Yüz Kızartıcı Suçtan İşten Çıkarılma

Üyelik
9 Nis 2009
Mesajlar
12
:-\ özel bir firmada çalışıyorum bizin şirkete kaynakçı olşarak çalışan bir arkadaşımızı inşat işi olan bir kısma kaydırrıldı bu arkadaşımız buraya gitti ama 2saat sonra burada çalışamayacagını şeflere beyan ederek benim işim kaynak ve benim elimde işim var ben bu bölüme gitmeyecegim dedi ama şefler bu arkadaşimızı herkez her yerde çalışacak diye sıkıştırdılar zaten bu arkadaşımızın ailevi bazı sorunları var çocugu sakat hastane hastane dolaşıyor ayrıca 2 aydam beri magış alamadık adam biraz zorlanınca üzrine şefler gelince önce bizim maşımızı versin ,,,,,, diye patrona küfür eti ve daha birçok küfürler etti bunu yazıya döküldü ve birkaç şahitler bulundu ve bu arkadaş işten tazminatsız işten çıkarıldı açaba bu arkadaşımız hiç bir hak alamazmı alakanız için şimdiden sag olun
 
Ynt: işten çıkarılma

İşverene küfür etmekle hata etmiş. İş kanununun işverene sunduğu haklı nedenle fesih şartını sağlamış. Noterden maaşının zamnında ödenmediği için işten ayrıldığını ihtar etse idi hem maaşını hemde kıdem tazminatını alırdı. Şimdi ancak alamadığı maaşının peşine düşebilir, birde hak edipte kullanmadığı izin var ise o sürelere ait ücretini.
 
Ynt: Yüz Kızartıcı Suçtan İşten Çıkarılma

öncelikli olarak işçi hizmet akdinde yeralan sınırlar içerisinde işçidir.şöyleki siz bir kaynakçı olarak çalışan ( hizmet akdinde kayanak işçisi diye yazılı ise) niteliği ne olursa olsun sadece benzer işlerde çalıştıra bilirsiniz.başka deyişle işçinin ilgi alanı olmayan işte çalıştıramazsınız.gelelim diğer konuya maaş ile ilgili olarak yönetmelik kazanılan aylık diğer ayın sonuna kadar ödenir.ödenmediği takdirde işçi noter kanalı ile fesih yazını gönderir ve ihbar,kıdem,kullanılmayan yıllık izin ve maaşlarını almaya hak kazanır.zaten ibare açıktır.sizde yedi gün içerisinde buna karşılık vermez iseniz bunları kabul etmiş sayılırsınız.karşı yazı göndermek zorundasınız noter kanalı ile tabi tutanakta işverene küfür olayanıda yazarak.ama herşeyden önemlisi dava yolu açıktır ve benim kanaatim işçi bütün alacaklarını tahsil eder ve mahkeme masraflarınıda işveren öder.
 
Ynt: Yüz Kızartıcı Suçtan İşten Çıkarılma

İş kanunu madde 25 / II
"- İşverenin haklı nedenle derhal fesih hakkı

MADDE 25. - Süresi belirli olsun veya olmasın işveren, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir:
...
b) İşçinin, işveren yahut bunların aile üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak sözler sarfetmesi veya davranışlarda bulunması, yahut işveren hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ihbar ve isnadlarda bulunması."
İşverene küfür ettiği için sözleşmesi feshedilen çalışan, hiç bir şekilde tazminat alamaz.
 

Benzer konular

Üst