uyumsoft

Yorum Farkı mı?

logo isbasi
:shock:
Daha önce de yazmıştım !
0768718824 bağ-kur numaralı kayınpederim 01.10.2000 ile 31.12.2004 tarihleri arasında 4 yıl 2 ay bağkurlu. 2006 Temmuz ayı içinde vefat etti K.Maraş Bağ-Kur il müdürlüğüne müracaat ederek askerliği borçlanıp 5 yıl sigortalılık kazandıktan sonra hak sahiplarine maaş bağlamak istedik. Ancak Bağ-Kur 1479 sayılı kanunun ek 9.maddesine dayanarak "sigortalı
iken sigortalının ölümü halinde haksahipleri borçlanma yapabilirler" diye talebimizi reddettiler ancak ben o kanuna baktım "sigortalı iken ölümü halinde" diye bir ifade yok sadece "sigortalının ölümü halinde" diye geçiyor. SİZCE bu bir yorum farkı mıdır. yani askerlik borçlanması yapamaz mıyız?

arkadaşım normal şartlarda yapabilir olman lazım...gerekirse genel müdürlük ile temasa geç..yada yargı yolunu kullan...

Askerlik borçlanması:
Ek Madde 9 - (Ek: 14/3/1985 - 3165/21 md.)
(Değişik birinci cümle: 24/7/2003-4956/36 md.) Bu Kanun ile 2926 sayılı Kanun ve bu
kanunlarda değişiklik yapan kanunlara göre sigortalı olanlar, askerlikte er olarak
geçen hizmet süreleri ile yedek subay okulunda geçen sürelerinin tamamını
borçlanabilirler. Ölümü halinde sigortalı olanların hak sahipleri de borçlanma talebinde
bulunabilirler.

K.Marş Bağkur müdürlüğü kafayı yedi herhalde!!!

Adam hayatta iken haksahibi gidip onun adına neden askerlik borçlanması yapsın ki?
:lol: :lol: :lol: