Yurtdışına Kesilen E-Arşiv Faturanın Tarihi Hk

Üyelik
28 May 2021
Mesajlar
2
Konum
Ankara
Merhaba, yurtdışında yerleşik armatör şirketinin acentesi, Türkiye'deki gemi/liman operasyonlarına ait masrafları ve acentelik ücretlerini bir sonraki ayın 15'inde her gemi için ayrı olarak faturalandırıyor ve hesap ekstresi ile armatöre gönderiyor. (Örneğin; 1-31 Mayıs tarihi arasında gelen her gemi için 15 Haziran tarihli fatura kesiliyor.) Yönetmelikte hizmet tarihinden sonra 7 gün içinde faturanın kesilmesi gerektiğinden acentenin yaptığı işlem yanlış mıdır? "Hizmet tarihi" ile kastedilen gemi kalkış tarihi midir yoksa acentenin aylık hesaplar oluştururken harcadığı zaman/emek "hizmet" tanımına dahil edilip izleyen ayın 15'inde fatura kesmesi uygun mudur? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Bir vergi denetmeni, sözleşmede hizmetin gerçekleştiği tarihten itibaren 7 gün içinde fatura kesilir maddesi yoksa, gününde kesmeniz gerekir demişti.
 
Bir vergi denetmeni, sözleşmede hizmetin gerçekleştiği tarihten itibaren 7 gün içinde fatura kesilir maddesi yoksa, gününde kesmeniz gerekir demişti.

Cevabınız için teşekkürler. Sözleşmede fatura tarihi ile bir ibare bulunmayıp izleyen ayın 15. günü bir önceki aya ait hesap ekstresinin gönderileceği belirtiliyor. Hizmet gerçekleşme tarihi geminin kalkış tarihi midir? Yoksa gemi ile ilgili masrafların kontrolü, hesap ekstresinin oluşturulması vs. hizmet tanımına dahil edilip izleyen ayın 10'unda fatura kesilmesi uygun mudur? Bilgisi olan üstatlardan yardım rica ederim.
 

Benzer konular

Üst