Yüz Yüze Eğitimler için,

Üyelik
20 Haz 2008
Mesajlar
97
TÜRMOB Eğitim Projesi kapsamında Odalarda yürütülecek olan ?DENETİM, DENETİM STANDARTLARI ve UYGULAMALARI? Yüz yüze Eğitimleri; tamamlayan arkadaşlar bilgi paylaşımında bulunalım.
 
Ynt: Yüz Yüze Eğitimler için,

ilk olarak geçtiğimiz cumartesi ve pazar günü saat 09.30-18.00 saatleri arasında istanbul da denetim eğitimine katıldım.eğitmen meslektaşımız slaytlardan faydalanarak denetim, biraz yeni ttk birazda tfrs den bahsederek eğitimlerimiz devam etti.bir beyin fırtınası yaptık desek yalan olmaz bazı konular tartışıldı.fikir teatileri yapıldı.
zor bir süreç yeni bir süreç hala şu anda bile belirsizliklerle dolu.tabiki bu bir farkındalık eğitimi ,eğitimi tamamlayıp hemen denetime çıkılacağı anlamı taşımıyor.isteyen bu alana yönelecek isteyen müşavirliğe devam edecek.zamana ihtiyaç var çok okumaya ve en önemlisi teoriyle birlikte pratik çalışmaya ihtiyaç var.
şu anda gözüken sorumluluklar çok fazla ,hata kabul etmiyor,işin içinde denetçiye hata olması durumunda rücu var .bu aslında iyi bir ekip işi tek kişinin yapabileceği bir çalışma değil icabında hukuk danışmanlığı lazım gelecek hatta gayrımenkul expertiz çalışması gerekecek,bilişim sistemleri danışmanlığı gerekecek.
sürekli bu işi meslek edinecek meslektaşların her konuda olduğu gibi kendisini yetiştirmesi ve zamana bağlı tecrübe kazanarak bu işi helletmesi gerekecek sanırım.
dileğimiz faydalı olsun .hayırlı işler dilerim.
 
Ynt: Yüz Yüze Eğitimler için,

İstanbulda bugün 2. eğitim günü sonunda bitti ve sonunda diyorum çünkü şu ahir ömrümde tekrar on kere dünyaya gelsem tekrar on kere eğitim hayatımı yaşayıp on kere 4 yılık fakülte bitirsem hayatımda bu kadar kötü bir hocayla karşılaşamazdım yani ne diyeyim arkadaş bu eğitmenleri nerden buluyorlar sokaktan adam çevirip gel eğitmenmi ol diyorlar TTK da yardımcı doçent bir hoca girmişti çok güzel eğitim vermişti ancak bu sefer yemin ediyorum rezilliğin daha ötesinde bir kelime varsa işte o kelimeyi son iki gündür yaşadım.
Sınıfa girdik manken kıvamında bir bayan son iki gündür ne dedim ben kime dedim ben ne demiştim ben iki kelimesinden biri soru işareti bir cümle kuruyorsa ikinci cümlede ne demiştim diyor notları okuyor şunu demiş bunu demiş onu demiş bu bunu demiş yahu hayatımda bu kadar kalitesiz bu kadar basit sözde eğitimci görmedim en son ders bitti kendisi bile sonunda bitti dedi.
Eğerki bu eğitmenler bu iş için para alıyorlar vallahi yazık günah iki günlük eğitimin sonunda kadını cırtlak sesi ve ne dedim ben neden dedim ben neyi dedim ben gibi saçma sapan cümleler dışında kafamda hiçbirşey kalmamış durumda. Sınıfta en son bir kaç kişinin kafa bastı dayanamadı adamlar kaçtı en son kartı okutmaya geldi gitti yahu bir insan bir şeyi bu kadar kötü yapamaz yani bunları seçmecemi alıyorlar ne yapıyorlar resmen rezaletin ötesini yaşadım artık bedava diye gidiyoruz ancak lanet gelsin neyse parası vereyim böyle birşeyi bir daha yaşamayım yemin ediyorum bildiğiniz işkence çektik be
 
Ynt: Yüz Yüze Eğitimler için,

Merhaba Üstad.
Üzüldüm senin adına bu şekilde kötü geçmesine. Bizim eğitmen çok başarılıydı. Eğitimin büyük bir bölümü karşılıklı sohbet şeklinde geçtiğinden çok sıkıcı geçmedi.
Saygılar.
 
