Yusuf Hoca Konusunda Tek Ricam........

Ynt: Yusuf Hoca Konusunda Tek Ricam........

arkadaşlar lafla yürümüyor belliki bu penir gemisi,hocayı kiminiz allamış kiminiz pullamiş kiminizde karalamış...herkesin kendine göre tepkisi haklı olabilir lakin mağduriyet hala devam ediyor ve biz ancak konuşuyoruz...ben kendi adıma bikaç kuruma gerekli mail ve dilekçeleri gönderdim fakat bu bireysel tepkilerle halledilecek bir iş değil...en ufak ortaokul -ilkögretim sınavları için millet yürütmeyi durduracak davalar acıyor biz sadece ağlaşıyoruz..rica ediyorum organize olup,netice verecek tepkiler sunalım gerekli merciilere,sonucta herkes ekmek davasında,mesleğe senelerini vermiş 40-50 yasındaki teyzeleri dün tek dersten bırakıp hüngür hüngür aglatan zihniyetten hakkaniyet beklemeyin bence.. hakkın verilmesini de beklemeyin hakkınızı kendiniz alın diye öneririm vesselam..

semra370 ' Alıntı:
arkadaşlar lafla yürümüyor belliki bu penir gemisi,hocayı kiminiz allamış kiminiz pullamiş kiminizde karalamış...herkesin kendine göre tepkisi haklı olabilir lakin mağduriyet hala devam ediyor ve biz ancak konuşuyoruz...ben kendi adıma bikaç kuruma gerekli mail ve dilekçeleri gönderdim fakat bu bireysel tepkilerle halledilecek bir iş değil...en ufak ortaokul -ilkögretim sınavları için millet yürütmeyi durduracak davalar acıyor biz sadece ağlaşıyoruz..rica ediyorum organize olup,netice verecek tepkiler sunalım gerekli merciilere,sonucta herkes ekmek davasında,mesleğe senelerini vermiş 40-50 yasındaki teyzeleri dün tek dersten bırakıp hüngür hüngür aglatan zihniyetten hakkaniyet beklemeyin bence.. hakkın verilmesini de beklemeyin hakkınızı kendiniz alın diye öneririm vesselam..

bizim meslek grubunun en sevmediği şey birlik olup hukuki yola başvurmaktır.:)

Bencede tepki vereceksek topluca organize olmuş bir şekilde verelim. Sonuçta hak, hukuk diye birşey var. Üniversitelerde bir dersten % 5 veya % 10 başarı oranı olan öğretmenlere rektörlük inceleme başlatıyor hemen. Soruşturma bile açılıyor ve o öğretmen bir sonraki sınavda tüm sınıfı geçiriyor sırf hakkında inceleme başlatılmasını engellemek adına.

Bilmiyorum ama ya türmobu yada komisyonu mahkemeye vermek en mantıklısı. Yada geçmişe dönük inceleme başlatılmasını istemek. Herkesin yakındığı tek nokta 2009 aralık ayına kadar bu sınavdan adını soyadını yazan tek bir hesap ismini dahi ezbere bilmeyen kişilerin elini kollunu sallayarak geçmesi ve komisyon değiştiği için insanların bukadar uğraştırılması. ayrıca bir konu daha var özel smmm diye giren insanlar bu belgeyi alıp kullanmayacaklarmı yada bizim gibi normal smmm olanlarla aynı hakları almayacaklarmı vede smmm oldukları için bizim bu kayıtları bilmemiz gerekiyorda onların bilmesi gerekmiyor mu tabelalarında özel smmm mi yazacak. son yazdıklarımı birisi anlamıştır umarım çünkü cevabım özellikle onaydı.........

Neden bizlerin bir internet sitesi yok. Buda yasak sa şayet yurt dışından açarız. Oradan sorular paylaşılır. Notlar paylaşılır. Tepki köşesi oluşturulur oradan tepkiler yazılır. bütün meslek adaylarının topluca girdiği bir site olur.
Eğer hareket edeceksekte buradaki 100 yada 150 değil 1000 lerce kişiyle beraber hareket edilir.Artı reklam alır.Buradaki herkez iş güç sahibi. Parada kazanır. Sadece bir fikir?

arkadaşım sana şiddettle katılıyorum.. hak hukuk denen bişey var. mail atarak hakaret ederek biryere varılmaz. aksine
sınavda gördük adam resmen intikam almış.
ben olsam bende o kadar mailden sonra aynını yapardım.. hocanın kendine has soru sorma tarzı olabilir. ama biz kampüste
sınava girmiyoruz. kampüstekiler bir şekilde geçiyorlar dosya yakma söz konusu değil. ama bizim durumumuz çok farklı
o yüzden sayın Yusuf hoca bu durumu gzönünde bulundurmalı..
bu sınavdan önceki son iki sınav bile buna göre basit kalır. adalet istiyoruz biz. geçme oranı eğer bu kadar düşükse gereken
yapılmalı. dava açma olayıda gayet mantıklı..

