Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

arkadaşlar yeterlilik sınavı için tavsiyem

denetim.....ömer duman
vergi.........küçük kanun kitağçığı
maliyet........tesmerin kursu yeterli ve geçmiş soruları mutlaka çözün
hukuk........islam çankaya
meslek.......odanın meslek kitabı
muhasebe......tesmerin kursu ve geçmiş soruları mutlaka çözün
analiz........murat dersanesi notları

benim için en yararlı kaynaklar bunlar oldu

bir soru bankası edinmeniz de iyi olur ....

nrcn ' Alıntı:
arkadaşlar yeterlilik sınavı için tavsiyem

denetim.....ömer duman
vergi.........küçük kanun kitağçığı
maliyet........tesmerin kursu yeterli ve geçmiş soruları mutlaka çözün
hukuk........islam çankaya
meslek.......odanın meslek kitabı
muhasebe......tesmerin kursu ve geçmiş soruları mutlaka çözün
analiz........murat dersanesi notları

benim için en yararlı kaynaklar bunlar oldu

bir soru bankası edinmeniz de iyi olur ....

Slm nrcn.

Güzel kaynaklar yazmışsın teşekkürler. Ama hani hep bir ama vardır ya:) maliyette artık kurs ve geçmiş yıl soruları yetmiyor. Gerçi sana yetmiş ama:) arkadaşlara Yurdakul Çaldağ ve Kamil Büyükmirza önerebiliriz. Herkese başarılar.

Arkadaşlar herkese selamlar,
Kitapla şunla bunla olacak iş değilmiş onu anladım, kasımda son hakkım ve ben maliyet bilmiyorum:(
Adanada özel ders alabileceğim bi yer bilen var mıdır, başka türlü öğrenemem ben bu dersi, Allah aşkına bi yol gösterin, bi de vergi duruyor hadi o neyse de maliyeti birisi anlatmazsa ben hayatta yapamayacağım,
Bilen varsa esirgemesin lütfen, yardımcı olana yemek bile ısmarlarım, söz:)
Şimdiden çok çok teşekkür ederim,

Sayın md, maliyetle ilgili problemleri foruma açacağınız salt maliyet içerikli bir başlıkla giderebilirsniz, sorularınızı yazarsınız forumdaşlardan ilgililer cevaplar açıklamalı şekilde, onun haricinde Adana da özel dersle ilgili bir fikir veremem. Ancak belki odanızın kursu vardır oraya yönelebilirsiniz.

slm arkadaşlar kasımdaki sınavım ilk olacak şu an hummalı bir çalışma içindeyim fakat finansal tablolar analiz dersine nasıl çalışacağıma henüz karar vermiş değilim bu derse bir türlü başlayamıyorum içimde bu derse karşı bir isteksizlik var.Acaba sizler bu derse ne şekilde hazırlanıyorsunuz bu konuda fikir beyan ederseniz çok sevinirim iyi çalışmalar ve başarılar hepinize...

asuri33 ' Alıntı:
slm arkadaşlar kasımdaki sınavım ilk olacak şu an hummalı bir çalışma içindeyim fakat finansal tablolar analiz dersine nasıl çalışacağıma henüz karar vermiş değilim bu derse bir türlü başlayamıyorum içimde bu derse karşı bir isteksizlik var.Acaba sizler bu derse ne şekilde hazırlanıyorsunuz bu konuda fikir beyan ederseniz çok sevinirim iyi çalışmalar ve başarılar hepinize...

merhaba

analizi ilk sınavımda verdim. murat dersanesinde kursa katıldım. çok memnun kaldım. pcde kayıtlı olma imkanı olsa gönderirdim. imkanınız varsa kursa katılmanızı yoksa bu notları edinmenizi tavsiye ederim. zor ve anlaşılmayacak bir ders değil. iyi çalışmalar ...

