Yıl ortasında yeni defter

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Sevim Canyakmaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Sevim Canyakmaz

Ziyaretçi
Merhaba,

Arkadaşlar,

2 gün önce bir defter sahibi ile görüştüm.. benimle müşavirlik konusunda anlaşmak istediler..

Ancak tereddüt ettiğim bikaç konu var.
Şöyle ki,
bizler müşteri listesini 16.05.2011 tarihinde vermiştik. Dolayısıyla bu yeni gelen müşterinin muhasebeciside vermiş. Şİmdi ben elektronik beyanname sözleşmesi yapsam, beyannamelerini gönderebilir miyim?

Yıl ortasında defter değişikliği olduğunda; listeler verildiği için benim listemde bu firma yok ama bundan sonra sen gönder diyor beyannameleri..

bu son yenilikler olunca (405-407 tebliğler) hızlı hareket etmek istemedim..
Sizlerede bir danışmak istiyorum.

Ynt: Yıl ortasında yeni defter

eski meslek mensubu 15 gün içinde sistemden iptalini yapacak sizde o firmaya ait girişi kendi adınıza yapacaksınız

Süresi Sona Eren ya da İptal/Fesih Edilen Sözleşmelerin Elektronik Ortamda Bildirilme süresi 15 gündür

teşekkür ederim sn.fear

peki 16 mayısta vergi dairesine verdiğimiz müşteri listesinde bu yeni gelen firmanın olmayışı, beyanname verirken problem teşkil eder mi?

yani bu tarihten sonra yeni gelen defterleri alabiliyoruz değil mi?
genelde yılsonu bekleniyor diye biliyorum

16 Mayıs 2011 e kadar vergi dairesine verilmesi gereken söz konusu liste "2010 Yılında Defterlerini Tuttuğunuz ve Beyannamelerini gönderdiğiniz" mükellefleri kapsıyor.

Yeni firmayı alınca sözleşme girişi yapacaksınız, istediğiniz zaman müşteri alabilirsiniz.Bunda bir kısıtlama yoktur.