Yıllık İşletme Cetveli

Kızıldereli

Katkı Sunan Üye
Slm Kolay Gelsin
İmalat firmalarında yıllık işletme cetveli nedir nereye nezaman verilmeli ve neleri kapsar bilgisi olan arkadaşlardan cvp bekliyorum
Teşekkürler

Ynt: Yıllık İşletme Cetveli

Merhabalar

III-YILLIK İŞLETME İZİN CETVELİ

Sanayi Sicil Belgesi alan işyerleri 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu?nun 5. maddesi gereğince her yıl bir önceki yıla ait bilgileri içeren yıllık işletme cetvelini Nisan ayı sonuna kadar Sanayi ve Ticaret İl Müdürlükleri?ne vermeleri gerekmektedir. Vermeyen işyerleri hakkında 6948 sayılı kanunun 9?ncu maddesine istinaden para cezası uygulanır

06.05.2003 tarih ve 25100 sayılı Resmi gazetede yayımlanan bazı kanunlardaki cezaların idari para cezasına dönüştürülmesine dair kanunun 1. maddesinin 19. fıkrası gereği; sanayi işletmelerinin sanayi sicile tescil ettirmeyenlere, sanayi sicil belgelerinde beyannamelerdeki değişiklikleri kapanma, faaliyete geçme hallerini müddetinde ilgili mercilere bildirmeyenler veya yıllık işletme cetvelini zamanında il müdürlüğüne vermeyenler

İşletmelerinde Sanayi Sicil Belgesi bulundurmayanlar veya faaliyetini durdurduklarını bildirmeyen firmalar hakkında 627.58 YTL para cezası uygulanır denilmektedir.

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu uyarınca Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve İl Müdürlüğünce Sanayi Sicil Belgesi düzenlenen Sanayi kuruluşlarının aynı kanunun 5 maddesi gereğince Belgelerini hangi tarihte alırlarsa alsınlar mutlaka her yılın ilk dört ayı içerisinde ?Yıllık İşletme Cetveli? verme ve her iki yılda bir Sanayi Sicil Belgelerini vize yaptırma mecburiyeti bulunmaktadır.

Sanayi Odasına ait siteden temin etme imkanınız var.
Kolay gelsin

başka neleri internetten yapabiliriz ve bir imalat firması sanayi odası ile ilgili ne gibi yükümlülükleri vardır
Teşekkürler

sanayi sicil belgenizin olması gerekiyor. ve 2 yılda bir vize işlemini yaptırmanız gerekli .

Kapasite raporunuz var ise, buna ilişkin sanayi sicil belgeniz vardır, bu belgeye ilişkin her yıl nisan döneminde yıllık işletme cetveli netten verilebilir. Ayrıca sanayi sicil belgesinin vize dönemleri olduğu gibi almış olduğunuz kapasite raporunun de geçerlilik süresi vardır. Konu ile ilgili sanırım sadece yıllık işletme cetvelini netten verebilirsiniz. Ancak başka konularda örnek garanti muafiyet başvuruları da netten yapılabilmekte.

Yıllık İşletme cetvelini İlk defa dolduracağım yardım..

Bu Kısımlara ne yazmamız gerekiyor Yaptığımız iş Kapı Pencere Pvc işi..Pvc hazır alıp bunun kesip monte edip kapı pencere olarak satıyoruz..

Bu yaptığımız iş imalata girer mi? İkinci olarak aşağıdaki kısımlara yazmamız gereken bilgiler hakkında aydınlatırsanız sevinirim..

KAPASİTE-ÜRETİM-İHRACAT DURUMU
Ürün Kodu Mamülün Adı Tipi yıllıkKapasite Fiili Üretim Miktarı Birim
*

Kapasite raporunuzdaki verileri baz alarak dolduracaksınız. Rapordaki üretim konularını ve kapasitelerinizi yazıp daha sonra fiili üretim miktarınızı yazacaksınız.

merhaba bende 2007 senesine ait yıllık işletme cetvelini vermeyi unutmuşum. bu sene vize yeniletirken ortaya çıkacak desenize maaş yine azalacak :(

Maaşınızda cezalardan dolayı bir azalma oluyorsa asgari tarife artış oranı üzerindeki muhasebe ücreti artışlarında da maaşınıza bir artış olmalı.

arkadaşlar günaydın, yeni devraldığım firmada 2009 yılına ait yıllık işletme cetveli verilmemiş, bununla ilgili bir yazı geldi iki gün önce, bende dilekçeyle beraber bunu teslim ettirdim, evrakları alan kişi ceza kesileceğini söylemiş, aynı durumla başka bir mali müşavir arkadaşım karşılaşmış, ordaki görevli de ceza kesilmeyeceğini söylemiş, böyle bir durumla karşılaşan var mı? Yani daha sonra bununla ilgili ceza gelen firmanız oldu mu? Bilgi verirseniz sevinirim.

Yıllık işletme cetvelini geç verdiğim oldu ama ceza kesilmedi

yıllık işletme cetveli verilmemesi; 2010 yılında uygulanacak idari para cezası 572.- TL'dir.
( 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanununun 5 inci maddesi gereği)

Selamlar sayın arzuty,Yıllık işletme cetveli verilmediğinde sanayi bakanlığı tarafından yazı ile hatırlatma gelir ve acilen vemeniz istenir. Yine verilmez ise ceza kesilebilir.Nisan ayında vermem gereken cetveli onaylamadığımdan temmuz ayında yazı geldi ve onaylayarak bakanlığa sundum. ceza da kesilmedi.Siz ilk gelen yazıya cevap verdiyseniz endişe edecek birşeyin olmadığını düşünüyorum. Saygılar.

twolf ' Alıntı:
Selamlar sayın arzuty,Yıllık işletme cetveli verilmediğinde sanayi bakanlığı tarafından yazı ile hatırlatma gelir ve acilen vemeniz istenir. Yine verilmez ise ceza kesilebilir.Nisan ayında vermem gereken cetveli onaylamadığımdan temmuz ayında yazı geldi ve onaylayarak bakanlığa sundum. ceza da kesilmedi.Siz ilk gelen yazıya cevap verdiyseniz endişe edecek birşeyin olmadığını düşünüyorum. Saygılar.

Tahsin bey in söylediklerine katılıyorum. Aynı durumu yaşadım. Ağustos ayında yazı geldi. Doldurduk teslim ettik sorunsuz