Yurtdışı hizmet faturası hk.

Üyelik
11 Şub 2011
Mesajlar
2
Mergabalar,

Biz firma olarak Almanya da şube açılışı yaptık ve bir alman firması ile anlaşarak iş aldık.Bu iş sadece borulara yapılacak kaynak işi.Dolayısı ile biz türkiyeden bu işleri yapabilmeleri için kaynakçı götürdük.Kaynakçıların sigortaları türkiyeden ödeniyor.
Şimdi biz yaptığımız iş karşılığında firmanın almanya şubesinden mi fatura keseceğiz yoksa türkiyeden firma adına kulllandığımız faturayımı keseceğiz.Kesilen faturada alman kurumlar kdv kabul etmediği için kdv olayı nasıl olacak.
aydınlatırsanız sevinirim.
 
Ynt: Yurtdışı hizmet faturası hk.

Hizmeti Türkiye sınırları dışında yaptığınız için hizmet ihracatı şeklinde istisna kapsamına girmesi sebebiyle kdv siz keseceksiniz bu hizmet icrası esnasında Türkiye sınırları içerisinde bir kdv ödemeniz söz konusuysa iade talebinde bulunabilirsiniz. Faturanızı kimle sözleşme yaptıysanız o firmaya keseceksiniz.


KDV Kanunu:11.12.ve 32.madde. Ayrıca aynı kanuna bağlı olarak yayınlanan 17, 26, 30 ve 113 seri numaralı tebliğler.

A-Hizmet İhracatında KDV İstisnası Uygulanabilmesinin Şartları.

1-Hizmet Türkiye?de, yurtdışındaki bir müşteri için yapılmış olmalıdır.

2-Fatura veya benzeri belge yurtdışındaki müşteri adına düzenlenmiş olmalıdır.

3-Hizmetin bedeli döviz olarak Türkiye?ye getirilmelidir.

4-Hizmetten yurtdışında yararlanılmalıdır.
 
Ynt: Yurtdışı hizmet faturası hk.

Aydınlatıcı bilginiz için teşekkür ederim.Son cümlerlerim anlaşılmamış galiba.Biz bu hizmet faturasını yurtdışında kurmuş olduğumuz şubeden yeni fatura bastırıp ordanmı keseceğiz yoksa türkiyedeki kullanmış olduğumuz faturadanmı keseceğiz.
Saygılar,
 
Üst