Yıllık ücretli izin

rukivverh

Katkı Sunan Üye
asgari ücretli bir çalışanımız 04.10.2011 tarihinde işten ayrıldı 4 günlük maaş bordrosu yaptık yıılık izin kullanmadığı için 20 günlük ücretini de hesaplayıp bankaya yatırdık.20 günlük bordro yapılırken net ücret hesaplamasında agi dikkate alınıyor mu? sgk da aylık bildirge gönderirken 4 günlük ücret+20 günlük ücret mi brüt rakama yazılmalı 20 günlük ücret ikramiye kısmında mı gösterilmeli dört günlük olarak mı gösterilmeli
yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar

Ynt: Yıllık ücretli izin

2 Tane bordro düzenleyin.Bir tanesi İzin Bordrosu olsun ve 20 günlük ödemeyi göstersin.
Diğer ücret bordrosu 4 gün üzerinden olsun.Bu ücret bordrosuna 4 günlük maaşını ve 20 günlük ödediğiniz ücreti gösteriniz.SGK Gün sayısı da 4 olsun.

AGİ de 4 günlük hesaplanır.

aylık sgk bildirgesine dahil edeceğim matrah 111.60 (4 günlük ücret)+ 558.00 tl mi olacak

4 günlük brüt ücret + İzin ücreti = Pek tutarı olacak ( Bu tutar maaş bordrosunda 4 gün üzerinden gösterilecek.)
gün sayısıda 4 olacak.

lrtysh ' Alıntı:
2 Tane bordro düzenleyin.Bir tanesi İzin Bordrosu olsun ve 20 günlük ödemeyi göstersin.
Diğer ücret bordrosu 4 gün üzerinden olsun.Bu ücret bordrosuna 4 günlük maaşını ve 20 günlük ödediğiniz ücreti gösteriniz.SGK Gün sayısı da 4 olsun.

4 gün çalışan personel için nasıl 20 günlük bordro düzenlenir. kafam karıştı. ilerde 20 gün çalışmış gibi işleme tabi tutulursa sıkıntı yaratmaz mı? yada şöyle olsa kullanılmayan izin ücretini bordroda gösterse daha sağlıklı olmaz mı?

Öncelikle bir personel için aynı ay içinde ancak bir tane bordro düzenlenir. Bütün hak edişleri bu bordroya eklenir.
4 sgk günü varsa gün sayısı ancak 4 olur. Ancak bunun dışında ek ödemeler varsa (izin parası, prim, ikramiye)
Gün sayısı yine (4) olur. PEK azami günlük kazanç *4 olarak alınır. Gerisinden sgk kesintisi yapılmaz.

mavisakal_79 ' Alıntı:
lrtysh ' Alıntı:

4 gün çalışan personel için nasıl 20 günlük bordro düzenlenir. kafam karıştı. ilerde 20 gün çalışmış gibi işleme tabi tutulursa sıkıntı yaratmaz mı? yada şöyle olsa kullanılmayan izin ücretini bordroda gösterse daha sağlıklı olmaz mı?

Bordroda zaten 4 gösterirsek 20 gün izinli gösteremeyiz.Gösteriyorsakta para vermek olmaz. Bu 20 günlük bordro sadece gayriresmi olacak resmi bir yönü yok ben sadece 20 günlük maaşını bordro üzerinden gösterin diye demiştim.

Sonuçta 4 gün prim gösterecek 4 günlük ücret + izin parası tahakkuk edicek.

[
[/quote]

Bordroda zaten 4 gösterirsek 20 gün izinli gösteremeyiz.Gösteriyorsakta para vermek olmaz. Bu 20 günlük bordro sadece gayriresmi olacak resmi bir yönü yok ben sadece 20 günlük maaşını bordro üzerinden gösterin diye demiştim.

Sonuçta 4 gün prim gösterecek 4 günlük ücret + izin parası tahakkuk edicek.

[/quote]

Arkadaşım yazdıkça daha kötü örnek veriyosun. Bu ifade ne demek şimdi. İnanmıyorum böyle birşey yazdığına.

Neyse eğer çalışanın 20 günlük izin parası varsa bordroya resmen (izin parası )eklenir ama çalışma günü 4 den fazla olmaz.

nguroy ' Alıntı:
Öncelikle bir personel için aynı ay içinde ancak bir tane bordro düzenlenir. Bütün hak edişleri bu bordroya eklenir.
4 sgk günü varsa gün sayısı ancak 4 olur. Ancak bunun dışında ek ödemeler varsa (izin parası, prim, ikramiye)
Gün sayısı yine (4) olur. PEK azami günlük kazanç *4 olarak alınır. Gerisinden sgk kesintisi yapılmaz.
Sayın NGUROY

"Gerisinden Sgk Kesintisi yapılmaz" derken kasdettiğiniz hakkında kısa bir yorum rica ediyorum. Yıllık izin hakkının ücret olarak ödenmesi halinde hem gelir vergisi hemde sgk olarak kesinti yapmaktayız.

Yazdıklarımı bir kere daha okursanız. Sorunuzun cevabını bulacaksınız.

Olay şöyle bir personel ay içinde 4 gün çalışmıştır. Ancak 20 günlük kullanmadığı izin hakkı vardır. Sorun bu izin parasının nasıl ödeneceğidir.

Eleman 04,10,2011 tarihinde ayrıldığı için ekim ayı içersinde sgk çalışma günü 4 (DÖRT) dür. Bu nedenle bordorda gün sayısı da mecburen (4) olur.
PEK ilgili kısım ise hesaplanırken izin parası da ücrete eklenir ama günlük tavan ücret kadar (1/7/2011 den 31/12/2011 arası aylık 5,440,50 günlük =181,35 , 4 günlük 4*181,35=725,4 tl dir. SGK prime esas kaznç budur. Üstü kesilmez.

nguroy ' Alıntı:
Yazdıklarımı bir kere daha okursanız. Sorunuzun cevabını bulacaksınız.

Olay şöyle bir personel ay içinde 4 gün çalışmıştır. Ancak 20 günlük kullanmadığı izin hakkı vardır. Sorun bu izin parasının nasıl ödeneceğidir.

Eleman 04,10,2011 tarihinde ayrıldığı için ekim ayı içersinde sgk çalışma günü 4 (DÖRT) dür. Bu nedenle bordorda gün sayısı da mecburen (4) olur.
PEK ilgili kısım ise hesaplanırken izin parası da ücrete eklenir ama günlük tavan ücret kadar (1/7/2011 den 31/12/2011 arası aylık 5,440,50 günlük =181,35 , 4 günlük 4*181,35=725,4 tl dir. SGK prime esas kaznç budur. Üstü kesilmez.

Teşekkürler. Yazdığınız her satıra katılıyorum. Ben sadece bir an için 4 günlük ücretin dışında sgk kesilmez anladım. Yasal tavan kısmını fark etmemişim.

peki bu kişi ayrıldıktan sonra (emeklilikten dolayı) aynı ay içinde tekrar girişi yapılırsa ve o 4 günlük çalışma ücreti + izin ücreti sgk tavanı aşarsa ve doğal olarak tavandan sgk ödenirse; ayın geri kalan kısmı için düzenlenecek sgk bildirgesinde yazacak sgk matrahı kalmıyor, bu kişi emekli olarak çalıştığı günlerin sgk sını nasıl bildirecek?