Ynt: Muhasebecilik mesleğini daha prestijli hale getirdik(!)
Bu işin sonu yok. Bu işte yeterliliği adı üstünde SMMM YETERLİLİK sınavları ölçüyor. Tartışma noktası kesinlikle yanlış. Aöf'ye itiraz edersen. Alırım Türki bir devletten Örgün diplomasını yaparım 10bin dolarada bir master stajı da kısaltırım. Bunlar belirlemez SMMM yeterliliğini.
yeterlilik sınavı belirler.
Seviyeyi korumayı ise Sürekli eğitim uygulaması yönlendirir. Aman ne çok seviyeli ne çok bilgili dediğimiz kişileri sok bakalım 5510 dan sınava hangisi ne yapabilir. Önemli olan sürekli eğitimdir.
Üniversite aşamasında sınırlamaya çalışırsanız olay şuna dönüşür.
Arkadaş ülkenin her yerindeki örgün eğitimi aynı kalitede mi? Bence Sadece İstanbul, Boğaziçi, Marmara işte ekleyin 4 tane daha onlardan mezun olanlar olsun.
Yetmez ki Madem Ünivle yeterlilik ölçmeye başlayacağız, Mezuniyet notu (bilmemne) olsun. Azaltacağız her yıl 10 kişi belge alsın. Hoş mesele belgeyi almak da değil ya.. madem oraya takıldı kafalar onun üzerine yazıyorum.
Belgesini almış adam vaaar hem maddi hem manevi olarak çok iyi durumda.
belgesini almış adam var sürekli isyanda.
Ha şunu da söyleyeyim. Buradaki konunun muhasebecilik mesleğini daha prestijli hale filan getirmek olduğunu düşünmüyorum. maksat işte mesleğe giriş sayısı durdurulsun bizim de iş sahamız artsın. Temel amaç bu.
Ya meslek odalarına defterleri bünyelerine alma yetkisi gelince kalakaldık dimi böyle

hiç olmazsa oradan berber merber bir sürü ekmek yiyorduk yaw

neden o zaman kimsenin çıtı çıkmadı?
patır patır ymm dolduruyorlar piyasaya biliyorsunuz.. Ne kadar iş gördüklerini de biliyorsunuz. bağımlı smmm lik ile defter veren firma sayısının her gecen gün dibe doğru gittiğini de biliyoruz.
konu kalsa aöfliye canımı yesinler. Mesleği bir prestij noktasından geriye çeken durum varsa bu uzaktan eğitimden önce tartışılacak trilyon tane daha önemli mesele mevcut bence.