Yurt dışı eğitim faturası kdv muhtasar

mursey2001

Katkı Sunan Üye
Arama yaptım ama tam olarak tüm sorunlarımı aydınlatamadım yardımcı olabilir misiniz?

Şirket iştigalimiz mühendislik,danışmanlık
Abd den türkiyeye eğitimci getirildi ve türkiyede eğitim verildi bununla ilgili fatura 17000 usd ve ödemesi de usd üzerinden bankadan yapıldı.

anladığım kadarıyla 2 nolu kdv ile bildirmemiz gerek
kur.1,5320 17000*1,5320=26044 TL eder
26.044*18/100=4687,92 TL kdv bedeli 2 nolu beyanda bildirilecek normal kdv de de indirilecek bunun yevmiye kaydı ile ilgili bilgi almak istiyorum. ve %18 doğrumudur çifte vergilendirme ile ilgili bilgi bulamadım daha doğrusu oran bulamadım..

ikinci sorun muhtasar varmı yokmu emin olamadım var ise oran ne olmalır bunun da kaydı nasıl olacak maliyeyi de aradım ama hala geri dönüş yapılmadı..

Ynt: Yurt dışı eğitim faturası kdv muhtasar

Bu konu hakkında yardımcı olabilecek yada böyle bir işlem yapan yok mu?

faturayı sizmi kestiniz, yoksa sizemi fatura kesildi. yoksa gider pusulasımı düzenlediniz. fatura olayını biraz daha açıklarmısınız.

Sadece hizmet ithali nedeniyle kdv 2 yapacaksınız.

çok teşekkürler bununla ilgili mükteza yada yazı varmı.maliye vergi dairesi bakanlığına mükteza ile başvurmamı istedi cevap veremedi o yüzden ileride sorun yaşamamak adına örnek yazı yada kanun olursa çok iyi olur.

Muktezaya gerek yok. KDV tahakkuku yapacaksınız zaten. Tersi olsaydı sağlama almak için mukteza alın derdim.
Kurumlar vergisi ile ilginiz yoktur.