personel maaş programı

yıllık ücretli izin

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan musterak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sigortali yillik ücretli izne çıktığında bu izinli geçen sürenin ssk bordrosunda gösterilme zorunluluğu var mı, gösterilmez ise yasal bi yaptırımı var mı ?

Yıllık Ücretli İzin

Merhaba,
Yıllık ücretli izin kullanan personelin, izin gününü bordroda mutlaka göstermeniz gereklidir.Bu da ileride çıkabilecek ihtilaflarda izni kullandığının isbatı yönünden gereklidir. Yasal olarak bir zorunluluk yoktur.

yıllık izin ücreti işcilerin vazgeçilmez yasal haklarıdır.bundan dolayı izinlerini kullandıkları vakit bunu bordroda göstermek izin defterini işlemek ve izin ücretini vermek mecburiyetimiz var.ileride çıkacak sorunlarda sorunu önemli ölçüde azaltan belgeler.zaten işci izinli gösterilen dönemde işkazası primide eksik yatırılıyor.iyi çalışmalar

yıllık ücretli izin sadece işten çıkışlarda hesaplanıp işçiye verilmekte bu rakamda hesaplanırken brüt ücretten ssk gv dv kesiliyor sadece meslek hastalıkları kesilmiyor.eger işçi izin ücretini talep ettiğinde hesaplanırken 14+2 yada 14 gün den hesaplanması gerekiyor ( bu örnek 5 yıla kadar olanlar için) örnek ve gerekçelerle anlatırmısınız saygılarımla

merhaba sayın furkan izin ücreti hakkında görüşlerinize katılmıyorum.izin ücreti her yıl hesaplanıp veriliyor ve izinli olduğu dönemde işkazası meslek hastalıkları primi eksik yatıyor.çıkışta olmaz işci çıkınca soluğu iş mahkemesinde alır.iş kanununda açıkca yazıyor ve biz bu şekilde uyguluyoruz.iyi çalışmalar

saliha hn ben işçilerin kullanmadıgı zaman paralarını alamaz diye bir şey yazmadım siz olayı yanlış anlamışsınız. ama danıştayın bir kararı var yıllık ücretli izin kullandırılması diye hesaplayıp veriyorsunuz bir örnekle açıklayabilirmisinz.

maaş : brüt 531 ytl
izin süresi :14 işgünü

izne çıkacak işalana izin ücreti peşin olarak ödenir. ya avans mk düzenlenir veya ücret bordrosu düzenlenir, aylık ssk bildiriminde izin kullananların bilgileri ilgili yerlerine yazılır.