Ynt: Yüz Yüze Eğitimler için,

İzmirde, denetim eğitimleri 4 gün yapılıyor, istanbulda 2 gün mü yapılıyor?
 
Ynt: Yüz Yüze Eğitimler için,

Bizdede 4 gün ama 2 gün resmen işkence oldu yani soner hocam sanki gitmişler mankenlik ajansından eli yüzü düzgün tanıtım için bir kız beğenmişler kızada al şu 5 sayfayı ezberle demişler, oda o 5 sayfayı ezberlemiş gelmiş ya kız en son kendisi bile nihayet bitti kurtulduk birde 3 gün olsa ne olacaktı siz düşünün dedi :mad: :mad: :mad: ben şu yaşıma geldim ömrü hayatımda böyle rezillik görmedim, kadın 10 cümle ezberlemiş 2 gün boyunca döndü dolaştı o 10 cümleyi kurdu durdu sonrada başladı , az önce ne dedim, neden dedim, niçin dedim, kime dedim, niye dedim, bakın adamlar ne demiş , kime demiş,neden demiş , niçin demiş sorularını 2gün boyunca ekseriyetle 2 dakikada bir sordu durdu en son cinnet geçirecektim.
Tekrar diyorum ömrü hayatımda böyle rezillik ve bu kadar berbat anlatımlı bir eğitmen görmedim ve ömrü hayatımda bir daha göreceğimide zannetmiyorum gelecek hafta eğitime en azından o eğitmene gitmeyi kesinlikle düşünmüyorum hatta arkadaşlarımı aradım sınıfa girdin eğitmene baktın şu boyda, şu ses tonunda, hafif manken tipli bir kadın görürsen arkana bakmadan diğer sınıfa kaç dedim :mad: :mad: vallahi TTK daki profesyönel eğitmenlerden sonra bu çok kötü geldi resmen moralimi sıfıra indirdiler
 
Ynt: Yüz Yüze Eğitimler için,

ya ben akşam üzeri kartı okutmayı unuttum izmir odası eğitimlerinde
ne oldu şimdi iptal mi oldu
 
Ynt: Yüz Yüze Eğitimler için,

İZMSMMMO İzmirde yani Denetim kursları için odaya 50 TL verdik, üstelik 12,50 TL. yede notları sattılar bize, oldukmu denetci ? neden bu paraları aldılar bizden ? aidatlarımız nereye gidiyor ?
 
Ynt: Yüz Yüze Eğitimler için,

tarkaniz72 ' Alıntı:
İZMSMMMO İzmirde yani Denetim kursları için odaya 50 TL verdik, üstelik 12,50 TL. yede notları sattılar bize, oldukmu denetci ? neden bu paraları aldılar bizden ? aidatlarımız nereye gidiyor ?

yardım fonu toplayamayan izmir odası yönetimi, hizmet binasını yenilemek için bu paraları o iş için kullanacaklar..
hepimiz denetçi olduk ya.. aman efendim bütün şirketler sıraya girdi önümüzde bu eğitim saçmalığı ile çok güzel eğitildik..
sadece çok güzel bir rant kapısı doğdu her kurum için..

bir ymm çıkar koca tam set tms yi 2 günde anlatır, kontenjanlar nasıl oluyosa dolar sonra o ymm ve ekibi dünyanın parasını götürür..
bir yazar çıkar yeni ttk, tfrs karışımı bir kitap yazar hoop ona talep tavan olur, o köşeyi döner..
bir oda yönetimi çıkar, denetim eğitim için 50 TL ücreti alır, gönderilen cdlerdeki slaytları spiralli döküman yapar birde onu 12,50 TL ye satar.. hooop binayı yeniler..
ee bize ne oluyor sonunda??

bu işten birileri çok güzel paraları götürüyor.. aynı enflasyon düzeltmesi zamanında olduğu gibi..
 
Ynt: Yüz Yüze Eğitimler için,

bende hafta sonu kurtuluş taydım çok iyi bir hoca rastaladı.açıkcası yorumlardan dolayı biraz endişeliydim ama beklediğimden iyi geçti.sizin için üzüldüm izmir odası ile ilgili spk eğitimlerindede şikayet duydum size Allah kolaylık versin
 
Ynt: Yüz Yüze Eğitimler için,

hala eğitimlere katılan var mı acaba..benim bu hafta da katılmam gerekiyordu ancak ymmlere verilen muafiyetten sonra gitmedim açıkçası..zaten binbir güçlükle gitmeye çalışıyordum...
 

Benzer konular

Üst