ben yeterlilik sınavına giricrm fakat bi sorum olacak...
acaba bütün dersleri birden vermek mi iyi yoksa tek tek nasıl verilebilir? aydınlatırsanız sevinirim.
bu arada eylülde stajım başlıycak kısmetse... sınavlara ne zaman giriliyo?
cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler

hoşgeldin o zaman daha yolun başındasın dur bakalım sana tavsiyem 7sinede çalış ben öyle yaptım 6sı gitti çalışmadığın dersten geçebiliyor çalıstığın dersten kalabiliyorsun o nedenle sıkı çalış 7 sinede sana bu maratonda başarılar dilerim kursa gidersen 3 ay kısalıyor bilgin olsun

asuri33 ' Alıntı:
[/qubu derse sadece 10 yıllık soru bankasının son 5 yıllık sorularını çözerek verdim ilk girişte.sende bu şekilde emin olki verebilirsin.ve çok kolay bir ders gözünüzde hiç büyütmeyin.başarılar şimdiden

merhabalar yeni üye oldum ve bugün mali müşavir olmaya karar verdim ve hiç bilgim yok bu konuda martta sınava girmeyi düşünüyorum sınav test değil deniliyor ama indirdiğim geçmiş sorular test çok kafam karıştı nerden hazırlanacağım napacağım kursa yazılmak gereklimi ilk girişte derslerin hepsinden sınava girmek gerekiyormu iki derse hazırlanıp girsem diğerlerini diğer dönemde bitirsem oluyormu notları olan varmı varsa bana gönderebilirmi

bu gün mali müşavir olmaya karar verdiğinize göre daha işe başlamamışsınız anlaşılan yapmanız gerekenler;

1- test usülü yapılan ve mesleğe girişte ilk aşama olan staja başlama sınavında başarılı olmanız gerekiyor.Anadolu üniversitesi tarafından test usülü düzenlenen sınavda genel başarı oranı % 10 civarında.

2- bir mali müşavir yada ymm yanında 3 yıl aralıksız staj yapmanız gerekiyor

3- en son aşama olarak 7 dersten klasik sınav sistemiyle yeterlilik sınavlarında her ders ten en az 50 genel ortalama 60 olacak şekilde başarılı olduğunuzda SMMM ünvanı almaya hak kazanıyosunuz

başarılar ...

fatma_yonel ' Alıntı:
merhabalar yeni üye oldum ve bugün mali müşavir olmaya karar verdim ve hiç bilgim yok bu konuda martta sınava girmeyi düşünüyorum sınav test değil deniliyor ama indirdiğim geçmiş sorular test çok kafam karıştı nerden hazırlanacağım napacağım kursa yazılmak gereklimi ilk girişte derslerin hepsinden sınava girmek gerekiyormu iki derse hazırlanıp girsem diğerlerini diğer dönemde bitirsem oluyormu notları olan varmı varsa bana gönderebilirmi

3568 Sayılı meslek yasasını genel hatları ile okumanızı tavsiye ederim.

Yeterlilik Sınavı Hakkında

Slm arkadaşlar. Ben bişey sormak istiyorum. Sınava ilk kezs Temmuz'da girdim. Muhtemelen 1-2 dersten ancak geçebildim. Kalanlar için Kasım'da hepsine birden girmek zorundamıyız? Bir kaçına girip, kalan bir kaçına daha sonraki dönem girme şansımız var mı?

Ynt: Yeterlilik Sınavı Hakkında

resmiye1 ' Alıntı:
Slm arkadaşlar. Ben bişey sormak istiyorum. Sınava ilk kezs Temmuz'da girdim. Muhtemelen 1-2 dersten ancak geçebildim. Kalanlar için Kasım'da hepsine birden girmek zorundamıyız? Bir kaçına girip, kalan bir kaçına daha sonraki dönem girme şansımız var mı?

merhaba

kaldıklarınızdan kasımda hepsine girmek zorunda değilsiniz, birkaçına girip, kalanlara martta girebilirsiniz, 2 kere ara verebiliyorsunuz ...

