Yusuf Sürmen istifa edip, komisyondan ayrılmış.?

Ynt: Yusuf Sürmen istifa edip, komisyondan ayrılmış.?

tibuk53 ' Alıntı:
valla yusuf sürmenin komisyonda olduğunu bilmiyordum ama keşke gitmeseymiş:) muhsebe derslerini ondan alıp gayet de iyi öğrenmiştim...
yanlış anlamışsın sen ders anlatmıyor soru soruyo

Y.S ye mail atmıştım. İki soru sordum. Birincisi kitabınızı bulamıyorum, nereden temin edebilirim dedim. Yayınevinin cep numarasına kadar sağolsun cevap vermiş. 2.sorumda komisyondaki görevi ile ilgili idi. Devam edecek misiniz diye sormuştum ona cvp vermemiş. Ben buradan komisyondan ayrıldığı sonucunu çıkardım :) Çünkü komisyondan ayrıldım dese kitabını almicaktım :) O da bunu bildiği için cevap vermemiş olsa gerek.

kendisi gitmek istemiyoda malum kitap satışları tavan yapmış
ayrılması isteniyor diye duydum
para derslerine de girer artık
alıştı sevdi

unutun şu adamı artık kabus gibi oldu gitti adam gitti % 100 ama yeni komsiyon nasıl olcak onu bilmiyorum inşallah ys.yi aratmaz

arkadaşlar bildiğim kadarıyla her yıl komisyonunu tamamı değişiyor

ysnin gitmesi hepimizin ortak dileği... ben de geçen hafta tesmeri aradım. ys devam mı diye sordum.biz de siz ne biliyorsanız o kadarını biliyoruz; şikayet çok, istifasını vermiş fakat onaylanmamış gitme ihtimali var fakat kesin bi bilgi yok dediler :-\. kafam öyle karışık ki bi gün sınava gireyim diyorum, ertesi gün vazgeçiyorum , yazılanlar birbiriyle çelişiyor... mart sınavından da kalırsam bir hakkım kalıcak . %20 ihtimal bile olsa ya gitmediyse veya soruları hazırladıysa diyorum :o. galiba riske atamıycam. Allah yardımcımız olsun...

tesmerden bana gittiğini söylediler ben gittiğine iananıyorum.

stajer34 ' Alıntı:
tesmerden bana gittiğini söylediler ben gittiğine iananıyorum.

Ben anlayamıyorum, TESMER bazılarına bilgi veremeyeceğini söylüyor, bazılarına (başka konuların içine karıştırıp sorulunca) gittiğini söylüyor, Yücel Bey kesin gittiğini söylüyor, birileri "yüksek" yerlerden aldıkları veya birini birine aratıp kulakları ile duydukları gittiği yönündeki bilgileri aktarıyor. Eğer gitmemişse, gittiğini (açıkça söylemeseler de) kesin kabul edip veya bundan emin olup ona göre soru çözdüren, sözel soru çıkmayacağını kesin olarak ifade eden, vb. dersanelerdeki sorumlular ile, daha önce belirttiğim bilgileri veren/aktaran kişiler ne diyecekler?

Hiç bir bilgiye sahip değilim, ama yüzde yüz emin olmadan bilgi aktaranlar varsa şaşarım. Artık işimiz bu çelişkili bilgilere inanıp inanmaya kalmış oluyor. Sanırım özellikli sorularda kaynak gösterip dipnot vermek lazım.

benim ortalama sorunum vardı ben onun için aramıştım tesmeri hangi dersten kaç defada girebilirim diye,ordaki görevlide bana açıklamalarda bulundu en son telefonu kapatmadan önce "sizden bir ricam var muhasebe hocası gitti mi" diye sordum oda gitti dedi,bence halime acıdı ondan söyledi ;)

herkese günaydın,
13 mart bir gelse geçse de kurtulsak ya...kabusum oldu resmen..dışarı çıktığımda hep vicdanım sızlıyor ders çalışmadım diye..ama çok sıkıldım 3 dönemdir muhasebe çalışıyorum ve 3 dönemdir tek dersten giriyorum...bitse bir an önce...

