Yusuf Hoca Konusunda Tek Ricam........

Ynt: Yusuf Hoca Konusunda Tek Ricam........

muhasebe sınavına 2 kez katıldım ilkinden 32 aldım ve bu beni şok etmişti açıkcası bu sınavda iyi geçti gibi geliyor ancak malum hocanın sağı solu belli değil. benim değinmek istediğim konu şu aslında bir taraftan hoca haklı bir taraftan da bizler yani burada devreye biraz anlayış ve iyi niyet girmesi gerekli sonuçta hepimiz bu işi yapıyoruz fakat muhasebe bir bilim dalı ise ve bilim dediğimiz oldu kendi içinde çok ayrıntılı ve çeşitli dallara ayrılmış, her sektör için ayrı uzmanlık alanı gelişmiş demektir.

söylemek istediğim hoca bir sınavda inşaat firması , bir sınavda elektrik üretim tesisi, bir sınavda hizmet işletmesi, bir diğer sınavda da geri dönüşüm firması sormaktadır ki bu örnekler çoğaltılabilir. şimdi bir düşünüz herhangi bir hizmet sektöründe 10 yıl çalışmış olsanız elektrik üretim tesisinin muhasebe sistemini bilmeniz (tam anlamıyla) ne kadar mümkün olabilir. Ancak bu muhasebeyi bilmediğiniz bizden muhasebeci olamayacağı anlamına gelirmi. burada hoca tarafından değerlendirilmesi gereken genel olarak muhasebe biliminin mantığını bilip bilmediğimiz olmalıdır. Ancak insanları şekilciliğe zorlamak ne bu ülkenin çok değerli hocalarına ne de eğitim biçimine yakışmamaktadır.

Dilerim değerli hocamız ile ilgili burada yazdığımız yorumlar boş çıkar ve bizde onun aslında bize ne söylemek istediğini anlayabiliriz.

mkoksoya ' Alıntı:
muhasebe sınavına 2 kez katıldım ilkinden 32 aldım ve bu beni şok etmişti açıkcası bu sınavda iyi geçti gibi geliyor ancak malum hocanın sağı solu belli değil. benim değinmek istediğim konu şu aslında bir taraftan hoca haklı bir taraftan da bizler yani burada devreye biraz anlayış ve iyi niyet girmesi gerekli sonuçta hepimiz bu işi yapıyoruz fakat muhasebe bir bilim dalı ise ve bilim dediğimiz oldu kendi içinde çok ayrıntılı ve çeşitli dallara ayrılmış, her sektör için ayrı uzmanlık alanı gelişmiş demektir.

söylemek istediğim hoca bir sınavda inşaat firması , bir sınavda elektrik üretim tesisi, bir sınavda hizmet işletmesi, bir diğer sınavda da geri dönüşüm firması sormaktadır ki bu örnekler çoğaltılabilir. şimdi bir düşünüz herhangi bir hizmet sektöründe 10 yıl çalışmış olsanız elektrik üretim tesisinin muhasebe sistemini bilmeniz (tam anlamıyla) ne kadar mümkün olabilir. Ancak bu muhasebeyi bilmediğiniz bizden muhasebeci olamayacağı anlamına gelirmi. burada hoca tarafından değerlendirilmesi gereken genel olarak muhasebe biliminin mantığını bilip bilmediğimiz olmalıdır. Ancak insanları şekilciliğe zorlamak ne bu ülkenin çok değerli hocalarına ne de eğitim biçimine yakışmamaktadır.

Dilerim değerli hocamız ile ilgili burada yazdığımız yorumlar boş çıkar ve bizde onun aslında bize ne söylemek istediğini anlayabiliriz.

görüşlerinize katılıyorum, hocanın yapması gereken genel olarak muhasebeye hakim olup olmadığımızı ölçmek olmalı, yoksa hiçbir üstad kanunu ve uygulamayı tam olarak bilmez, yada hiçbir avukat dava açacağı veya savunacağı konu ile ilgili ilk etapta % 100 lük bir bilgi sahibi değildir. önemli olan neyi nerde arayacağını bilmek.

jaques ' Alıntı:
mkoksoya ' Alıntı:

görüşlerinize katılıyorum, hocanın yapması gereken genel olarak muhasebeye hakim olup olmadığımızı ölçmek olmalı, yoksa hiçbir üstad kanunu ve uygulamayı tam olarak bilmez, yada hiçbir avukat dava açacağı veya savunacağı konu ile ilgili ilk etapta % 100 lük bir bilgi sahibi değildir. önemli olan neyi nerde arayacağını bilmek.

