Yurtdışı Faturası Hk

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan S_aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

S_aday

Katkı Sunan Üye
Üyelik
12 Nis 2006
Mesajlar
261
Ağustos ayında Teemmuz ayına ait faturalar arasında Haziran ayına ait Yurt dışı faturası elimize ulaştı. Geçici Vergi Önceden yapılmıştı. Sormak istediğim soru 28/06/2007 tarihli 5.100 Euroluk faturayı bilgisayara işlerken Sözkonusu KDV olmadığından bu faturayı 28/06/2007 tarihine işlenirmi (K.G.V. Yapıldı) yoksa 01/07/2007 tarihli olarak işlenmesi daha mı doğru olur.

Ayrıca Döviz Kuru nu belirken hangi tarih dikkate alınması gerekiyor Faturadaki asıl tarihmi 28/06/2007 mi yoksa 01/07/07 tarihinde işlenirse o kurun tarihimi ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
 
Ynt: Yurtdışı Faturası Hk

en başta fatura üzerinde yazılan kuru değerlendireceksiniz. İKinci sorunuz ise 7.ay işlemenizi tavsiye ederim. 6.Aya işlediğiniz zaman gelir tablosundaki stoklar ve maliyetlerde değişiklik olacaktır.
 
Ynt: Yurtdışı Faturası Hk

Fatura içeriği çok önemli, ürünmü satın aldınız GGB ile? Hizmetmi satın aldınız? bunu açıklarsanız size yardımcı olabiliriz.
 
Ynt: Yurtdışı Faturası Hk

merhabalar arkadaşım 28.06.2007 tarihine işlemen daha mantıklı bir de % 10 yanılma payı var vergilerde herhangi bir cezai işlem olmuyo problem değil ama isterseniz 01.07.2007 tarihinde de kaydedebilirsiniz.
 
Ynt: Yurtdışı Faturası Hk

KONYALI ARKADIŞIZIN DEDİĞİ GİBİ SADECE KDV YOK DİYE 7 . AYA İŞELEMK YANLIŞ OLUR GELİR STOK MALİYETLER DEĞİŞECEK ŞAYET İADE ALIYORSANIZ NASIL ALACAKSINIZ YMM RAPO HAZIRLAYACAKMI AYRICA VERGİ DAİRESİ İNCELERKEN FARK ETMEYECEKMİ BENCE 6. AYA İŞELYİP EK BEYAN VERMEK AYRICA İADE ALIYORSANIZ KDV BEYANNAMESİNDE DEVREDEN KDV DEĞİŞMEYECEKMİ ?
 
Ynt: Yurtdışı Faturası Hk

ifadenizden bu faturanın mal alımı değil hizmet alımı olduğunu sanıyorum. Faturayı 28.06.07 tarihli kurla değerleyip, 1 temmuza işlemeniz en doğrusu olacaktır.
 
Ynt: Yurtdışı Faturası Hk

Bu bir hizmet faturasıdır. Hatta bu bir Denizcilik firması, yurt dışında yapmış olduğu masraflarına ait bir gider faturası..Genelde geç gönderiyorlar.
 
Üst