Zamanında Verilmeyen Beyannamenin Verilmesinde Yanlış Kutucuğun Seçilmesi

merba arkdaşlar 15.06.2008 de vermem gereken bir beyn.unutup vermedim. 19.06.2008 de beyannameyi kss verdiğimden dolayı ödeme olunca piş.seçmem gerekirken sadece kss seçtiğim için tarafımıza vergi ziyayı kesildi. bu durmu e beyan çağrı merkezine anlattım onlarda vergi dairelerinde işlemin düzeltildiini söylediler ama benim dairem işi bilmediğini ve herhangi bir işlemin yapılamayacağını söyledi. böyle bir durumu düzelten vergi daireleri olan varsa lütfen yazsın.

Ynt: zamanında verilmeyen beyannamenin verilmesinde yanlış kutucuğun seçilmesi

bizde aynı problemi yaşadık fakat bir sonuç elde edemedik. tek yapacağın vergi ziyaıı için uzlaşma talep etmek. oda %10 a kadar düşer.

sayın figo haklısınız ama benim vergi dairem uzlaşma olmayacağını olabilmesi için tahakkukun iptal edilmesi gerektiğini söylüyor. ancak bu işlemi yapan bir vergi dairesi örneği varsa o daire ile görüşüp yapabileceklermiş işlemi bilmediklerinden yapamıyorlar

şimdi siz beyannameyi baştan hiç vermediğiniz için özel usulsüzlük yediniz ondan kurtuluş yok. fakat vergi ziyaıı için uzlaşma yolu açık. biz düzeltme verirken pişmanlık işaretlemedik ve vergi 1000ytl ise 500ytl vergi ziyaıı kesti oda uzlaşma ile 50ytl oldu ve olay kapandı...

Ynt: Zamanında Verilmeyen Beyannamenin Verilmesinde Yanlış Kutucuğun Seçilmesi

sayın figo biz beyannameyi verirken vergi ziyayına 376 indirim talep ettiğimiz için vergi ziyayı tahakkukunu indirimli olarak aldık. daire bu tahakkuku iptal etmeliki uzlaşma talep edelim. bu durumda olan varmı yada bu durumu düzelten örnek vergi dairesi bulunuyorsa lütfen yardımcı olun.

hımmm tamam hatırladım. öncelikle 376 dan vazgeçtik diye dilekçe yazıp daha sonra uzlaşma talep ettik.

peki sizin vergi dairenizi öğrenebilirmiyiz bizim daire orayı arayacak ki örnek olarak onlarda yapsınlar.

zonguldak/karaelmas vergi dairesi

sayın figo verdiğiniz bilgiler için çok tşk. birde süre olayını soracaktım geçmişte e beyanda verdiğimiz hatalı bir beyanı aynı gün içerisinde düzeltmeniz gerkli diye vergi dairemiz bize bilgi vermişti bunu içinde öyle bir süre söz konusumu bence olmamalı tebliğin süresi var daha ama emin olmayım siz dilekçeyi kaç gün sonra vermiştiniz.

uzlaşma talebi beyannameyi kestiğiniz günden itibaren 1 ay içinde yapılmalı. 376 dan vazgeçmek içinde size tahakkukta verilen vadeyi göz önüne alın vade gelmeden 376 dan vazgeçme dilekçesini verin. biz bu süeleri dikkate alarak işlemimizi yaptık. ayrıca

* e beyanda verdiğimiz hatalı bir beyanı aynı gün içerisinde düzeltmeniz gerekli diye vergi dairemiz bize bilgi vermişti * demişsiniz... böyle birşey söz konusu değil.

aylar sonrada verseniz burada dikkat etmeniz gereken ödeme var ise pişmanlık işaretlemek. bu şekilde olduğunda vergi ziyaıı kesmez sadece verginin aslı ile gecikme zammını alır. tabi süresinde ödemeniz şartı ile...

376 yı işaretlerseniz uzlaşma talebiniz kabul olunmaz denildi sanırım sizde 376 yı işaretlemiştini yani vergi ziyayında indirim iştemiştiniz yaptığınız işlem ile ilgili elinizde dilekçe örneğiniz varsa ve gönderirseniz çok memnun kalırım şimdiden tşk.

daireniz 000000000000 sicil numaralı Kurumlar Vergisi mükellefiyiz.

25/10/2007 tarih ve ............................................ sıra numaralı vergi/ceza ihbarnamesinde yer alan vergi ziyaı cezası için talep ettiğimiz V.U.K. 376. maddesindeki indirim hükümlerinden , uzlaşma komisyonuna başvurduğumuz için vazgeçmiş bulunmaktayız.

Emir ve müsaadelerinize arz ederiz.

diyin ve uzlaşma için gün verilmesini bekleyin

Saygılarımızla;

bu arada o kabul olunmaz bu olmaz onu yapmadık bunu bilmiyoz diyen vergi dairesi neresi ???

tşk sonucu size yazarım olumlu olur inşallah.vergidairesine gelince türkiyenin uç noktalarından biri doğubayazıt vd.