kaynaklara ilave olarak söyleyebileceğim;

denetim... oktay taş,ömer duman,hasan gürbüz ve yurdakul çaldağ
vergi...ateş oktar,mevlüt öztürk
hukuk...arif kocaman (tek değişmez kaynak)
3568...türmob (yeni değişiklikler)
maliyet...muzaffer civelek
5510....ali tezel
analiz...abdurrahman fettahoğlu

md ' Alıntı:
Kitapla şunla bunla olacak iş değilmiş onu anladım, kasımda son hakkım ve ben maliyet bilmiyorum:(
Adanada özel ders alabileceğim bi yer bilen var mıdır, başka türlü öğrenemem ben bu dersi, Allah aşkına bi yol gösterin, bi de vergi duruyor hadi o neyse de maliyeti birisi anlatmazsa ben hayatta yapamayacağım,

arkadaşım adanada var mı bilmiyom ama murat açıköğretim kurumlarına gitmen yeter sana

ben tek bi kitap aldım hem staja başlama hem yeterlilik için o da islma çankaya
bilmiyorum iyi miydi diye ama
sınava girecek arkdaşlara tavsiyem son 7-8 yılda çıkmış soruları kesinlikle çözün
ben çıkmış sorulara çalıştım ve ilkinde 5 ini verdim ama 2007 yılı kasım sınavı dahil soru tarzları değişmiş gibi yani çıkmış sorulardan soru gelmeyebiliyor onun için konu da çalışmak gerekir
***finansal muhasebeden geçmiş yıllarda çıkan soruları baştan sona kadar çözüp t leri bilanço gelir tablosu falan alıştırın kendinize bi yılın sorusunu alın 3 saat tutun ve çözmeye çalışın takıldığınız yerlerde konu çalışmanız yeterli olur
***tablolar analizini geçmiş yıl sorularını kendiniz çözmeye çalışın ve yorumlarınızı geliştirin
***maliyet muhasebesinden hiç konu çalışmadım diyebilirim sadece çıkmış yılların sorularını çözdüm o zaman zaten takıldığınız yerlerde püf noktalarda konuya bakıyosunuz
***vergi de temel yoksa biraz zor birikim olması gerekiyor tabi sorulan sorulara illa madde madde cevap vereceksiniz diye bi kayde yok bildiklerinizi de yazsanız olur yani bişeyler bildiğinizi ispatlamaya çalışın
***denetim de vergi gibi birikim ve ezber gerektiren bi ders ama onda da bol bol okumak geliyor ilkönce onda da ezbere takılıp kalmayın mantığını anlayın bi ucundan tutarsanız inanın sonunu getirirsiniz
*** evet sıra genel hukuk ta ben genel hukuk ve meslek hukukundan sınava girmeden önce ortalama yapılacak dersler dedim ama malesef yanılmışım ikisinden de kaldım
genel hukuk işte o ezber gerektiren bi ders onda kafana göre yazamıyosun yani kelimenin yanına bi kelime eklesen tamamen ayrı yerlere götürüyor onun için ben bi temel hukuk kitabı aldım (ödünç) site de söyleniyor ya o kitapdan ismi aklıma gelmiyor ordan 40 sayfalık bi özet çıkardım ve sadece onlara çalıştım çalıştım derken ezberledim iyice
***meslek hukuku önceden kesin ilk geçerim dediğim ders ve beni yanılttı ve en zorlandığım ders ve yine ezber

ARKADAŞLAR HEPİNİZE HAYATINIZ BOYUNCA BAŞARILAR DİLERİM.

md ' Alıntı:
arkadaşım kamil büyükmirza nın kitabını almanı tavsiye ediyorum,ayrıca adana da murat açıköğretim dersanesi olduğunu biliyorum oraya gidebilirsin. yada gel istanbula burda sana dersane ve hoca konusunda yardımcı olalım.

arkadaşlar sadece tesmerin çıkmış sorularını bir bir ezberleyin yeterli olacaktır.....başka kaynağa gerek yok ....ayrıca maliyet için konuyu anlamakta zorlanan varsa islam çankayanın kitabında ki çıkmış sorular ayrıntılı bişekilde anlatımlı çözülmüş hiç krsa falan gerek yok....tesmerin son baskısı ve bi önceki baskısı alınsa faydalı olucaktır.....ben sadece onlara baktımmm kaynak büyükmirzanın kitabını da aldım fakat kitabı açmadan sınava girdim....82 aldım maliyetten sadece islam çankaya nın çıkmış sorularını çözerek ve tesmere bakarakkkkk ...gözünüzde büyütmeyinnnn isteyince gerçekten oluyor....ben 3. girişimde sindire sindire verdimmm ...gerçekten ruhsatı almaya hak kazanınca çok şey değişmiyorrrr asıl bundan sonrası önemli olan......herkese başarılarrrr