Yıllık kira faturaları

  • Konbuyu başlatan *ebru*
  • Başlangıç tarihi
E

*ebru*

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar.Bedeli peşin tahsil edilmiş yıllık kira faturalarını kayıtlara alırken ay olarak mı yoksa gün olarak mı hesap etmek gerekir.Bana göre ve bugüne kadar edindiğim tecrübelerimle toplam tutar/12 ay olarak hesaplanıp gelecek ay veya gelecek yıl olarak kayıt etmek gerekir.Ancak toplam tutar /365 gün olarak bölünüp te kayıtlara alınabilirmi? Sigorta poliçelerimizi işlerken güne bölerek yapıyoruz.Kira faturalarındada aynı şey olabilirmi? Şimdiden Teşekkürler.....
 
Ynt: Yıllık kira faturaları

Kira bedelinin aylık mı yoksa ayın bi kısmına mı isabet ettiğine göre işlem yapılmalıdır.
Eğer tahsil ettiğiniz kira 01/ocak 31/12 aralık ise aylık işlem yapılabilir. eğer değilse 15/ocak 15/şubat arası gibi anlaşıldıysa ona göre işlem yapılır.
 
Ynt: Yıllık kira faturaları

Örneğin fatura 26/1/07 trh düzenlenmiş açıklama 01/2007-12/2007 kira bedeli diye belirtilmiş.
Bu şekilde hesaplamada toplam tutar/365 olabiliyormu? Olursa eğer günlük olarak hesaplandığında bir daha ki yıla sarkıyor bir kısmı inşallah anlatabilmişimdir.
 
Ynt: Yıllık kira faturaları

Selamlar
Günlük olarak hesaplamayınız. Zaten 01/2007-12/2007 diyorsunuz. Bir dahaki yıla sarkmaz. Ocak ayında gelir yazın. İleriki aylarıda gelir tahakkuku yapın.
 
Ynt: Yıllık kira faturaları

Peki bunu kdv beyanında teslim ve hizmetler bölümünde nasıl gösterebilirim? Çünkü tahakkuk kaydım ilk
380 gelecek aylara ait gelirler olacak matrah buna atılacak.Her ay burdan çekip 649 Diğer faaliyetlerden olağan gelir ve karlara atıcam.Fakat faturayı düzenlediğim tarihte ki kdv beyanıma nasıl aktaracağım.Teşekkür ederim.
 
Ynt: Yıllık kira faturaları

Selamlar
Söylediklerin doğru. Faturayı ay ay kessen nasıl olur. Toplu olarak ocak ayında keseceksen o ay kdv yi beyan edeceksin
 
Ynt: Yıllık kira faturaları

Ay ay kesilebilir tabi de.Toplu olarak kesilmiş zaten.Birde her ay belki atlanılır kesilmez diye tek seferde kesmek daha mantıklı Teşekkürler...
 
Üst