Zamanında Bildirilmeyen Ba-Bs Forumu!!!

Üyelik
25 Kas 2011
Mesajlar
31
mükellef 10 ayda 5000 lira sınırını aşan faturayı zamanında etirmediği için B formunda bildirmedik sonraki ayda gelen faturaların içinde bu faturaların olduğuu fatk ettik bu faturalar alış faturası büyük ihtimalle 10 ay ba-bs formunda bunları BS olarka bildirmişlerdir şimdi bizim elimizde 1-5230 2- 500 TL ikiside aynı firmaya ait fatura var şimdi bunları geriye yönelik beyanname vererekmi düzeltmemiz lazım yoksa 10 ay yerine 11 ba sında bildirsek olurmu ve son olarak 5230 olan büyük faturayı bildirmek yerelimidir yada 2 ad belge ve toplamı 5730 olarak bildirmemiz gerekiyor...
 
Ynt: Zamanında Bildirilmeyen Ba-Bs Forumu!!!

hemen şimdi 10.ay ba sini düzeltme ver ilk 10 günü geçmediği için şu an cezası yok.
tabikide 2 belge 5730 olarak bildirecen.kdv beyanamesinide düzeltme ver yada verme 11.ayın kdv sinde bildire bilirsin miktar çok fazla değil.
 
Ynt: Zamanında Bildirilmeyen Ba-Bs Forumu!!!

benim dediğim zamanlar örnek olması için varmiştim faturaların 9. ay Ba formunda bildirilmesi gerekiyordu KDV için sıkıntı yok ama alışımı 10. ay Ba sında yani narmal cari ay içerisinde dğilde bir sonraki ayda bildirsem olurmu yada ne olur?
 
Ynt: Zamanında Bildirilmeyen Ba-Bs Forumu!!!

kardeş sorunu tam sorar san tam bir cevap alma ihtimalin daha yüksek.9.aysa eyer 10.ayda bildiremezsin.malı size satan firma 9 da bildirmiş siz 10.ayda olmaz.en iyi si bu konuyu kapatın taki bir gün sistem fark edene kadar.o zaman düzltmeni verirsin.
 
Ynt: Zamanında Bildirilmeyen Ba-Bs Forumu!!!

Her ne olursa olsun ft üzerinde yazan aya ait formlarda bildirmek zorundasınız. Sonraki ayda bildirirseniz iki ayrı aydada karşı firma ile farklılık çıkacağı için iki düzeltme ve iki ceza ile karşı karşıya kalırsınız.
 
Ynt: Zamanında Bildirilmeyen Ba-Bs Forumu!!!

cevaplarınız ve alakanız için tşk ederim bunu sormamın sebebi bazı yerlerden ba-bs ler yıllık olarak bakılıyor diye duymuştum çok inandırıcı gelmedi ondan dolayı...
 
Üst