Yıllık İzin Parası Ödenir mi?

Üyelik
23 Haz 2006
Mesajlar
32
Konum
Malatya
Es Selamün Aleyküm. Hayırlı Akşamlar
Değerli Ağabeylerim 01/01/2009 tarihi ile maaşını alıp 01/01/2009 tarihinde 12 günlük iznini kullanıp işten ayrılan bir SSK işçisinin çıkışı 01/01/2009 tarihi ile mi yoksa iznin bitiş tarihi itibari ile mi verilir?
12 Günlük izin parası işçiye ödenir mi ödenmez mi? Şirket Müdürü şu an yanlışlıkla ödeme yapıldı çekip geri ödeyeceksin diyor.
Devlet kurumunda Fazla Ödemeler bildiğim kadarı ile MALİYE veznelerine makbuz karşılığı ödeniyor. Biz SSK işçilerinde durum nasıl?

Saygılarımla
 
Ynt: Yıllık İzin Parası Ödenir mi?

Bana göre bilmediğim için zor bir soru. Çünkü bilmiyorum bilen siz üstadlara sordum bir kişi dahi cevap yazmamış.
 
Ynt: Yıllık İzin Parası Ödenir mi?

eğer hizmet akdi işveren tarafından feshedilecekse ve işçinin izin süresi başlamışsa ihbar süresi ancak işçinin izninin bittiği tarihi takip eden gün başlayabilir. eğer bildirim önceden yapılmayacaksa ihbar süresi kadar ücretini ödemek zorundasınız. hizmet akdi işçi tarafından feshediliyorsa çıkış tarihi olarak istifa tarihini dikkate almalısınız. işçi izindeyken istifa ederse de istifa ettiği tarihi dikkate alırsınız. fakat yıllık izin kazanılmış bir hak olduğu için izin ücretini ödemelisiniz diye düşünüyorum. eğer işçi izindeyken hizmet akdi işveren tarafından feshedilmek isteniyorsa izninin bitmesini beklemelisiniz.
 
Ynt: Memur sendika aidatları

Devlet memurlarına ödenen 10 TL lik sendika yardımı konusunda bir hatamı yapılıyor acaba???? Şöşleki bildiğim kadarıyla şahsın bordrosundan kesinti 10 TL yi buluncaya kadar devlet ödemekte fazlalığı ise şahıstan kesmektedir. Ama 10 TL nin altında kalınca aradaki fark şahsın ele geçenine ilave edildiğini fark ettim. Bu şu demektir. Sendikaya üye olanların hem aidatları ödenmekte ve hemde aradaki fark şahsa ödenmekte. Böyle birşey olurmu???? Yada doğrumudur???? Sendikalı olmayana fark yok. Acaba Mali Kontrol maaş hesaplamasında hatamı yapıyor????
 
Üst