bir de şimdi deneme amaçlı faturayı kesip iptal ettim yollamadan ama muhasebe fişi
679- Gelir Hesabı (B)
601.Yurtdışı hizmet satışı (A)
391-Hesaplanan KDV (A)
Olarak geliyor. ben
102 Bankaları borçlu hesap yapsam bile fatura tarihi ile bankalar tutmayacak bu sefer.
Banka tarihinin 28/01/2025 borçlu hesap olması lazım ama fatura tarihi başka olacak?
Çok kafam karışık kusura bakmayın yardımlarınızı rica ediyorum.
Sayin Lilac
102 Bankaları borçlu hesap yapsam bile fatura tarihi ile bankalar tutmayacak bu sefer.
Tutmasin sikinti olmaz. Bankaya gelen para avans'da olabilir. fatura tarihi ile bankalar tutacak diye muhasebede bir kavram yok. Biz bankalari fatura ile degil para girisleri, ve cikislari ile tutturuyoruz.
Banka tarihinin 28/01/2025 borçlu hesap olması lazım ama fatura tarihi başka olacak?
Olabilir.
Bir oneri daha
Ocakta bankaya gelen parayi
________________________________________________________________________/_______________________________________________________
102-(B) XXXX
340- (A) XXX
____________________________________________________________________/________________________________________________________________________
Faturayi da
____________________________________________________________/_____________________________________________________________________
120/127- (B) Ticari Alacaklar
600/649/679- Gelir hesabi (A)
391-Hesaplanan KDV (A)
____________________________________________________________/____________________________________________________________________________
boyle kesin
Daha sonra
____________________________________________________________/_____________________________________________________________________
340- (A) XXX
120/127-Ticari Alacaklar (A)
____________________________________________________________/____________________________________________________________________________
seklinde kayit yapin