Temmuz 2012 Sınavında Başarılı Olup Perşembe Günü Odadan Aranan Kişiler-Kısa Yorum

İlk girişimde 7/7 yaptım. Analizde bence yorum dışındakilerde boşunuz olmasın yorumuznuzda tespitler yerinde olsun . Meslek'e dikkat detaylar üzerinde duruyorlar. Maliyet'te güzel kağıt verin yaptığınız şeyler anlaşılır olsun formülleri yazın etkisi oluyor. Hukuk gerçekten rahat 2/3 cevabınız tam oluyor. Denetim'de aynı şekilde.

Vergi ise kanun maddesi + uygulama soruları. Uygulama sorularını deha'ya filan gitmiş birinden alabilirsiniz. Kanun maddesi ise belli bölgeler var kanunda onun dışına pek çıkılmıyor. Değerleme,Mükellefiyet gibi. Geçmiş senelerin sorularına bakın hangi bölgelerden geliyor sorular diye. Zaten mesleğinizde bilmeniz gereken yerlere yoğunlaşıyorlar.

günaydın arkadaslar.ben bu dönem ılk kez gırdım ve 3 dersım kaldı.malıyet kötu gecmıstı beklıyordum.ama muhasebeden nasıl kaldım ınanamıyorum.bır cok arkadasımda 40 ıle kaldmıs benım gıbı.hukukdan da kalmısım ona cok sasırdım.ama bun dönem muhasebe sınavı çok kolay olmasına ragmen bı not kıtlıgı var dıe dusunuyorum.

Merhaba Arkadaşlar Benim de ilk girişimdi hukuk ve meslekden kalmışım. Meslek tamamda hukuku hiç beklemiyordum.
Kağıdım iyiydi yani..
İtiraz başvuruları nezaman başlar bilen var mı?

Merhaba Arkadaşlar Benim de ilk girişimdi hukuk ve meslekden kalmışım. Meslek tamamda hukuku hiç beklemiyordum.
Kağıdım iyiydi yani..
İtiraz başvuruları nezaman başlar bilen var mı?
hukuktan bende itiraz başvurusu yapmayı düşünüyorum. itirazın ne zaman sonuçlanacağı sıkıntı, yorumlara baktığımda 14 15 temmuzda sınava girecek arkadaş bi önceki sınavın itiraz sonucunu 26 haziranda öğrenmiş.

bıldıgım kadarıyla ıtıraz sonuclar acıklanınca 15 gun ıcınde oluyor. 1 ay ıcınde de sonuclandırmak zorundalarbu durumda ekım sonunda acıklanactır sonuclar.ve gerıye 1 ay kalır.çalışmaya vakıt kalıyo.

Bende 2. girişimde tüm dersleri vererek s.m.m.m oldum...
Nasıl bir duygu diye sorarsanız aynı her şey belge sadece etiket olacak benim için.

Bu sınav zor bir sınav değil cümlesinide duydum çok zor sınav torpil var cümlesinide...

sonuçta çalışmaktan başka çarem yok cümlesiyle bugünlere geldim...

şu ders bu ders demiyorum zamanınızı okuyarak çalışarak geçirin...

50 almak basit ama kolay değil cümlesiyle bağlıyorum...

üsteki cümlemde gizli her şey. :)

Herkese günaydın... Bende 7/6 yaptım. Maliyetten çalışmadığım iki konudan da sordular.. Çok büyük şansızlık yaşadım ve boş kağıt vermek zorunda kaldım. Ancak vergi hukukunun yüzüne bile bakmadın. Bildiğim yerlerdeni geldi. En büyük tessellimde bu oldu. Aralık sınavında Yüce Allahın izniyle bu işi halledeceğiz. Ben ankara deha kursuna gitmiştim. Özellikle finansaldan ve analizden dökmüşler. Finansalın sebebi açılış kaydının yapılmasıdır diye tahmin ediyorum. Zira bir arkadaşım yaptığı için kaldı muhtemelen çünkü finansalı iyiydi. Analizden en aşağı 75 alırım diyordum gele gele 51 gelmiş. Ama geçmiş olmanın sevinci notun düşüklüğünü kapatıyor. Diyeceğim Analize kafayı takmışlar... Malesef Aralıkta görüşmek dileğiyle, sevgi ve selamlar..

Aralıkta ilk defa bu sınava girecek arkdaşlarıma tavsiyelerim olacak;

Kursa gitmeyi düşünüyorsanız mutlaka dehaya gidin derim... Ancak sadeace kursa güvenmeyin. Dehanın sizlere dağıtacağı soru bankalarının hepsine zaman ayrın ve mutlaka hepsini en az 3 kez çözün.. Özellikle 707 soru kitapçığını ve diğerlerini. Bol bol tekrar yapın... Geçmiş yıl sorularını çözün... Ve Yüce Allaha sığının... Emeğinizin karşılığını mutlaka alırsınız. Ben Maliyetten çıkmaz dediğim konulara çalışmadım, oda bir kaç taneyi geçmez.. Tuttu onlardan çıktı. şimdi 7/7 yapmış biri olarak yazıyor olabilirdim..

