fonradar

Yıllık İzin Deği Alacak Ücretli İzin

Üyelik
21 Ağu 2013
Mesajlar
55
Konum
bursa
SAYIN MESLEKDAŞLAR
Yıllık izin hesap edilirken hafta sonu dahil edilmemekte ve çalışan personelin daha fazla izin yapılması sağlanmaktadır. Yaklaşık 15 gün alacak izin (bu yıllık izin deği)l. İş gereği fazla mesai yapılan işte toplanan alacak izinlerin toplu bir şekilde kullandırılması sözkonusu Bunun için de yıllık izinde olduğu gibi hafta sonları dahil ediliyor mu? Yoksa izin izin olup kazanılmış bir hak olduğu için aynı mı değerlendiriliyor. Bununla ilgili bir tebliğ ve iş kanunu dayanak notası var mı?
 
Fazla çalışma sonucu kazanılmış ÜCRATLİ İZİN hakkı sonuçta.
Kullanılacak olduğu zaman dilimi de ÇALIŞILAN GÜNLER olabilir ancak.
dolayısıyla zaten izin günü olarak kullandırdığınızda, haftanın çalışılan günlerinde kullanılan izin sonrası gelen hafta tatili ücretine de HAK KAZANILMIŞ olur.
Yani haftada 5 gün çalışılan ve pazar günü hafta tatili olan bir işyeri ise, pazartesi-salı-çarşamba-perşembe-cuma iznin 5 günü, cumartesi çalışma yok/izin yok, pazar hafta tatili, pazartesi iznin 6.günü, salı iznin 7.günü.... şeklinde devam eder gider.
 
Yani anladğım şu yıllık izinde ne oluyorsa alacaklı ücretli izin için de bu geçerli olur.
Evet,ama bir fark var.
Örneğin işyerinde cumartesi günleri çalışma yapılmıyor olsa da yıllık izin hakkında cumartesi günleri de izinden sayılır.Bahsettiğiniz gibi fazla çalışmadan kaynaklı izinlerin kullanımında cumartesi çalışma yoksa cumartesiyi de izin günü sayamazsınız.
 

Benzer konular

Üst