Ygv Mahsubu Hk.

Üyelik
5 Şub 2014
Mesajlar
8
Konum
istanbul
merhabalar.

çözüme kavuşması gereken bir sorunla karşılaştım üstadlarımdan yardım bekliyorum

kesinti yoluyla ödenen vergilerden doğan iadelerden dolayı 8832 tl alacağım vardı 08/03/2014 tarıhinde internetten başvuru yaptım 25/03 te geçmiş borçlarıma 4517 tl mahsubu yapıldı nakden iadem olan 4228 tl için vergi dairesi müdürü görüşmek istedi ve yanına gidip görüştüm.2012/11 ayda büromu açtım ilk yıl zarar vardı bu yılda yeni olduğumdan ötürü ki büro kurmak kolay değil bir sürü malzeme alıyoruz zarar çıktı. müdür sanki kaçakçı gibi muamele yaptı şahsıma ya makbuz kesmedin yada fazla gider gösterdin eğer böyle zarar olacaksa kapatın gibi seviyesiz bi laf etti bu şekilde bu dilekçeyi kabul edemem bi düşünün taşının kararınızı verin yoksa incelemeye göndereceğini söyledi ne yapmam gerekiyor nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

hasılat:44356
gider :51430
zarar : 7074
alacağım 8832
 
Bence kayıtlarınızdan eminseniz yazıp beyan ettiğinize göre doğruluğu kabul edilir beyanınızın arkasında duracaksınız arkadaşımız görev yapıyorum diye yetkisini aşmış eh bazen kraldan çok kıralcılar olabiliyor.Burada yazdığınız mazeretleri zarar nedeniniz izah eden bir dilekçe veriniz almazsa ptt ile gönderiniz denetime alabilir alsın kayıtlar ne ise beyan da odur.Sabit giderler nedeni ile olabilir ama işletme ileriyi gördüğü için kapanmaz devam eder 60 yaşına glediği halde hala yeni iş gelebilir diye zarar olmasada para kazanamama pahasına mücadele edenler var.İşletmeler kar etmek için kurulur ama kuruluş yıllarında 5 yıl kara geçemeyen işletmeler var. Yılmak yok mücadeleye devam.İzmirde bir abimiz var her yıl iadelerinde sorun çıkarılıyor defterleri inceleniyor biraz gecikme ile iadelerini alıyor.İyi çalışmalar.
 
Bu noktadan sonra bence defter ve belgelerinizi götürün, incelesinler. Bir Mali Müşavirin giderlerinde ne gibi bir sahtekarlık olabilir. Abartılı gider faturaları yoksa, kanunen kabul edilmeyen giderler yoksa çekineceğiniz bir şey olmamalı. Vazgeçtim demeniz bile adamı haklı olduğu düşüncesine sevk edecektir. İşiniz zorlaşır. Bence iadeyi talep edin defter ve belgeleri de beraberinizde götürün. Gerekirse hemen sunarsınız.
 
önerileriniz ve yorumlarınız için çok sağolun çok teşekkürler evet yarın ilk işim sabahtan klasörle birlikte vergi dairesinde alıcam soluğu
 
hberen arkadaşım merak ettim 2013 yılının tamamında yani 12 ay toplamında ne kadar kdv ödemen çıktı söyleyebilirmisin??
 
Üst