Arkadaşlar burada yazılanları sadece burada bizler kendimiz konuşup kendimiz cevaplıyoruz. Benim düşüncem sınavda kesinlikle art niyet ve haksız kazanç var. Bizde bunları bile bile elimiz kolumuz bağlı bi şekilde kurban oluyoruz. Bunun bir çözüm yolu olması lazım mutlaka. Bizler hepimiz çalışan insanlarız. Ne iş hayatımız kaldı ne özel hayatımız. Bunca insana bu kadar işkence yapılmaz ki? Madem bize bu belgeyi vermeyecekler staj başlatmada döksünler milleti. Biz 2 sene staj, 2 sene de sınav, hayatımızdan ödün vererek 4 sene çalışalım ve dosya yakalım. Yazık çok yazık. Araştıralım ne yapılması gerekiyorsa hep beraber yapalım.

cerenkayar ' Alıntı:
Arkadaşlar burada yazılanları sadece burada bizler kendimiz konuşup kendimiz cevaplıyoruz. Benim düşüncem sınavda kesinlikle art niyet ve haksız kazanç var. Bizde bunları bile bile elimiz kolumuz bağlı bi şekilde kurban oluyoruz. Bunun bir çözüm yolu olması lazım mutlaka. Bizler hepimiz çalışan insanlarız. Ne iş hayatımız kaldı ne özel hayatımız. Bunca insana bu kadar işkence yapılmaz ki? Madem bize bu belgeyi vermeyecekler staj başlatmada döksünler milleti. Biz 2 sene staj, 2 sene de sınav, hayatımızdan ödün vererek 4 sene çalışalım ve dosya yakalım. Yazık çok yazık. Araştıralım ne yapılması gerekiyorsa hep beraber yapalım.

malesef bu forumda önceki yıllarda da defalarca kere konuşulup ufak bir iki sonuç dışında bir konuda harekete geçilmeyen bir durum bu.

çünkü her aşamada sıkıntıdan kurtulan bir gerideki aşamada sıkıntı çekenleri ve kendi çektiği sıkıntıları unutuyor.
toplumsal unutma hastalığımızın tezahürü malesef bizim meslekte de kendisini gösteriyor.

Her sınav sonrası olduğu gibi bu sınavdan sonrada birlik olalım, dava açalım gibi tepkiler olmaya başladı. Boşuna kendinizi yormayın arkadaşlar. Çünkü bu konular sınavlar açıklanana kadar konuşulur ondan sonrada not ve kitap tavsiyeleri istenmeye başlanır. En iyisi şimdiden not alışverişine başlayalım. Boşu boşuna kendinizi heba etmeyin.

sıkılgan ' Alıntı:
Her sınav sonrası olduğu gibi bu sınavdan sonrada birlik olalım, dava açalım gibi tepkiler olmaya başladı. Boşuna kendinizi yormayın arkadaşlar. Çünkü bu konular sınavlar açıklanana kadar konuşulur ondan sonrada not ve kitap tavsiyeleri istenmeye başlanır. En iyisi şimdiden not alışverişine başlayalım. Boşu boşuna kendinizi heba etmeyin.

hay elleriniz dert görmesin:)

Arkadaşlar başlangıçta üstün bir mücadele ve stajı başlatmayla sonucu belli olmayan bir sevinç,bu sevinçle başlayan aile,çevre beklentileri ve sürecin başlama aşaması(içinde maddiyattan başka bir şey olmayan süreç)2-3 yıl staj..ve ardından sınav..Hocası belli olmayan kaynağı belli olmayan adaleti belli olmayan dünya deniz konuları içeren bir sınav..Ve ardından yıkıntıları,bedeli ağır olan,kaybedilmesiyle beraber maddi çöküntülerin bir kenara bırakılıp manevi çöküntülerin enkazını temizlemekle yükümlü(stajer) ve o yükümlülüğün ağırlığıyla oluşan yorumlar,ve elde var sıfır(0) Arkadaşlar Bana göre mutlak suretle formdaki arkadaşlar(Tüm formlar)bir araya gelmeli(yine formlarda bir araya gelinip konuşulabilir)Bir imkanı zamanı olan arkadaş ve hukuki bir süreç için iyi bir danışman(avukat) Tek çözüm en uygun çözüm budur..Buradaki temel konu bu işin öncülüğünü yapacak zamanı ve imkanı olan bir arkaş(Stajer olmayabilir)ve biz maddi ve manevi her anlamda imzamızla bu arkadaşın arkasında durabileceğimiz cesarett......