naztuğ ' Alıntı:
ysnin gitmesi hepimizin ortak dileği... ben de geçen hafta tesmeri aradım. ys devam mı diye sordum.biz de siz ne biliyorsanız o kadarını biliyoruz; şikayet çok, istifasını vermiş fakat onaylanmamış gitme ihtimali var fakat kesin bi bilgi yok dediler :-\. kafam öyle karışık ki bi gün sınava gireyim diyorum, ertesi gün vazgeçiyorum , yazılanlar birbiriyle çelişiyor... mart sınavından da kalırsam bir hakkım kalıcak . %20 ihtimal bile olsa ya gitmediyse veya soruları hazırladıysa diyorum :o. galiba riske atamıycam. Allah yardımcımız olsun...
kimseyi yanıltmak istemem, tesmeri aradım derken, şubesini aramıştım ve bu cevabı aldım. bugün de dayanamayıp tesmeri aradım konuştuğum zerrin hanım çok yardımcı oldu sağolsun (!) 'komisyon üyeleri hakkında bilgi veremiyoruz' dedi cümleyi süsleyip dolandırıp bikaç kez sormama rağmen cevap vermedi... ama en azından olumsuz bi cvp da yok. çalışan arkadaşlar, inşallah ys gider de kurtuluruz artık yılan hikayesine döndü bu iş. herşey martta belli olacak...

Derhanaler kendilerini tefe koydurmaz. Bu özel dershaneler genellikle "Kazandırma garantili" çalışma prensibiyle çalışıyorlar.

böyle bir sınav sistemi, böyle bir belirsizlik, insan yerine konmama dünyanın hiçbir yerinde yoktur zannediyorum ki. harcadığımız emek, zaman, para vs vs... ömrümüzden ömür yediler. ya arkadaş, şuna çalışın, şu kitaptan çalışın diyin bize amenna, başarısız olursak o zaman kendimizi suçlayalım. hergün hatta her an teoriler üretip, yok geçmiş dönem yok ys dönemi sorusu çözmeliyim ona göre çalışmalıyım ikileminde bırakmayın bizi de .. söylenecek o kadar çok şey var ki Allah sonumuzu hayır etsin ne diyeyim

arkadaşlar tesmer bilgi veremeyiz diyo ama komisyon hakkında bilgi alamayacağımız yönetmeliğin neresinde yazıyo ben bi göz gezdirdim ama üyelerin gizli kalması gerek tiğine dair herhangi bişey göremedim

onlar yönetmelikte yazan hangi maddelere uyuyorlar ki, yazsa ne olur, kimi bağlar bu madde....

Bütün bu tartışmalar neticesinde Yusuf Sürmen hoca bir an bile kalmamalı maliye bakanı da artık durumu netleştirmeli smmm adayları maliye bakanı ve yusuf sürmenin elinde oyuncak oldu.Maliye bakanı bu milletin sesine lütfen kulak verin sn.başbakan maliye bakanının net cevap verememe basiretsizliğini lütfen görsün..

arkadaşlar artık bitsin bu yusuf sürmen vakası...biz muz devletinde mi? yaşıyoruz.yüzlerce smmm adaylarının kaderi bir adamın elinde yok böyle birşey.ama esas sorumlu icranın başındaki maliye bakanlığıdır..

bencede bitsin ve kurtulalım bizim hangi şartlar altında staj yaptığımızı buralara kadar nasıl geldiğimizi bi biz bi allah bilir.
şimdi kendini egosunu tatmin etmek için, kitaplarını satmak için uğraşan bu adam defolsun gitsin. ben şunu da anlamıyorum. bizler adayız sonuçta staj vs. yaptık meslekte birçoğumuz yeni sayılırız, bizlere sroulan sorulara bakın özel smmm lere sorulan sorulara bakın onlar değilmi bunca sene mesleğin içinde olan meslekte uzmanlaşmış olan onlar meslekte uzman diye midir maliyetten analizden muaflar, soruyorum kendi kendime cevap bulamıyorum bu soruları bizim mali müşavire sordum sen bu soruları yapabildin mi diye sordu bana birçok kimse yapamaz dedi ne demek arkadaş bu ya, anlamıyorum.

bırak mali müşaviri iki tane prof oturt soruların başına , bırakmak istendikten sonra eminim onlar bile kalır...
kaldı ki sınav sonucunda iksinin cevapları da birbirinden farklı olacağından %100 eminim...geçerlerse ne ala...

Konya SMMMO dan mesaj geldi

Aynen şöyle

Stajyerlerimize duyuru: Finansal muhasebe dersi sınav komisyonu eğitmeni değişmiştir.bilgilerinize...