Emlakçılık Belgesi Olmadan Vergi Verilebilir mi?

Herkese merhaba,

Cevabını aradığım ama bir türlü bulamadığım bir soruyu sizlere sormak istedim. Umarım alakasız bir yere açmamışımdır. Ben bilgisayar mühendisiyim ve bir şahıs şirketim var. Babam emlakçı. Onun da bir şahıs şirketi var. Kendisi emekli ve nadiren bu işlerden gelir elde ediyor. Dolayısıyla nadiren fatura kesiyor. Benim emlakçılık belgem yok. Babamın var. Babam şirketini kapasa ve bende çalışsa emlakçılık faaliyetini sürdürebilir mi? Ben fatura kesebilir miyim?

Teşekkür ederim.

Herkese merhaba,

Cevabını aradığım ama bir türlü bulamadığım bir soruyu sizlere sormak istedim. Umarım alakasız bir yere açmamışımdır. Ben bilgisayar mühendisiyim ve bir şahıs şirketim var. Babam emlakçı. Onun da bir şahıs şirketi var. Kendisi emekli ve nadiren bu işlerden gelir elde ediyor. Dolayısıyla nadiren fatura kesiyor. Benim emlakçılık belgem yok. Babamın var. Babam şirketini kapasa ve bende çalışsa emlakçılık faaliyetini sürdürebilir mi? Ben fatura kesebilir miyim?

Teşekkür ederim.
Tabiki bu sekilde olmaz. Yapilabilecek yollar sunlar.

Babaniz sirketini kapatmasin sizin yaniniza tasinsin faaliyetine oradan devam etsin. Siz emlakcilik yapamazsiniz belgeniz yok dolayisiyla babanizin sizde calisamaz. Calissa bile emlakcilik yapamaz siz emlakcilikla ilgili fatura kesemesiniz hem belgeniz yok hemde faaliyetinizde emlakcilik yok.

Yukarida yazdigim gibi; Babaniz sirketini kapatmasin ona bir oda kiralayin sizin yaniniza tasinsin faaliyetine oradan devam etsin.