uyumsoft

Çalışana Fatura Kesmek?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan lilac
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar,

Geç kalınmış bir sorum olacaktı. Ocak ayında şirket etkinliği için gösteriye bilet aldık daha sonra çalışanlardan biri gelemeyeceği için başka çalışan o bileti şirketten satın almış oldu. Parayı ocak ayında şirket hesabına yolladı. Bu çalışana fatura kesilmeli miydi?
Kesilecekse nasıl bir fatura kesilmeli. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Merhabalar,

Geç kalınmış bir sorum olacaktı. Ocak ayında şirket etkinliği için gösteriye bilet aldık daha sonra çalışanlardan biri gelemeyeceği için başka çalışan o bileti şirketten satın almış oldu. Parayı ocak ayında şirket hesabına yolladı. Bu çalışana fatura kesilmeli miydi?
Kesilecekse nasıl bir fatura kesilmeli. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Gec kalinmis soru icin bizde biraz gec cevapladik. Kusura bakmayin.:)

1-Geç kalınmış bir sorum olacaktı. Ocak ayında şirket etkinliği için gösteriye bilet aldık daha sonra çalışanlardan biri gelemeyeceği için başka çalışan o bileti şirketten satın almış oldu. Parayı ocak ayında şirket hesabına yolladı. Bu çalışana fatura kesilmeli miydi?

1- Evet. Calisana fatura keseceksiniz. Satin alip parasini sirket hesabina yolladigi icin.

2-Kesilecekse nasıl bir fatura kesilmeli.

2- Faturanin musteri kismina kisinin adi soyadi. T.C kimlik no adres vs. bunlar doladurulduktan sonra fatura aciklamasina ''Sirket etkinligi icin bilet satisi'' yazabilirsiniz. Tutar kismina bilet bedeli tabiki KDV'sini ic yuzde ile hesaplayip

____________________________________________________________/_____________________________________________________________________
102- Bankalar (B) Sirket hesabi

600/649/679- Gelir hesabi (A)

391-Hesaplanan KDV (A)
____________________________________________________________/____________________________________________________________________________
seklinde kayit yapabilirsiniz.

ONEMLI NOT : EGER BILETI SIZ CALISANA HEDIYE ETSEYDINIZ O ZAMANDA BILET TUTARINI UCRET OLARAK BRUTLESTIRIP BORDROYA YANSITMANIZ, VE G.V, SGK KESINTISI YAPMANIZ GEREKIRDI.

Merhabalar Ferhat Bey, @ferhat
peki bu faturanın tarihi ne olmalıdır?
ben bugün tarihli fatura kesersem ama ödeme hesaba ocak ayında gelmişti vergisel açıdan nasıl bir sıkıntı yaratır yardımcı olabilir misiniz?

bir de şimdi deneme amaçlı faturayı kesip iptal ettim yollamadan ama muhasebe fişi

679- Gelir Hesabı (B)

601.Yurtdışı hizmet satışı (A)
391-Hesaplanan KDV (A)

Olarak geliyor. ben
102 Bankaları borçlu hesap yapsam bile fatura tarihi ile bankalar tutmayacak bu sefer.
Banka tarihinin 28/01/2025 borçlu hesap olması lazım ama fatura tarihi başka olacak?
Çok kafam karışık kusura bakmayın yardımlarınızı rica ediyorum.

bir de şimdi deneme amaçlı faturayı kesip iptal ettim yollamadan ama muhasebe fişi

679- Gelir Hesabı (B)

601.Yurtdışı hizmet satışı (A)
391-Hesaplanan KDV (A)

Olarak geliyor. ben
102 Bankaları borçlu hesap yapsam bile fatura tarihi ile bankalar tutmayacak bu sefer.
Banka tarihinin 28/01/2025 borçlu hesap olması lazım ama fatura tarihi başka olacak?
Çok kafam karışık kusura bakmayın yardımlarınızı rica ediyorum.
Sayin Lilac

Tutmasin sikinti olmaz. Bankaya gelen para avans'da olabilir. fatura tarihi ile bankalar tutacak diye muhasebede bir kavram yok. Biz bankalari fatura ile degil para girisleri, ve cikislari ile tutturuyoruz.

Olabilir.

Bir oneri daha

Ocakta bankaya gelen parayi

________________________________________________________________________/_______________________________________________________

102-(B) XXXX

340- (A) XXX

____________________________________________________________________/________________________________________________________________________

Faturayi da

____________________________________________________________/_____________________________________________________________________
120/127- (B) Ticari Alacaklar

600/649/679- Gelir hesabi (A)

391-Hesaplanan KDV (A)
____________________________________________________________/____________________________________________________________________________

boyle kesin

Daha sonra

340- (A) XXX

120/127-Ticari Alacaklar (A)
seklinde kayit yapin