yurt dışı borçlanması

Üyelik
26 Ara 2009
Mesajlar
3
Selam,
Firmamızda çalışan personelimiz yurt dışı borçlanması için 10.000,00 TL civarında sgk ya ödeme yaptı.Fakat şu an için emeklilik şartlarını taşımıyor.Çalışmaya devam ediyor.Bu yapılan ödemeye istinaden yatırdığı ücretin %15-20 oranında maaşında artış olacağını söylüyor.Böyle bir uygulama var mı? Eğer varsa kaynak yazarsanız sevinirim.
iyi günler...
 
Ynt: yurt dışı borçlanması

Yurtdışı borçlanma için ödenen primlerin emekli maaşa etkisi, diğer şekillerde ödenen primlerin etkisinden farkı yoktur. Maaş hesabı için gün ve primlerin ortalamaları esas alınır. Şayet yurtdışı borçlanma taban göstergeden yapıldı ise veya şu anki çalışma hayatında ödenen primlerden düşük kaldı ise emekli maaşının düşmesine de neden olur. Yurtdışı borçlanma belli yüzdelerle emekli maaşının artmasına neden olmaz.
 
Ynt: yurt dışı borçlanması

aslında benim sormak istediğim; şu an çalışırken almış olduğu ücrete yansıyacak artış emekli maaşı değil.
 
Ynt: yurt dışı borçlanması

Kanunlarla belli edilen koşullar altında borçlanılarak ödenen aidat ve primler Gelir Vergisi Kanununun 63/2. maddesinde sayılan aidat ve primler niteliğinde olup, bunlar da ücretin gerçek safi tutarının hesaplanması sırasında gider olarak indirilmektedir.
Borçlanma primlerinin ücretin gerçek safi tutarının hesaplanması sırasında ne şekilde indirim konusu yapılacağı, 111 Sıra No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinde açıklanmıştır.
 

Benzer konular

Üst