personel maaş programı

Mevzuat Soruları (sadece)

birde kuruluşlar sorusunda bütün şıklarda dünya ticaret örgütü vardı ben öyle hatırlıyorum birde yanında bir tane daha ama onları pek hatırlarmıyorum avrupa ekonomi diye birşeyler vardı.

çok zor bi sınav değildi biraz çalışsaydın geçeridim herade

GYO İnşaat işleri yapamıyomu orda sermaye piyasası araçlarını alıp satabilir diye bir seçenek vardı ben onu işaretledim çünkü sinpaş gyo inşaat yapıyo çatır çatır.:)

benimde 64 almam gerekiyor , sinpaş gyo taşeronları veya başka firmalar aracılıyla yapıyordur yani ayrı şirketleri vardır, ha yokken böyle gayri yasal işler yapıyorlarsa spk kurulumun bunu görmesi lazım, ama sanmıyorum çünkü bağımsız denetimden felan geçiyorlar ya.
sermaye piyasası aracını herkes alabilir satabilir diye düşündüm, ben mesela almış borsadan, yatırdığım para kuşa dönmüştü bir dahada almadım.

bilemedim ama gyo yapayacagı işler bir kaynakta söyle sıralanmış

_Altın ve kıymetli madenlere yatırım yapamazlar,
_Borsada veya borsa dışı teşkilatlanmış piyasalarda işlem görmeyen sermaye piyasası araçlarına yatırım yapamazlar.
_Mala dayalı vadeli işlem sözleşmelerine veya mala yatırım yapamazlar.
_Menkul kıymetleri açığa satamazlar, ödünç menkul kıymet işlemi yapamazlar,
_Varlıkların portföye alımı ve portföyden satımı sırasında varlık değerinin %3 ünü aşan komisyon ücreti ve benzer gider yapamazlar.
_Herhangi bir şekilde devredilebilmesi konusunda bir sınırlamaya tabi olan varlıklara ve haklara yatırım yapamazlar.
_Sürekli olarak kısa vadeli gayrimenkul alım satımı yapamazlar.

Arkadaşlar SPK Mevzuatından kesin iptal edilmesi gereken sorular: A Grubu 3. ve 18. soru B Grubu 12. ve 2. sorulardır. Gerekçeleri birazdan geliyor

A Grubu 3. Soru

Dört firma yoğunlaşma endeksinin yüksek ölçülmesi katiyen piyasaya giriş engeli teşkil etmez. Dolayısıyla ilgili soruda A şıkkı yanlıştır. Yoğunlaşma ölçüsünün yüksek olmasının sonuçları piyasada üretilen mallara göre değişkenlik gösterebilir. Piyasada bazı malların üretimi için yüksek yoğunlaşma oranına rağmen piyasaya girişi çok kolay olabilir. Soruda Tekelci bir piyasadan söz edilmiş olsa dahi giriş engeli daha fazla olmasına rağmen A şıkkında ifade edildiği gibi kati suretle engel bulunur anlamı çıkmamaktadır.

A gubu 3. soruda yoğunlaşma ölçüsü düşük olsa idi giriş engeli bulunmayacakmıydı. Direkt itiraz nedeni;

Sınav sorularına itirazlar; 18.12.2012 tarihinde başlamış olup 26.12.2012 tarihi saat 17:00 itibariyle sonra erecektir. Bu süreler içerisinde Kuruluşumuz kayıtlarına girmeyen, banka dekontu, T.C. Kimlik numarası, adı, soyadı, itiraz gerekçesi, imza ve adresi olmayan dilekçeler, telefon, faks ve elektronik posta ile yapılan itirazlar ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Sınav sonuçlarının açıklanmasını takiben ayrıca duyurulacak sınav sonuçlarına itiraz döneminde yapılacak soru itirazları dikkate alınmayacak olup, sorulara yapılacak itirazların mutlaka yukarıda belirtilen şekilde ve sürelerde yapılması gerekmektedir.

18. soru konusunda katılıyorum. Çünkü tebliğde TCMB döviz satış kuru diyor.
Ancak 3. sorunun iptal edilecek bir yanı yok maalesef. Sorunun cevabı kendi içinde yer almakta. Soruda toplam 8 şirketin faaliyet gösterdiği yazıyor. Hangisi yanlıştır diyor cevapta piyasada sonsuza yakın alıcı ve satıcı vardır diyor.
Herkesin notu inşallah istediği gibi gelmiştir. Bana 84 geliyor.

Sinpaş inşaatlarını GYO üzerinden değil kendi kurmuş olduğu diğer inşaat şirketleri üzerinden yapıyor.

18. soru konusunda katılıyorum. Çünkü tebliğde TCMB döviz satış kuru diyor.
Ancak 3. sorunun iptal edilecek bir yanı yok maalesef. Sorunun cevabı kendi içinde yer almakta. Soruda toplam 8 şirketin faaliyet gösterdiği yazıyor. Hangisi yanlıştır diyor cevapta piyasada sonsuza yakın alıcı ve satıcı vardır diyor.
Herkesin notu inşallah istediği gibi gelmiştir. Bana 84 geliyor.

Söz konusu soruda cevabın içinde olması değil mesele aynı soruda yanlış 1 seçenek daha olması oligopol piyasada teorik olarak piyasaya girmek mümkün ancak soruları hazırlayanlar tek bir cümleyi cımbızla çekip anahtara koyunca itiraz için haklı gerekçe çıkıyor ortaya.

Ayrıca piyasada soruda ifade edilen az sayıda satıcının olması cevap anahtarında az sayıda alıcının olmasını gerekli kılmaz diye düşünüyorum.

yatırım ortaklığı tebliğine baktım orada döviz alış demiş itiraz gerekçesini yazmıştım satış kuru olması gerekir diye ancak tebliğde okuyunca kaldırdım. O soruda itiraz edilecek bir yer kalmamış oluyor.