Yıllık İzin Parası Ödeme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kamalı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kamalı

Katkı Sunan Üye
yıllık izin parası vereceğimiz işçiye istihkak bodrosu düzenledik.yıllık izin parasını brüt ücret üzerinden g.vergisi kesintisi yaparak ve damga vergisini keserek geriye kalanı net olarak vereceğiz.burda kafama takılan şu: g.vergisi kesintisinde kümülatif ücretlerimi dikkate alacağız.örneğin 6.aydayız ve brüt ücreti 2,000 ytl.

şimdiden teşekkürler.

Ynt: yıllık izin parası ödeme

İşçi ile ücret anlaşmanız ne şekilde?
Net ücret üzerinden mi anlaştınız,brüt ücret üzerinden mi?

(Net maaşı/30)x izin gün sayısı
Ödeyecek olduğunuz rakam,aynı süre için çalıştığında ödediğinizden farklı olmayacak.
Normal maaştan ne kesinti yapıyorsanız aynı kesintileri yapacaksınız.

Evet normal maaştan ne kesinti yapıyorsanız aynen yapacaksınız.
Bir tek ssk aylık bildirimde ücretli izin diye göstereceksin.

pardon benim söylemeyi atladığım bir konu var.bu işçi işten ayrılıyor.o zaman ssk da bildirmeye gerek yok sanırım.normal işten çıkacak içerde yıllık izni var onunda istihkak bodrosuyla ücretini vereceğiz.sadece sorum şuydu eğer ücretini kümülatif alırsak vergi dilimi değişiyor.kümülatif mi alacağız eğer alırsak %20 lik dilime giriyor,yoksa % 15 lik dilemden mi vergisini keseceğiz.

Ynt: Yıllık İzin Parası Ödeme

İşten çıkan çalışana kullanmadığı izin karşılığı nakit ödeme yapılıyorsa ek ödeme (prim/ ikramiye/sosyal yardım gibi) olarak bürüt maaşa ilave edilerek kümüle g.vergisine dahil edilir, ssk tavanı aşmamak kaydı ile ve iş kazası primide kesilerek hesaplanır.

Ynt: Yıllık İzin Parası Ödeme

merhaba 22/11/2007 de iş bası yaptım 22/11/2008 de çıkışım verildi ve sözleşmem süreli sözleşme ama 16/10/2008 tarihinde çıkış giriş yapılmıs benden habersiz ve aynı işveren tarafından baska bi şirkete geçirildim sözleşme önerdiler yeni imzalamadım senelik izin istedim izne çıkmadan çıkısım verildi kıdem ihbar verilmedi sadece net ücretten 245 ytl senelik izin param ödenicek bana son gün çıkısım bildirildi işveren bana herhangi bi ücret ödemesi yapması gerekiyomu kıdem yada ihbar senelik izin parası net ücretten mi brütten mi hesaplanır yardımcı olursanız sevinirim