Yurt dışına kesilen faturada vergi iadesi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyhan80
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,

Şahıs şirketimle bireysel olarak yurt dışından Türkiye'ye yatırım amaçlı gelecek şahıs / kurumlara online danışmanlık ve Türkiye'de bulundukları süreler boyunca rehberlik yapıyorum.

Fatura kestiğim zaman örnek vermek gerekirse ?1000 tutarında bir hizmet verdiğimde hizmeti Türkiye'de verdiğim için %18 kdv sini de hesaplayarak ?1180 fatura kesiyorum ve buradan doğan ?180 kdv'yi fatura üzerindeki kura göre kdv olarak ödüyorum.

Bugün tesadüfen kulak misafiri olduğum bir sohbette yurt dışına kesilen faturalarda ödenen kdv'lerin daha sonra devletten geri tahsil edildiği yönünde bir algı oluştu bende. Yanlış anlamış olabilirim ancak eğer böyle bir durum varsa ben herhangi bir iade talep etmiyorum. Muhasebecim bana bu konuda herhangi bir bilgi vermediği için aklıma kötü fikirler geldi. Acaba kendisi bana haber vermeden bu KDV'leri iade olarak alıyor olabilir mi diye düşündüm. Günahını da alıyor olabilirim. O sebeple merakımı gidermenizi istiyorum. Yurt dışındaki şahıs ve şirketlere kesilen faturalarda böyle bir iade durumu var mıdır yoksa yurt içine kesilen faturadan herhangi bir farkı yok mudur ?

Teşekkürler.

Ynt: Yurt dışına kesilen faturada vergi iadesi?

Sayın formdaşım

Hizmet işiyle iştgal edenlerin Kdv iadeleri genelde zor.Çünkü bu hizmetlerle ilgili kdv'lerini dönem içinde eritiyorlar.İade kdv alabilmeniz için devreden kdv'niz olması gerekir.Bu da hizmet işlerinde biraz zor.

Ayrıca bu konuyu muhasebecinizle ayrıntılı olarak konuşun.Muhasebenicinizin günahını alabiliyor olabilirsiniz.