Komisyon değişmeden önce muhasebe sınavlarının sorularına bakacak olursak genel bilgiyi ölçmeye dayalı olduğunu görüyoruz. fakat şimdiki sorulara bakarsak muhasebede bilmediğimiz hesap kalmamış olması isteniyor... hangi müşavir yada hangi muhasebeci her hesabı tam biliyor acaba.. iş hayatında karşımıza çıkan alışılmadık bir olayı muhasebe kayıtlarına geçirirken okuyup araştırıp kayıtlarımıza alıyoruz değilmi. yusuf hoca enteresan soruları karşımıza çıkarıyor sınav stresi altında bildiğimizi bile unutabildiğimiz o durumda kimin aklına tesise katılma payı geldi acaba...hocanın soru sorma tarzı olabilir ama tesmerinde sınav soru kriterleri olmalı..
önceki sınavlardaki gibi 80-90-100 alıp geçmek hayal olucak..herkes 50 alsakta kurtulsak diye bakıyor artık. SMMM lik mesleğine Artan talep karşısında işi zorlaştırmak istedikleride ortada.. bunun ceremesini neden biz çekiyoruz..
Hep diyoruz dediğimizle kalıyoruz malesef.. Şimdi oturup esaslıca her hesaba çalışmaktan başka çaremiz yok gibi görünüyor.. Yusuf Hoca sayesinde her hesabı bilen geleceği parlak Mali Müşavirler olmamız dileğiyle..
saygılar..

Yusuf Hoca sayesinde her hesabı bilen geleceği parlak Mali Müşavirler olmamız dileğiyle..
saygılar..

---------

Doğru bir teşhis, parlak muhasebeciler olacağız, kahırdan lütfa uğrayacağız da denebilir....
şimdiden kolay gelsin o halde...

saygılar,
mustafa

Y.S ye mail attım. Sınav sonuçlarından vazgeçtiğimi en azından soruların cevaplarının tesmerin sitesinde ilan edilmesi gerektiğini, puanlamada bi kriterinin olmadığını söyledim. Bir kaç tavsiyede daha bulundum :) Bana geri dönmüş. 31 yıllık öğretim üyeliği hayatımda senin gibi atlayan zıplayan öğrenciyle çok karşılaştım. Bu konumumdan sonra 1986 doğumlu birinden akıl alacak değilim. Başarısız olduğunu kabul et. Rahatla. Akıllı ol. Adam ol. Puanlama sistemini soru kağıdında belirtmedik mi? Büyüklerinle doğru konuş. Sana da iyi yıllar demiş :)

sedateroglu ' Alıntı:
Y.S ye mail attım. Sınav sonuçlarından vazgeçtiğimi en azından soruların cevaplarının tesmerin sitesinde ilan edilmesi gerektiğini, puanlamada bi kriterinin olmadığını söyledim. Bir kaç tavsiyede daha bulundum :) Bana geri dönmüş. 31 yıllık öğretim üyeliği hayatımda senin gibi atlayan zıplayan öğrenciyle çok karşılaştım. Bu konumumdan sonra 1986 doğumlu birinden akıl alacak değilim. Başarısız olduğunu kabul et. Rahatla. Akıllı ol. Adam ol. Puanlama sistemini soru kağıdında belirtmedik mi? Büyüklerinle doğru konuş. Sana da iyi yıllar demiş :)

Bir kaç tavsiye derken?:P

sedateroglu ' Alıntı:

O da sana tavsiyelerde bulunmuş. :)

Sağolsun kızıyor, bağırıp çağırıyor ama özünde iyi adam bu pala. İyi kötü birşey sorunca karşılık veriyor en azından. Daha önce de Mart sınavı ile ilgili iz değeri sorusunun cevabının yanlış olduğunu iddia etmiştim (hala ediyorum). "Bildiğim kadarıyla bana daha önce de iz bedeli ile ilgili cevabımızın
yanlış olduğunu söylemiştiniz" diyerek bana tavsiyelerde bulunmaya başlamış. Aramızdan su sızmıyor:) Şimdi bi sorayım bakalım benim kağıdı ne yapmış. 50 ye itelemesini tembihliyeyim. Unutmasın :)

ego nun doruk noktası...

