Yıllık Ücretli İzin

Üyelik
15 Nis 2010
Mesajlar
2
Merhabalar.TOBB'ye bağlı Ticaret Borsasında 4857 Sayılı İş Kanununa Göre Sözleşmeli Olarak 4 Yıldır Çalışmaktayım.Malumunuz 1-5 yıl arası(5 yıl Dahil) izin süresi 14 gün ve hafta tatili sadece pazar günü sayılıyor.Fakat Borsamız iç yönetmeliğinde çalışan her statüdeki personel için hafta tatili (Cumartesi ve Pazar)'dır deniyor.Size göre Yıllık Ücretli İzin süresi ne kadar olmalı?Görüşünüzü Bildirmenizi Rica Ederim.
 
Ynt: Yıllık Ücretli İzin

İş kanunu gereği haftanın sadece bir günü hafta tatilidir. Sizin gibi yerler c.tesi yapacakları mesaiyi haftanın diğer günlerinde çalıştıkları için c.tesi çalışmamamaktadır. Eğer iç yönetmeliğinizde izinle ilgili bir düzenleme yok ise pazar ve bayram vs tatil günleri hariç izin süresinden sayılır.
 
Ynt: Yıllık Ücretli İzin

Tşk ederim öncelikle.Sözleşmemde,haftalık çalışma saati 8x5=40 yazıyor.Bunun yıllık ücretli izine etkisi varmı peki?Yani ben hafta içi sözleşme saatimi dolduruyorum.
 
Ynt: Yıllık Ücretli İzin

Yukarıda yazdığım gibi iç yönetmeliğinizde veya iş sözleşmenizde açıkca c.tesi ve pazar yıllık izinden sayılmaz vb bir ifade yok ise iş kanunu gereği hf tatili haftada 1 gündür ve o gün yıllık izinden sayılmaz.
 
Üst