Yetim Maaşı Kesintisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ufuk179
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selamlar arkadaşlar.

Ben üniversite öğrencisiyim. Babamdan bana maaş bağlanmıştı. Bu maaş Haziran ayında kesildi. 3 aydır maaş alamıyordum hatta Eylül ile birlikte 4. aya girdi.

Ben de Temmuz sonunda SGK'ya dilekçe gönderdim. Dün e-devlet'ten baktığımda maaş bağlandığını gördüm lakin şu şekilde yazıyordu:

Birikmiş Aylık Tutarı: 0

Benim daha önce de maaşım kesilmişti ve kaç ay maaş almadıysam o kadar maaşı toplu olarak yatırmışlardı. Şimdi 3 aylık toplam maaş almam gerekiyor ancak e-devlet'te birikmiş maaş bölümü 0 görünüyor. Bir sıkıntı mı olmuştur acaba bu konuda bilgisi olan var mı? Yakınlarda banka olsa gidip bakacağım ancak banka da yok.

Düzeltme: Ayrıca aylık tutarı kısmında falan da hiçbir şey yazmıyor.

Son düzenleme:
Konuyu tam bilmiyorum ama tahminimce bu maaş size okula devam ettiğiniz sürece veriliyor.Yaz aylarında okula gitmediğiniz için kesiliyor olabilir.

Konuyu tam bilmiyorum ama tahminimce bu maaş size okula devam ettiğiniz sürece veriliyor.Yaz aylarında okula gitmediğiniz için kesiliyor olabilir.

Okula devam ile alakası yok açıkçası. Ben yaz aylarında da maaş alıyordum zaten. Sadece bu sene okul öğrenci olduğumu sgk'ya bildirmediği için kesilmişti maaşım ve sağlık sigortam. E-devlet ile sorgulayınca durum kodu d yazıyordu, şimdi o ibareyi kaldırmışlar. Yani bağlandı görünüyor. Ama biriken 0 yazınca kuşkulandım.

Banka ve adres değişikliği de yapacaktım aslında ama şöyle bir yazı ile karşılaştım:

"Aylık hesaplama dönemlerinde sistem banka adres değişikliğine açık değildir. Banka/Adres güncellemesi yapmak istiyorsanız lütfen daha sonra tekrar deneyiniz."

Sanırım aylık hesaplanmadı şu anda. O sebeple aylık miktarı ve birikmiş tutar yazmıyor. Müstahaklık bilgisini sorgulayınca da provizyon tarihi olarak bugün gösteriliyor. Daha sanırım bugün halledilmiş benim işim. Belki bu hafta düzeltirler maaş miktarını falan.