Yüklenilen KDV'ne Karşıt İnceleme Yapmak

Üyelik
31 Eki 2018
Mesajlar
3
Konum
İstanbul
Merhaba üstatlar

Yüklenilen KDV’de yer alan gecmis yila ait faturalar icin vergi dairesinden karsit inceleme yapilmasi talep edilmistir.

Firmamızın 2016 yilinda baska bir YMM ile tam tasdiki vardi ve o dönem için kdv iadesi raporu ile iade aldılar. Başka bir YMM’ nin yaptığı karşıt inceleme tutanaklarini biz kendi raporumuza ekleyebilirmiyiz? Ya da 2016 yilina ait firma kdv iadesini almis ve o doneme ait ymm tarafindan ilgili firmalara karsit inceleme yapildigindan karsit inceleme yapmaya gerek duyulmamistir diyebilir miyiz ?
 
Merhabalar kdv grup müdürlüğünün yayınlamış olduğu tamimde

"Ancak, tasdik sözleşmesinin tarafı olan mükellef için düzenlenecek tasdik raporu ile ilgili olarak; YMM’nin tasdik hizmeti verdiği mükellefe mal veya hizmet tesliminde bulunan alt mükellefler nezdinde yaptığı inceleme sonucu düzenlediği karşıt inceleme tutanağını çoğaltmak suretiyle, bu tutanağın örneğini tasdik raporu düzenleyeceği başka bir mükellef için kullanması veya aynı mükellef için de olsa farklı sözleşmeler için kullanması mümkün değildir."

Denilmektedir.

Buradan anlaşılan aynı mükellef içinde olsa farklı sözlşemeler için kullanılması mümkün değildir denilmektedir.

İdare aynı mükellefin farklı sözleşlerde aynı tutanağı kullanmasının önünü kapattıysa başka ymm ninde yaptığı karşıt inceleme tutanağının yeni ymm raporuna ekleyemeceğinizi belirtmek isterim.
 

Benzer konular

Üst