Yurt Dışı Mesai Ücreti

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zzzz222
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba arkadaşlar. personelimiz rusyada firma faaliyetlerinde bulunmak amacıyla 1 hafta iş gezisi yapıcaktır. bunn içerisinde cumartesi pazar günleride var. şirketimizin cumartesi günü çalışma saati 13:00'a kadardır. cumartesi ve pazar günü için vereceğimiz günlük ücret ne kadardır. mesai ile birlikte? personelimizin günlük brüt ücreti 30,00ytl

şimdiden teşekkür ederim

Ynt: Yurt Dışı Mesai Ücreti

merhaba,

fazla mesai konusunda yurtiçi ya da yurtdışı diye bir ayrım yoktur ..
yurtdışına çıkan personelin harcırahları yüksek tutularak çözüm yoluna gidilir ..

aslında diğer bir sorumda harcırah mıktarları. sanırım her ülke için harcırah miktarları değişiyor. rusya için bir personelin günlük harcırah gideri ne kadardır. ne kadar vermeliyiz.

sayın zzzz,

mail adresinizi verirseniz size konuyla ilgili bi döküman yollayayım ..

Çok ilginç bunu niye başkasından istiyorsunuz anlamadım Maliye Bakanlığı tebliği var zaten. Elinizin altında internet var google var. Yurt dışı harcırah yazmanız yeterli.

Açıkcası benim durumum burdakinden biraz farklı. Her türlü araştırmayı yaptım bulamadım. Yurt dışı gezisinde haftasonu çalıştım. Gezinin her günü için harcırah da aldım. Ancak firma yetkilileri harcırah verdiğimiz için fazla mesai hakkın yok diyorlar. Bunu araştırıyorum.

Mesai dışında çalıştıysanız var. Ancak mesai saatleriniz ve çalışma sözleşmeniz nasıl ona bakmak laızm. Yasayla ilgili birşey değil.

Yurt içi veya yurtdışı, fazla çalışma yaptıysanız karşılığının da ödenmesi gerekir.
Sorun şurada ki, yaptığınız o fazla çalışmayı ıspat edebiliyormusunuz? İşveren de fazla çalışma yaptığınızı kabul ediyor mu?

Her ikisininde yeri ayrıdır.
1.Eğer işyerinde harcırah uygulaması var ise(ki bu işyerinde var)ödersiniz ve zaten ödeniyor.
2.İş sözleşmesinde yurt içi veya yurt dışı(farketmez) seyehatlerde/seyehatler için,fazla çalışma ücreti ödenmez ibaresi olsa,bu ibareyi nasıl değelemek gerekir?
a.haftalık çalışma süresi aşılmaz ise zaten ödenmez,
b.aşılıyor/aşıldı ise ödenir.(nitekim bu olayda aşıldığı ifade ediliyor,gerçekten de aşılmış ise ödenmesi gerekir)
(Yurt içi/dışı iş seyahatlerine ilişkin harcırah ödenir"şeklinde, sözleşmeye bu ibareyi yazmak veya yazılı olmasa da sonradan işveren böylesi uygulama yapmak/başlatmak zorunda mı,elbette hayır,ancak sözleşmede yazılı veya işyeri uygulaması olarak var ise ödeme zorunluluda var demektir)