varmı Deha yayonları nasıl?

dehanın vergi kitabı güzel değil kanunu copy paste yapmışlar ona 40 lira vereceğine minik cep kanunu kitabı al daha iyi ,
haa kimin vergi kitabını alayım diye sorarsan bende almadım daha ama eray mercanın kitabı iyi diyorlar.

kitap yerine not bulmanızı tavsiye ederim. Çoğu kitaplar kanunu olduğu gibi kopyaladığından ha kanun okumuşsun ha ders kitabı fark etmiyor.Size nacizane tavsiyem ki bunu bir kez daha yazmıştım ymm murat yıldız girin siteye açın sınava yönelik vergi özetini topu topu 120 sayfa A4 iri yazılı dökün yazıcından çalışın çıkmış soruları da çözün yeter öyle abartıldığı kadar değil 300-500 sayfa okuyup ezsberleyeceğinize özete çalışın derim ben

Arkadaşlar Vergi hukuku nasıl geçti ?

arkadaşlar ben smmm oldum elimde kitaplar mevcut almak isteyenler özelden mesaj atsın ayrıca kitaplarımı verdiğim kişiye vergiden çıkarmış olduğum özetide göndereceğim.sadece özetten çalışılsa bile yeter vergi:) okadar güveniyorum yani çıkardığım özete herkese başarılar

Tebrik Ederim Dilek Hanım.

Vergi notlarını taratıp foruma ekleme imkanınız var mı herkesin yararlanabilmesi için?

dilek03 ' Alıntı:
arkadaşlar ben smmm oldum elimde kitaplar mevcut almak isteyenler özelden mesaj atsın ayrıca kitaplarımı verdiğim kişiye vergiden çıkarmış olduğum özetide göndereceğim.sadece özetten çalışılsa bile yeter vergi:) okadar güveniyorum yani çıkardığım özete herkese başarılar

****dilek hanım burada yayınlamanız mümkün mü acaba ?
teşekkürler

herkese selam bir bilgi rica ediyorum da yardımcı olursanız sevinirim...
1 ocak 2010 tarihi itibariyle stajım başlamış, 31 aralık 2012 de de bitecektir. Stajımın son 3 ayında istanbul s.m.m.m odasının düzenleyeceği "yeterlilik sınavı" kursuna katılmam halinde "aralık 2012 başında" yapılacak olan stajer yeterlilik sınavına girebilir miyim?
saygılar...

sametozkurt ' Alıntı:
herkese selam bir bilgi rica ediyorum da yardımcı olursanız sevinirim...
1 ocak 2010 tarihi itibariyle stajım başlamış, 31 aralık 2012 de de bitecektir. Stajımın son 3 ayında istanbul s.m.m.m odasının düzenleyeceği "yeterlilik sınavı" kursuna katılmam halinde "aralık 2012 başında" yapılacak olan stajer yeterlilik sınavına girebilir miyim?
saygılar...

bende aynı durum var odaya sordum aralık döneminde sınava girebilirsin ancak daha önceden taahhütname yapman gerekiyormuş bunu odaya da vermen gerekiyor öle dediler bunları zamanında yaparsan aralık döneminde sınava girebilirsin zaten kursa gidecen ya o zaman odadan süreleride öğrenirsin ama yinede bağlı olduğun odaya bi sor süreler için geçirme

Kursta devamlılık esası var. O yüzden kursu tamamlamadan sınava alabilceklerini sanmıyorum. Belki istisnai bir durum olabilir. Odandan bilgi almanda fayda var.

arkadaşlar elinizde vergi notu varsa özellikle bakırköy dehadaki mevlüt hocanın notları göndermenizi rica edeceğim. [email protected] (mesajıma acil cvb verilirse sevinirim)

arkadaşlar not demeyelimde kendi çıkardığım özetler vardı ama ben sadece onlara çalışarak geçtim kitaplarımı alan arkadaşa vereceğim demiştim kitaplarımı nefesini__tut adlı üyeye sattım özetleride gönderdim onunla iletişime geçerseniz yardımcı olabilir