fonradar

İşe Başlamada Fatura Tasdik Ettirme Zorunluluğu

OmErKuLu

Katkı Sunan Üye
Bilindiği gibi işe başlayan perakende ticaret yapan mükellefler 30 gün içerisinde ö.k.c. almak mecburiyetindedirler. Peki sadece toptan ticaret yapan mükellef de 30 gün içerisinde fatura tasdik ettirmek zorundamıdır? Bununla ilgili bir tebliğ bulamadım varsa paylaşırsanız sevinirim.

VUK kanununda fatura bastırılması için 30 günlük süreyle ilgili bir madde yok. Ancak toptan ticaret yapan işyeri satışları için fatura kesmek zorundadır. Bu 30 günlük sürede satış yapılmamış olması vergi dairesince inceleme sebebi olabilir. Bir an önce fatura tasdik ettirmekte yarar var.

Faturayı notere tasdik veya matbaanın teslim tarihi ve sonrası bir tarihe kesebileceğinizi göz önünde bulundurmalısınız.

Maliye bir müşteri gelse kesecek faturanın olmamasını doğru bulmadığı için belli bir süre içinde(net bir zaman yok) fatura onaylatmama halinde usulsüzlük cezası kesiyor. Bizim de başımıza geldi. Herhangi bir tebiğ vs ben de bulamamıştım.

Maliye bir müşteri gelse kesecek faturanın olmamasını doğru bulmadığı için belli bir süre içinde(net bir zaman yok) fatura onaylatmama halinde usulsüzlük cezası kesiyor. Bizim de başımıza geldi. Herhangi bir tebiğ vs ben de bulamamıştım.

Yalnız bu kişinin mağazası ve/veya ürünlerini sergileyerek sattığı bir iş yeri yok, sadece ofisi ve deposu var. Bilgisayar sistemini, muhasebe programı, web sitesi, sürekli formu v.s. tam olarak hazır olmadığı için beklemedeyiz. E-Ticaret ve Belediyeye ihaleli işler yapacak. İşimiz garanti olsun, kullanılmayacak olsa da bir fatura tasdik ettireyim.

Son düzenleme:
Kesinlikle tasdik ettirin, maliye işyeri açıp faaliyete başlamayı her an fatura kesmeyi gerektirecek bir durum olabiliceği olarak algılıyor. Faaliyet olmaycağı kesinse açılışı neden yaptın diyor, garanti olsun, 1 cilt notere onaylatmak zor değil sonuçta, matbaayla uğraşmaya bile gerek yok.