fonradar

YGV' den Kira Stopajının Mahsubu Hk.??

Üyelik
31 Mar 2008
Mesajlar
30
Gelir Vergisi mükellefinin YGV beyannamesini vereceğim. Kira gelirinden elde ettiği gelir matrahı:
7ooo.-TL. kesilen stopaj 1400.-TL'dir. Kiracısı VD'sine muhtasar yoluyla beyannamesini veripp ödemelerini yapmış. Stopaj tutarını mahsup etmek için Yıllık Gelir vergisi beyannamesinde hangi satırda göstermem gerekiyor. Daha sonra VD'ne dilekçe ekinde kiracıdan aldığımız listeyi vermek gerekiyor mu , yapmam gereken başka neler var. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar
 
Ynt: YGV' den Kira Stopajının Mahsubu Hk.??

Beyana Tabi Geliri sadece Gayrimenkul Sermaye İradından ibaret olan mükelleflerin dolduracağı Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesinde (1001B) Kesinti yolu ile Ödenen Vergiler 27 nolu satıra, İade Edilecek Vergiler 29 nolu satıra yazılır. Gayrimenkul Sermaye İradı yanında diğer gelirleri olan mükellefler için doldurulacak Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesinde (1001A) Kesinti Yolu ile Ödenen Vergiler 43 nolu satıra, İade Edilecek Vergiler 48 nolu satıra yazılır. İade edilecek vergiler bir yıl içinde vergi dairesine yazılı müracaat edilerek talep edilir. Bir yılı geçen müracaatlar dikkate alınmaz. Talep yazısına eklenecek olan kiracının vergi belgeleri iadeyi kolaylaştırır.
 
Ynt: YGV' den Kira Stopajının Mahsubu Hk.??

Yanıtım satırlarla ilgilidir. İşyeri kira gelirleri 2008'de 19 bin 800, 2009 yılında da 22.000 TL'yi aştığında beyan edilecek.
 
Üst