gozy ' Alıntı:
Arkadaşlar başlangıçta üstün bir mücadele ve stajı başlatmayla sonucu belli olmayan bir sevinç,bu sevinçle başlayan aile,çevre beklentileri ve sürecin başlama aşaması(içinde maddiyattan başka bir şey olmayan süreç)2-3 yıl staj..ve ardından sınav..Hocası belli olmayan kaynağı belli olmayan adaleti belli olmayan dünya deniz konuları içeren bir sınav..Ve ardından yıkıntıları,bedeli ağır olan,kaybedilmesiyle beraber maddi çöküntülerin bir kenara bırakılıp manevi çöküntülerin enkazını temizlemekle yükümlü(stajer) ve o yükümlülüğün ağırlığıyla oluşan yorumlar,ve elde var sıfır(0) Arkadaşlar Bana göre mutlak suretle formdaki arkadaşlar(Tüm formlar)bir araya gelmeli(yine formlarda bir araya gelinip konuşulabilir)Bir imkanı zamanı olan arkadaş ve hukuki bir süreç için iyi bir danışman(avukat) Tek çözüm en uygun çözüm budur..Buradaki temel konu bu işin öncülüğünü yapacak zamanı ve imkanı olan bir arkaş(Stajer olmayabilir)ve biz maddi ve manevi her anlamda imzamızla bu arkadaşın arkasında durabileceğimiz cesarett......

bu konu için en başta bir toplantı yapılması gerektiğini düşünüyorum ben. en çok katılım sanırım istanbuldan. istanbulda bir toplantı organize edilebilirse en azından neler yapılabileceğine ilişkin kanlı canlı yüz yüze bir görüşme imkanı sağlanabilir

arkadaşlar sayın yusuf sürmen bir prof.bir eğitimci bence böyle şeylere takılacak bır ınsanda olduğunu düşünmüyorum ben kendısının bır öğrencısı ıle konuştum katü mezunu arkadaşın sözune ıtımat ederım öğrencılerınede yapmış olduğu bır durum hıç ummadıkları yerden soru sormak ayrıca dısıplınlı bır hoca bızden ıstediği kıvrak zeka olmamız tek duzen hesap planını bılmemız muhasebede sözel sorduklarına dıkkat etmemız sadece bu ... herkeze başarılar ben yarından itibaren başlıyorum çalışmaya tekdüzen hesap planını alıp her hesabı ınceleyeceğim burakın tesise katılma payını bır sürü hesap var ıncelememız gereken ...

valla arkadaşlar ben finansalı verdim ama son dönemlerdede çıkan soruları yine takip ediyorum ve tepkileride

düşüncem şu ne kadar kızsakta ne kadar söylensekte Yusuf hoca gülüp geçiyordur kızıp buradaki küfür eden 3-5 kişinin sözlerine itimat edip binlerce kişiden intikam alma düşünceleri saçma.

her yiğidin bir yoğurt yiğişi vardır derler. Yusuf hocanında böyle. soru tarzına alışıp çalışıcaz.

sınadan çakıyoruz sorun nerede derseniz gittiğimiz kurslarda. ne çıktıysa onu çözdürüyorlar yalanmı?

denetimzede ' Alıntı:
valla arkadaşlar ben finansalı verdim ama son dönemlerdede çıkan soruları yine takip ediyorum ve tepkileride

düşüncem şu ne kadar kızsakta ne kadar söylensekte Yusuf hoca gülüp geçiyordur kızıp buradaki küfür eden 3-5 kişinin sözlerine itimat edip binlerce kişiden intikam alma düşünceleri saçma.

her yiğidin bir yoğurt yiğişi vardır derler. Yusuf hocanında böyle. soru tarzına alışıp çalışıcaz.

sınadan çakıyoruz sorun nerede derseniz gittiğimiz kurslarda. ne çıktıysa onu çözdürüyorlar yalanmı?

aynen katılıyorum katıldığım gibi bu konu hakkında başlıkta açtıydım zaten:)

ben finansal muhasebeyi 2009/aralık sınavında geçmiştim o zaman yusuf hoca varmıydı bilmiyorum ama, sadece monografiyi yani yevmiye kayıtlarını yaptım gerisine süre yetmedi 50 aldım o zamanda 193 hesapla ilgili soru cıkmıstı.. sınavda özellikle muhasebe bürolarında çalışan arkadaşları elemek istiyorlar bence.. bende büroda çalıştım cari hesap bile tutulmayan bürolar var

hocanın bir soru tarzı olabilir katılıyorum. ama sorun şuki bu son sınav hocanın soru sorma tarzıyla hiç alakası yoktu. hocanın soru tarzı mart ve özellikle temmuz ayı bire bir hocanın soru sorma tarzıdır. hocanın geçmiş yıllardaki vakalarını getirtenler bilirler hemen hemen tüm yıllarda aynı tarz ve aynı zorlukta sorular sormuştur. ve eğer hoca herzamanki tarzında bir sınav yapsaydı inanın bunu bir çok arkadaşımız azçok tarzına uygun rahat bir şekilde cevaplayabilirdi.

