Yurtdışı Harcırahları hk.

Koo

Üyelik
29 Kas 2005
Mesajlar
13
Bir şirketin görevlendirdiği personelini yurtdışına seminere gönderiyor giderleri şirket tarafından karşılacak acaba bunda gider yazılabilecek had ne kadardır. Yardımcı olursanız sevinirim..
 
Sn. Koo Merhaba,

Elemanın hangi ülkeye gideceğini, ortalama görev süresini belirtirseniz kesin rakamları verebiliriz. Yazınızdan uygulama olarak harcırah yöntemini seçtiğinizi anlıyorum. Gerçek gider usulünü seçerseniz, tüm masrafları sınırlamaya tabi olmaksızın gider yazabilirsiniz.(seyehatin işle ilgili olduğu, giderlerin işin önemi ve genişliğiyle orantılı olduğu, seyahat süresinin makul olduğu ve belgelrin tevsik edildiği düşünülmüştür.) Bu giderlerin dışında ayrıca personele bir ödeme yapıyorsanız bunu hiç bir istisnaya konu etmeden bordrodan geçirerek vergilendirmelisiniz.(GV + DV kesilir)
Harcırah yöntemi seçildiğinde vergiden muaf tutar ülkeye göre değişmektedir. Önneğin ABD için bu tutar günlük 163 USD' dir. İlk on gün için bu tutar %50 arttırılılarak ödenebilir. Bu hesaplamayı yaparken en yüksek devlet memuruna (Başbakanlık Müsteşarı) verilen gündelik esas alınmalıdır.

İşlerinizde başarılar dilerim.
 
Tşk ler arkadaşım Amerika örneklemesi yeteli oldu iyi çalışmalar..
 
Üst