fonradar

Yurtdışından Getirilecek Para, Türkiye'de İş Merkezi Olmasa Bile Varlık Barışından Yararlanır mı ?

Üyelik
18 Nis 2013
Mesajlar
94
Konum
İzmir
Merhaba,

şahıs firması sahibi bir mükellefim ihracatçı, yurtdışındaki bir firma ile bağlantılı iş yapıyor.. Bu yurtdışındaki firmaya bağlı diğer bir firma; satılıyor ve ortada yaklaşık 300.000 Euro değer var.. Yurtdışındaki firmanın sahibi Türk, ancak Türkiyede kanuni iş merkezi yok. Yani hiç bir şirketi yok, tümüyel Hollanda da kanuni iş merkezi..
Bu şahıs firması mükellefimin, kendi firma hesabı değilde, bireysel banka hesabına 300.000 Euroyu transfer etmek istiyorlar.. 80.000 eurosunu kendisi alıcak, kalan 240000 euroyu bankadan çekip, yurtdışındaki firmanın sahibine elden vermek istiyorlar..

Yalnız banka bunun ileride Maliye tarafından inceleme konusu yapılabilirliğini düşünerek, yurtdışındaki şahsın bu tutar üzerinden varlık barışından yararlanmasını ve % 2 oranındaki vergisini ödemesinin daha yerinde olacağını söylemiş..

yalnız kanuna göre; Türkiyede herhangi bir şirketi, iştiraki yok bu yurtdışındaki firmanın.. Bu parayı Türkiyeye nasıl getirebilir ve bu varlık barışından yararlanma şansı var mı?
 
Üst