Hocanın Tarzından Örnekler
1- Finansal Muhasebede Sözel Soru Sormak
2- Normal Mal Alım Satımdan Çok Gizli Vade Farkları, İskontolar, Nakliye Giderleri, Karşılık Ayırma, Amortismanlar,
Duran varlık alım satımı gibi konulardır.
3- Yevmiye Madde Numaraları
4- Tarih ve Açıklamalar
5- Tutarların sonuna virgül ve tire konulması.
6- Hesap isimlerin kısaltılmaması ve kod ile birlikte kullanılması.

Tarz dediğiniz şey bunlardan ibarettir. Onun dışındaki herşeyin tarz ile alakası kesinlikle yoktur.

artistforvet ' Alıntı:
stonhand ' Alıntı:
sedateroglu ' Alıntı:
Yani siz palaya pala dediğimiz için mi sınavda bizden soruları kasarak intikam aldığını düşünüyorsunuz.

Sabahtan beridir gülmemi sağlayan tek mesaj :D:D

Birde bu sınavda sürpriz olabilirrrrrr ,illa sürmenin kitabına çalışmayın turuncu kitap yeterli diyen biri vardı bakalım ortaya çıkabilecekmi.
Bütün stajerler olarak sürprizi tesise katılım payında gördük çok sürpriz oldu vallahi benim bile sınavdan çıktıktan sonra bir tesise katılasım geldi.

Kardeşim bırakın boş işleri hoca ona bakıyormuş buna bakıyormuş o hoca kendinden başka kimseye bakmaz. Hakaret edileceksede zaten 3000 stajerden kesin kalacak ve en önemlisi dosya yakacak ve kaybedecek hiçbirşeyi olmayanlar hocanın mail adresini çoktannn doldurmuştur bile siz korkmayın.

Kardeş sınavdan önceki emeklerin tartışmasız on numaraydı. Sana ayrıca teşekkür ederim ama hala gerçekten anlamıyorsunuz. Tepki böyle gösterilmez. Toplanırsın kızılay meydanında birgün gösteri yürüyüşü yaparsın türmoba basın açıklaması yaparsın milyonlar duyar. Haksızlığı gözler önüne serersin devletin yargı organlarını devreye sokarsın herkes şikayetci olur imza toplanır ozaman bir noktaya varırsın. ama burdan kuru gürültü ile yazmakla hiçbir şey elde edilemez...........
sana katılıyorum, bunu yapabilecek organize edebilek biri varsa çıksın

Ben ikinci kez girdim sınava buda kötü geçti. Arkadaşlar burda adamın çıkış noktası var muhasebeci olcaksınız bütün hesapları bilmeniz gerekiyo diyo başka bir ders olsa çıkıp yürüyelim ama muhasebeci olacak olan bizler muhasebe sınavı için yürüyüş yaparsak komik olur malesef :((

stonhand ' Alıntı:
sedateroglu ' Alıntı:
Yani siz palaya pala dediğimiz için mi sınavda bizden soruları kasarak intikam aldığını düşünüyorsunuz.

Sabahtan beridir gülmemi sağlayan tek mesaj :D:D

Birde bu sınavda sürpriz olabilirrrrrr ,illa sürmenin kitabına çalışmayın turuncu kitap yeterli diyen biri vardı bakalım ortaya çıkabilecekmi.
Bütün stajerler olarak sürprizi tesise katılım payında gördük çok sürpriz oldu vallahi benim bile sınavdan çıktıktan sonra bir tesise katılasım geldi.

Kardeşim bırakın boş işleri hoca ona bakıyormuş buna bakıyormuş o hoca kendinden başka kimseye bakmaz. Hakaret edileceksede zaten 3000 stajerden kesin kalacak ve en önemlisi dosya yakacak ve kaybedecek hiçbirşeyi olmayanlar hocanın mail adresini çoktannn doldurmuştur bile siz korkmayın.

Prof.Dr.Orhan Sevilengül - Genel Muhasebe bkz.(age.shf.595-596)