Herkesin başarması dileğiyle,
sevgiler, saygılar, hörmetler...

hakkında ne hayırlı ise o olsun.
ben de bu belge ile şirketlrin muhasebciye amele gözü bakmalrından kurtulacağım bir yerde çalışacağımı umut ediyordum.
umutlar uzadı başka bahara.....
zor dersler hem de analiz ve maliyet
bakalım yarın yazarım ikiside mı kalmış ?

Birçoğumuzun umudu o.. Bu arada maliyetten 80 bekleyen arkadaşım 10 almış.. Demekki bir sorun var o derste.. Kesinlikle itiraz ediniz...

vergiden ozan bingölün kitabı yeterli midir ? kitabın sonunda 1 soru 1 cevap bölümü var. ordan çalışsak yeterli olur mu ?
tşkler.

Dehanın kitapları hariç nereden çalışırsanız çalışın deha sadece denetimde ve hukukda 50 aldıracak düzeyde.

Arkadaşlar bırakın şu dehayı.. Deha sadece staj başlatmada iyiyidi oda bi zamanlar 3-4 sene evvel.. Dağılmış bir kuruma bu kadar ilgi göstermeyin..

Deha nın kitaplarını alıp çalışmak tam olarak sınav için yeterli değil gerçekten ...
Fakat kursa giderseniz hocaların anlatımıyla birlikte kitapta anlatılanları hemen kavrayabilirsiniz...
Zaten kursta özet dergiler veriliyor hocalar da onların üzerinden gidiyor ...
Ben sadece bir desten deha ya gitmiştim ve faydasını gördüm, diğer 6 dersi son 1 ay çalışarak vermiştim zaten ...

Birçoğumuzun umudu o.. Bu arada maliyetten 80 bekleyen arkadaşım 10 almış.. Demekki bir sorun var o derste.. Kesinlikle itiraz ediniz...

evet analizi geçmişim . şükür 80 lik kağıt 51
50lik maliyet 20 geldi.
öğrende gel demiş belliki k hoca:)))))) ya bitecekti kş ya neyse artık buna da şükür

bence de dehanın setlerınde cok detay var.sayısal dersler calısılabılır ama sözel dersler ıcın önermıyorum.deha hocaları zaten derslerde not kıtapcıkları dagıtıyolar ve dersler buradan ıslenıyor.

Arkadaşlar deha kötü diyosunuz kursa gitmeyin gereksiz diyenler var. ders ders ayrı hocalarınkini alsak denetimden ömer dumanın kitabı çok yeetersiz diyenler var. keza diğer dersler içinde öyle. e nerden calışıcaz napıcaz anlamadım gitti. o zaman lütfen tek tek belirtir misiniz sizler hangi kaynaklardan çalıştınız ?

valla ben kursa gıttım ve faydasını da gördum.dehaya gıttım ve memnun kaldım.derslerde not dagıtıyolar ve bunlar oldukça özet ve anlasılır.kıtapları ıse cok detaylı.ben kursa gıtmeyın demıyorum.ınsan sınava hazırlanırken daha ıyı motıve oluyor.calısmalar daha programlı gıdıyor.arkadaslarla paslasıyosun herkesten bısı kapıyosun.evde çalısamasan bıle dınlerken bısıler ögrenıyosun.

Finansal-Geçmiş yıl soruları
Maliyet-Yurdakul Çaldağ, Deha, Stonehand adlı arkadaşın notları
Vergi-Ozan Bingöl-Deha-GIB
Denetim-Deha(ama kesinlikle yeterli değil artık)
Melsek-3568
Analiz- Deha(gayet yeterli ama komisyon hocası çok sakat)
DEhanın 707 soru 707 cevap kitabı

Canan Arkadaşım sana ders ders strateji vereyim ama verdiğim stratejide tutmaz çünkü şans birazda bu işler.
denetimden 50-60 deha aldırır kitabı alına bilir.
Analiz 50 deha aldıra bilir.
Hukuk 40 rahat deha aldıra bilir
vergi deha çok boş
maliyet muh. deha eksik ve matematiksel hatalarla dolu
f.muhasebe deha yusuf sürmen adlı sınav komisyon hocasına göre hazırlamış kitabını o yüzden o da boş ver ezbere yönelik
meslek hukuku dehaya hiç gerek yok kanun ve yönetmelikleri istanbul odasının sitesinden indire bilirsin.

deha basite kaçıyor Murat tek kitap çıkardı 50-60 tl ye tüm dersler dehanınkinden daha güncel ve iyi deha her dersi tek tek alacaksın ve 200 tlden fazla paran gidecek.

bilge adamın diye kurs var onun notları nette dolaşıyor onlara bakmalısın.

aktif yayınları var onada baka bilirsin.

muhasebeden çıkmış sorulara yönelmelisin...

benden bu kadar arkadaşım :)