Yurtdışı Firmaya Ürettiğimiz Malın Yurtiçi Satışı

Üyelik
18 Mar 2009
Mesajlar
2
Konum
manisa
-x yabancı firmasından 2008 yılı içerisinde peşin avans alarak mısır tohumu üretimi yapmak üzere anlaştık, bununla ilgili aynı firmadan üreteceğimiz mısırlara ait torbaların (kati ithalat) bedelsiz ithalatını gerçekleştirerek malın paketli halde üretimini yaptık ve şuan x firması ürettirdiği bu malı türkiyede y firmasına sattığını ve malı y firmasına sevk etmemizi istiyor, biz bu durumda satışın yurtiçi satış kapsamında olduğunu düşünerek bu malın faturasını kdv uygulayarak x firmasına düzenleyerek malın sevkiyatını y firmasına yapıyoruz. faturadaki kdv' yi de kdv beyanı ile beyan ediyoruz. Bu durumda malı teslim ettiğimiz firma kdv yönünden nasıl bir yükümlülük içerisine girer ve x yurtdışı firmasının türkiyede sattığı bu mal ile ilgili ne gibi bir sorumluluğu doğar. (x yabancı firmasının türkiye içinde hiçbir şubesi bulunmamaktadır) saygılarımla, teşekkürler.
 
Ynt: Yurtdışı Firmaya Ürettiğimiz Malın Yurtiçi Satışı

Eğer anlattıınız şekilde X firmaına KDV'li fatura keserseniz,X firması Y firmasına KDV'yi ekleyerek bir fatura keser ve Y firması bunu mahsub edemez.Bunu ancak iki şekilde yapabilirsiniz.
1) Yadiz doğrudan Y firmasına fatura kesersiniz,
2) Bu olamazsa malı ihraç kayıtlı olarak X firması adına bir gümrüklü antrepoya teslim edersiniz.Bu ihraç kayıtlı olduğundan dolayı siz KDv iadesini alabilirsiniz.Daha sonra da Y firması antrepodan X firmasının kesmiş olduğu faturaya istinaden ithalatını yapar.Bu biraz karışık gibi gelir.Her gümrük firması bu bilmez.Ama biz daha önce bu şeklide işlem yaptık.İsterseniz daha ayrıntılı bilgi verebilirim.
 
Üst