Yıllık İzin

7 günlük ücretini kesersiniz olur biter. İstersen zabıt tutup iş akdini fesih edersin

hayır 14 gün normalde ama işveren 21 gün olarak izne yollamış bunu bildirgede gösterirsen sorun olurmu iş kazısı ve meslek hastalıklarından dolayı

kanunda belirtilen alt limittir. izni istediğin kadar uzun kullandırabilirsin.

Evet gayet tabi işveren olur verirse istersen 1 ay kullandır
14 gün yasal alt limittir. Bu alt sınır bireysel veya toplu sözleşmelerle arttırılabilir. Sorun yoktur.

limit konusundA problem yok ama eşitliklik ilkesi gereği diğer personelede aynısının uygulanması gerekir

Bence malesef ülkemizde böyle bir eşitlik söz konusu değil. Pazarlık geçerlidir. Ben işe girerken ... tl maaş, ... gün izin isterim dedim işveren de kabul etti. Şimdi aynı şeyi diğer çalışanlara da mı uyguluyacak? :(

Sn Muroi

4857 nin hangi maddesi bu zorunluğu getirmiş ? aydınlatırsanız sevinirim.

Kanunda bu tip hakedişlerin asgari tutarları belirlenir. Artı olarak verilen haklar kanuna aykırı değildir.Mesela asgari ücret belirlenir, siz isterseniz daha fazla verirsiniz, mesela fazla mesai oranları belirlenmiştir, siz isterseniz daha fazla oranda verebilirsiniz, yıllık izinde aynı şekildedir.

Sn Muro

5, md ayrımcılıkla ilgili teorik bir maddedir. Uygulamada bireysel veya toplu sözleşme geçerlidir.
Siz genel müdür yardımcısı ile pazarlama elemanına aynı haklarımı sağlıyorsunuz

peki siz neye göre bir personele aynı süre çalışmasına rağmen birine 14 gün diğerine 20 gün izin veriyorsunuz. 14 gün izin verilen kişi bçm veya iş mahkemeye dava açsa siz müfettişe veya hakime nediyeceksiniz. bu kişi pazarlamacı diğeri gmüdür diyerek hakimi iknaya ve yaptığınız uygulamanın doğruluğunamı inandırmayı düşünüyorsunuz. bence böyle bir savunmanın geçerliliği olmayacağını düşünüyorum ama bunlar benim yorumum. çünkü kanundaki eşitlik ilkesinin gerekçesininde bu olduğu kanaatindeiym.

bizdeki uygulama ise genel müdürde olsa memur veya işçide olsa herkese hakkettiği süreye göre ne hakediyorsa onu kullandırıyoruz. arttırmayı düşünürsekde bu uygulamayı genele yayar. üst kademeyle sınırlı tutmayız.

Yasa da belilenen süreler asgari sürelerdir. Hiç bir çalışan bana yasal hakkımı Ahmet bey 2 gün daha fazla izin verildi diye dava açamaz. Böyle bir davayı hiç bir mahkeme kabul etmez.
farzedin ki benim iş akdim var ve baştan her yıl 30 gün izin kullanıcam diye madde var işveren de kabul etmiş. Dava açılırsa bu iş akdimi gösterir olur biter.
Yapmayın sayın Muro

problem zaten fazla kullananca değil eksik kullanan tarafından doğuyor. yoksa fazla kullananın zoru neki şikayet etsin...
tabi bu bir görüş burada uygulayıcı olanların düşünmesi açısından buda bir fikir.