Yusuf Sürmen'in kitabından çalışmaya başladım. hocanın elimdeki kitabı sanırım ders kitabı anlatımları ver örneklemesi yetersiz mesela en basitinden çelik kasa alımı ile ilgili bir örneğide neden 689 ile ilişkilendirdiğini söyleyebilirdi. Hoca bu sınavlara yönelik kitap hazırlamış olsa onu anlayanların sayısı artar

Yusuf Sürmene Tavsiye verme gibi bir haddim olamaz sadece hocanın muhasebeye bakışı bizim gördüğümüz yada alıştığımızdan farklı

hocanın asıl yanlışı hatası

hoca bizi öğrencileri gibi görüyor düşünüyor eğer ondan ders almış olsaydım benden istediklerini anlayabilirdim çünkü onun öğrettiği şekilde öğrenmiş olacaktım

ama bizler SMMM adayları çok farklı üniversitelerde farklı kişilerden bu muhasebeyi gördük bunların Hoca ile aynı olduğu farklı olduğu noktaların olacağı bir gerçektir.

Yusuf Sürmen eğer bizi öğrencisi gibi değilde bu mesleğe girmeye çalışan birer aday gibi görürse ve en iyi öğrenmenin kitap değilde zaman içinde karşılaşılan sorunlara göre kişinin kendini geliştirmesi olarak görürse ve bizleri bu hale düşecek kadar sıkmasının gereksiz olduğunu

ama bizim üzerimizden birilerine TDHP hesaplar öyle değil böyle kullanılır dersini vermeye çalıştığına inana biriyim

hocanın asistanları buradalarmış bence burada bize cevap yetiştirmeye çalışacaklarına (ki bunu yapıyorlar mı bilmiyorum) hocaya

bu insanların binlerce lira harcadığını ve hayatlarını mahvetmemesi bundan dolayıda çok çok beddua alacağını söylemeli

bir çok stajer gibi sigortamı kendim ödedim bir kuruş para almadığım gibi yol yemek vb masraflara 2 yıl boyunca katlandım. bu saatten sonra da başka bir mesleğe geçmem yada eğitimini almam imkansız olduğuna göre tek hakkım kalan bu dersde dosyayı yaktığımda buna neden olanlara ( sınavım berbat geçmiş ve benim hatam olsa dahi) dua edeceğimi sanmıyorum

Yusuf Sürmen Hoca son olarak

Senden de Büyük Allah var Ahirette olan hakklarımı sonuna kadar arayacağımı bilmeni isterim

sabahın bu saatinde kitabın başındayım sinirlendikce mesaj gönderiyorum ;D google'a yusuf sürmen yazınca 10300 sonuç çıkıyor keşke hoca komisyona alınmadan önceki arama sonucu kaçtı bilebilseydik

sedateroglu ' Alıntı:
Yani siz palaya pala dediğimiz için mi sınavda bizden soruları kasarak intikam aldığını düşünüyorsunuz.

;D ;D ;D

montecarlo ' Alıntı:
sabahın bu saatinde kitabın başındayım sinirlendikce mesaj gönderiyorum ;D google'a yusuf sürmen yazınca 10300 sonuç çıkıyor keşke hoca komisyona alınmadan önceki arama sonucu kaçtı bilebilseydik
;D ;D ;D

Akşam akşam yahu dedim bizim pala genemi hortladı ceeee yaptı ;D ;D ama yok yok yanlış alarm pala yok hayat güzel acaba bu pala olayı palanın öğrencilerine kadar gittimi.
Koridorlarda kaçın la pala geliyo diyolarmıdır ;D ;D ;D ;D

ne çektik adamdan ne günlerdi. Allah düşmanımın başına vermesin :D

Aynen Tayka neler çektik adamın yüzünden.maliyet de mart-2011 sınavında da kalınca temmuz sınavı için istanbul da kursa gittim.orada da güzel arkadaşlarla tanıştım.o arkadaşlarla bir molada ayak üstü çay içip sohbet ederken y.sürmenin aralık-2011 sınavından 63 aldım deyince arkadaşım '' kardeş sen bunu CV nde mutlaka belirt resmen referanstır'' deyince üstüne bayağı bi gülmüştük.çok şükür kursa gittiğim halde temmuz da da veremediğim maliyeti sanırım aralık sınavında hallettim hemde 50 puan olsun benim olsun diye dua ederken sağ olsun bu dönem maliyet sorularını hazırlayan hocanın sayesinde şimdi 90-100 bekler oldum.Resmi sonuçlar açıklanmadığı için kesin olmamakla beraber sanırım bende mali müşavir oldum.Allah'a şükürler olsun,Allah bu sınavlara hazırlanan herkesin yar ve yardımcısı olsun.

o zaman seni şimdiden tebrik ederim. İnşallah belgenin hayrını görürsün...