Yüklenilen K.D.V.

Üyelik
22 Ara 2006
Mesajlar
16
Merhaba. Mobilya firmamız yurtdışında otel ihalesi almıştır. İhale gereği otelin A'dan Z'ye bütün mobilya işleri yapılacaktır. Şimdilik bu firmamız gerekli olan mobilyaların üretimine başlamıştır. Üretim bittikten sonra ürünleri topla olarak yurtdışına ihraç edecektir. SORUM ... Faturadan doğacak KDV.nin YÜKLENİLENini nasıl tespit etmem gerekiyor.. Yüklenilen bedeli Üretimde kullandığım bütün hammaddelerdenmi yoksa Hammaddeler ile birlikte üretim yeri gider masraflarınında KDV.lerini ilave edipmi karşılamam gerekiyor. . YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK TŞK.EDERİM.
 
selam, üretime konu malların bünyesine giren bütün hammadeleri direk yüklenilen kdv listesine alıyorsunuz, genel gider şeklinde yaptığınız giderleri ise yurtiçi hasılat ve ihracat tutarı arasında oranlama yöntemi ile dağıtarak yüklenilen kdv ye ekliyorsunuz.
 
Ayrıca bunlara ilave olarak,

Eğer bu işte kullandığınız bir ATİK varsa -ki var- bunlara ilişkin KDV leri eğer alındığından bu tarafa devreden KDV varsa yüklenilen KDV olarak dikkate alıp iadeye konu edebilirsiniz.
 
Bütün görüşler doğrudur

Ama......dikkat bir hususa.

Üretime giren hammadelerin yurtdışı edilen mamuller için kulanıldığını ispatlayacak şekilde güzel bir randıman çalışması yapmanız esastır.
Aman mazallah, bir koltuğa 100 gram boya sürüyorsanız indirilecek KDV listenize de 200 gram'lık boya karşılığı tutar yazdıysanız.......

Ne olur?
 

Benzer konular

Üst